Facebook Pixel Ζλάταν Μουσλίμοβιτς: "Βόμβες" από Μουσλίμοβιτς - Η Γιουνάιτεντ, ο Ρανιέρι και οι αδικίες που βίωσε
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-14 22:40:00

"Βόμβες" από Μουσλίμοβιτς - Η Γιουνάιτεντ, ο Ρανιέρι και οι αδικίες που βίωσε

Sportdog Team
"Βόμβες" από Μουσλίμοβιτς - Η Γιουνάιτεντ, ο Ρανιέρι και οι αδικίες που βίωσε

Συνέντευξη σε Μέσο της πατρίδας του έδωσε ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ όπου μίλησε για την καριέρα του και τα όσα έζησε στην ποδοσφαιρική του καριέρα βάζοντας... φωτιές με όσα είπε.

Ζλάταν Μουσλίμοβιτς: Απίθανες αποκαλύψεις από τον πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, καθώς σε συνέντευξη που έδωσε σε Μέσο της πατρίδας του, μίλησε για το δοκιμαστικό που έκανε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όταν έπαιζε στην Γκέντεμποργκ, αλλά και για το τέλος του από την εθνική Βοσνίας.

«Ήξερα ότι όποιος πάει στην Αμερική ή στην Ασία δεν θα λάβει πλέον πρόσκληση για την εθνική ομάδα. Αργότερα αποδείχθηκε ότι αυτό ισχύει μόνο για ορισμένους παίκτες και όχι για κάποιους. Σκόραρα γκολ εκεί, έπαιξα εναντίον του Ντρογκμπά, του Ανελκά, αλλά παρά το γεγονός ότι έπαιζα καλά, δεν με καλούσαν. Δεν θέλω να επιστρέψω σε αυτό, υπάρχουν 1000 άλλα πράγματα που έγιναν και θα συνεχίσουν να συμβαίνουν», είπε ο Μουσλίμοβιτς στο Elta TV.

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ αποκάλυψε πως δοκιμάστηκε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όντας παίκτης της Γκέτεμποργκ:

"Ήμουν στο Γκέτεμποργκ τότε και πήγαμε στη Νότια Αφρική για να προετοιμασία όπου παίξαμε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ζήτησαν να προπονηθώ μαζί τους για να με δουν και φυσικά δεν έχασα την ευκαιρία. Τότε έπαιζε εκεί και ο Μπόγιαν Τζόρτζιτς, δούλεψα και με την πρώτη ομάδα, παρόλο που ήμασταν στην ομάδα Νέων. Είχα μια οικογένεια που με φιλοξένησε εκεί στην Αγγλία, έζησα με έναν παππού και γιαγιά σε ένα μικρό δωμάτιο. Όλα φαινόταν κρύα, μικρό δωμάτιο… ακόμα θυμάμαι την πρόσκληση της γιαγιάς μου για πρωινό το πρωί με τα κρύα φασόλια. Βαριόμουν πραγματικά εκεί… δεν μου άρεσε. Τόσο κρύο είχε και στο Γκέτεμποργκ αλλά εκεί ήμουν Θεός… επέστρεψα. Ωραία εμπειρία, αλλά δεν είναι το περιβάλλον για μένα».

- Γιατί πήγες σε πολύ μικρή ηλικία στην Ιταλία για να παίξεις ποδόσφαιρο;

"Κοιτάξτε, ίσως το μεγαλύτερο λάθος μου ήταν ότι ήρθα σε νεαρή ηλικία στην Ιταλία, που τότε είχε το πιο δυνατό πρωτάθλημα στον κόσμο. Ωστόσο, ποιος μπορεί να αρνηθεί μια κλήση από τη Serie A; Θυμάμαι φυσικά τη μονομαχία με τον Μπαρτζάλι. Ο τότε προπονητής στην Άσκολι με παρακαλούσε στις προπονήσεις πριν τον αγώνα για να μην τον... χτυπήσω γιατί ήξερε ότι πάντα δίνω το 100%. Μου είπε "βάλε τους αγκώνες μέσα, Μουσλι". Ήμασταν στη Serie B τότε και ο προπονητής του είπε του Μπαρτζάλι αν συνεχίσεις έτσι δεν θα μπορείς να παίξεις ούτε στη Serie C, και ξέρουμε τι καριέρα έκανε αργότερα ο Αντρέα με τη Γιουβέντους και την Ιταλία, με την οποία έγινε και παγκόσμιος πρωταθλητής".

- Πως σχολιάζεις την πορεία σου στην Πάρμα;

"Ο Φερνάντο Κοούτο ήταν ένας πρωτόγνωρος επαγγελματίας. Με το παιχνίδι του δείχνει με παράδειγμα στους νέους πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν το παιχνίδι, την προπόνηση, πάντα στο 100%. Όσο για τον Κλαούντιο Ρανιέρι, όλοι τον έλεγαν μπαμπά. Ένας καταπληκτικός χαρακτήρας, με ιδιαίτερο στυλ να πλησιάζει τον παίκτη, το κάνει με τέτοιο τρόπο που θα πέθαινες για αυτόν στο παιχνίδι! Όλα γίνονταν πάντα με χαμόγελο και όταν οι προπονήσεις ήταν οι πιο δύσκολες, το επιτελείο του ήταν παράδειγμα, όλοι ήξεραν ποιος έκανε τι. Με έλεγε Charmelino, τον κλόουν που ξέρει τα πάντα με την μπάλα. Όταν ήρθε, μας διέγραψαν όλοι. Ωστόσο, μας εξήγησε ήρεμα τι θα κάνουμε και πώς θα προχωρήσουμε. Αρχίσαμε να κερδίζουμε αγώνες. Μου είπε ότι με εκτιμά, αλλά ότι πρέπει να δουλέψω για την φυσική κατάστασή μου. Για 14 μέρες προπονήθηκα μόνος μου με γυμναστή. Ήταν δύσκολο για μένα, νόμιζα ότι ήθελε να με... τελειώσει από την ομάδα. Ωστόσο, η συζήτηση μαζί μου με ηρέμησε και μου βγήκε σε καλό. Όταν πέρασαν αυτές οι δύο εβδομάδες, ήρθε η σειρά του αγώνα με τη Φιορεντίνα. Την Παρασκευή μετά την προπόνηση με κάλεσε στο γραφείο του και μου έδειξε τον πίνακα σχηματισμού παικτών και με ρώτησε τι είδα. Βλέπω, λείπει ένας παίκτης, ενώ ήδη είχε βάλει δυο επιθετικούς. Λέω λείπει ο επιτελικός μέσος και μου λέει "σωστά είδες, ετοιμάσου για αύριο και θα παίζεις συνέχεια εκεί από εδώ και πέρα, ο Μορφέο είναι ήδη σε μεγάλη ηλικία και θα είναι το στήριγμά σου", είπε ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags