Facebook Pixel ΑΕΚ: Το απόλυτο... κόλπο του Γιαννίκη με Παναθηναϊκό - Δεν αντέχει ο Σιμόες - "Κυνηγάει" Ολυμπιακό η ΑΕΚ
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-06 12:41:00

Το απόλυτο... κόλπο του Γιαννίκη με Παναθηναϊκό - Δεν αντέχει ο Σιμόες - "Κυνηγάει" Ολυμπιακό η ΑΕΚ

του Γιώργου Θεοδωράκη
Το απόλυτο... κόλπο του Γιαννίκη με Παναθηναϊκό - Δεν αντέχει ο Σιμόες - "Κυνηγάει" Ολυμπιακό η ΑΕΚ

Πού... χτύπησε τους Πράσινους και το πλάνο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Πώς έφτασε στη νίκη στο ντέρμπι η Ένωση, το σχέδι του Έλληνα κόουτς πριν από τη σέντρα που δικαιώθηκε και το δύσκολο παιχνίδι στην Τρίπολη.

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Στο γεγονός ότι οι Πράσινοι δυσκολεύονται να διασπάσουν κλειστές άμυνες, αλλά και το εμφανές πρόβλημα που υπάρχει στο κέντρο της άμυνας τού Tριφυλλιού είχε εντοπίσει ο Αργύρης Γιαννίκης, και σε αυτά τα σημεία πόνταρε για τη νίκη στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ.

 

Είναι γεγονός, πάντως, ότι το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα και στις δύο παραμέτρους που εντόπισε ο Γιαννίκης: Πέρα από το αναγνωρισμένο ζήτημα στο κέντρο της άμυνας, που ο Σάρλια δεν δείχνει ότι έχει τον τρόπο για να σταθεί βασικός σε αυτό το επίπεδο, και επιθετικά οι Πράσινοι όταν δεν καταφέρνουν να διασπάσουν μια κλειστή άμυνα από την αρχή του ματς, δύσκολα θα το κάνουν κατά τη διάρκειά του.

 

Η ΑΕΚ με το σκορ υπέρ της απέφευγε να δώσει ένταση στο παιχνίδι στο κέντρο του γηπέδου, καθώς είναι σαφές ότι ο Σιμόες δεν δείχνει ότι μπορεί να βγάλει όλα τα παιχνίδια σε μεγάλη ένταση. Ο Παναθηναϊκός παρόλα αυτά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις καταστάσεις και να πετύχει ένα γκολ, αν και από κάποιο σημείο και μετά στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε ότι θα μπορούσε να πάρει πράγματα από το ντέρμπι.

 

Ο Γιαννίκης, άλλωστε, από την αρχή της θητείας του στην ομάδα έχει δείξει ότι ψάχνει και βρίσκει τα μειονεκτήματα των αντιπάλων, προκειμένου να τα εκμεταλλευτεί, και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αυτό έγινε στο έπακρο.

 

Το βάρος όλων στην Ένωση, τώρα, πέφτει στο παιχνίδι του Σαββάτου, δεδομένου ότι θέλει να συνεχίσει να έχει την ίδια επαφή με την κορυφή. Ειδικά τώρα που και ο Ολυμπιακός δείχνει πολύ ανεβασμένος, έχει πάρει φόρα, και δύσκολα αναμένεται να χάσει άμεσα βαθμούς μέσα στο επόμενο διάστημα.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags