Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Μέχρι και στον ΠΑΣ παραδέχθηκαν τον Τσιγγάρα - Άλλαξαν τον ΠΑΟΚ - Μεταγραφή λόγω Μπίσεσβαρ"
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-19 11:30:00

"Μέχρι και στον ΠΑΣ παραδέχθηκαν τον Τσιγγάρα - Άλλαξαν τον ΠΑΟΚ - Μεταγραφή λόγω Μπίσεσβαρ"

του Γιώργου Κτενά
"Μέχρι και στον ΠΑΣ παραδέχθηκαν τον Τσιγγάρα - Άλλαξαν τον ΠΑΟΚ - Μεταγραφή λόγω Μπίσεσβαρ"

Τι να κάνει ο Λουτσέσκου με την 11αδα και ο δύσκολος Ιανουάριος. Παλαίμαχος άσος του Δικεφάλου μιλάει για τη βελτίωση της ομάδας το τελευταίο διάστημα, για τους παίκτες που... μεταμόρφωσαν την εικόνα του και για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν.

ΠΑΟΚ: Σε πλήρη ανάλυση των τελευταίων εξελίξεων στον Δικέφαλο, τόσο αγωνιστικά όσο και σε επίπεδο προσώπων, προχώρησε με συνέντευξή του στο sportdog ο Κούλης Αποστολίδης.

Ο παλαίμαχος άσος αναφέρθηκε στην παρουσία του Τσιγγάρα αντί του Εσίτι στην 11άδα, στην αποτελεσματικότητα του Κούρτιτς, αλλά και στο γεγονός ότι ο Άκπομ σκόραρε εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ακόμα, μίλησε για την ενίσχυση του Γενάρη αλλά και για τη νέα θέση τού Αουγκούστο στον σχηματισμό της ομάδας.

"Για αυτό παίζει καλύτερα ο ΠΑΟΚ - Τι καινούργιο έφεραν οι πιτσιρικάδες" - Καλύτερος ο Τσιγγάρας από Εσίτι

"Η βασική διαφορά μεταξύ τής απόδοσης της ομάδας στα τελευταία ματς σε σχέση με τα προηγούμενα, είναι το γεγονός ότι μπήκαν στην ομάδα κάποια από τα στοιχεία που της έλειπαν. Όπως η ταχύτητα, η διεκδίκηση μονομαχίας, τα τρεξίματα ποιότητας. Πιστεύω δηλαδή ότι η βασική διαφορά οφείλεται κυρίως τα στοιχεία που έδωσαν οι παίκτες που μπήκαν τελευταία, τα νέα παιδιά, με τα τρεξίματα, με διεκδικήσεις ατομικές κ.λπ. Η βάση της αλλαγής, παρότι είναι νωρίς ακόμα για να το πούμε με βεβαιότητα, εκεί αποδίδεται", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο, στο sportdog, ο παλαίμαχος άσος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Ασχέτως αν είναι παιδί από την ακαδημία ή όχι ο Τσιγγάρας σε σχέση με τον Εσίτι, είναι όλοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και γίνεται η σύγκριση με βάση αυτό. Τα παιδιά που βλέπουμε τώρα στην 11άδα πρεσάρουν, έχουν ταλέντο, οργώνουν στο γήπεδο. Ακόμα και ο προπονητής του ΠΑΣ παραδέχτηκε ότι σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου, δεν μπορούσαν να κάνουν το παιχνίδι τους. Γιατί συνέβη αυτό; Γιατί υπήρχαν τρεξίματα".

Αυτός να παίζει δίπλα στον Κούρτιτς - "Για αυτό δεν σκοράρουν Άκπομ-Σφιντέρσκι - Δεύτερος μετά τον Μπίσεσβαρ ο..."

Πώς σχολιάζετε την παρουσία τού Κούρτιτς στον Δικέφαλο;

"Είναι ηγετική μορφή και έχει επίπεδο ως παίκτης, είναι χαφ box to box, δεν φοβάται να σουτάρει, να μπει στην περιοχή, έχει πετύχει ήδη αρκετά γκολ μέχρι στιγμής. Αλλά είναι σημαντικό να παίζει με έναν χαφ πλάι του που να του χαρίζει τρεξίματα, ώστε να βγαίνει πιο άνετα μπροστά. Τέτοιος χαφ είναι ο Τσιγγάρας".

Εναντίον του ΠΑΣ είδαμε και τον Άκπομ να σκοράρει, αν και από τον ΠΑΟΚ έχει λείψει φέτος να παίρνει γκολ από τους επιθετικούς του.

"Οι επιθετικοί δεν παίζουν μόνοι τους, εξαρτώνται από την υπόλοιπη ομάδα. Είναι συνάρτηση με όλη την ομάδα η παρουσία τους. Δεν έχει πάρει σεντερφορίσια γκολ πάντως και οι δύο μαζί έχουν λίγες τελικές ενέργειες". 

Πώς βλέπετε τον Αουγκούστο στο νέο του ρόλο;

"Ιεραρχικά στο κομμάτι τής δημιουργίας όταν λείπει ο Μπίσεσβαρ, για τους γνωστούς λόγους, ο Αουγκούστο είναι πιο κατάλληλος για αυτή τη δουλειά γιατί έχει τεχνική, σουτ, δεν έχει τη δημιουργική ικανότητα του Μπίσεσβαρ, αλλά έχει τρεξίματα".

Πρόβλημα οι μεταγραφές τον Γενάρη - "10άρι γιατί δεν έπαιξε ο Μπίσεσβαρ - Εκεί να πάρει παίκτες"

Τι περιμένετε να γίνει στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, που συζητιέται έντονα στον ΠΑΟΚ.

"Τον Γενάρη είναι ευρύτερα ελλειμματική αγορά για να βρεθούν παίκτες. Αυτά γίνονται το καλοκαίρι, να υπάρχει πλάνο διετίας. Και όχι απλά να λέμε ότι πρέπει να βρούμε παίκτες τον Γενάρη, χωρίς προεργασία κ.λπ. Για παράδειγμα λέμε τώρα ότι πρέπει να βρούμε 10άρι γιατί δεν έπαιξε σε 3-4 ματς ο Μπίσεσβαρ".

Τέλος, πείτε μου πού θεωρείτε ότι πρέπει να γίνει ενίσχυση;

"Οπωσδήποτε θα πάρει δύο παίκτες και θα είναι όσο καλύτεροι γίνεται. Χρειάζεται ένα δημιουργικό μέσο, χρειάζεται μεσοεπιθετικό, αλλά και ακραίο μπακ. Βέβαια από την ομάδα γνωρίζουν καλύτερα τι χρειάζεται να κάνουν".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Βόμβα" με Νταμπίζα στον ΠΑΟΚ - Αλλάζουν όλα με απόφαση Σαββίδη - "Προξενιό" από Ρέμπε!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags