Facebook Pixel Sportdog.gr | Ντομ Τέλφορντ: Ο «άσφαιρος» που σκοράρει κάθε 74 λεπτά
| 2021-12-24 02:31:00

Ντομ Τέλφορντ: Ο «άσφαιρος» που σκοράρει κάθε 74 λεπτά

Sportdog Team
Ντομ Τέλφορντ: Ο «άσφαιρος» που σκοράρει κάθε 74 λεπτά

Έχοντας ήδη στα 25 του περάσει από όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες, ο Ντομ Τέλφορντ αδυνατούσε να παραμείνει στο υψηλό επίπεδο γιατί δεν σκόραρε αρκετά.

Είναι ένα πολυδιαβασμένο κλισέ, όμως ο κάθε επιθετικός ζει και πεθαίνει για το γκολ. Όσο ικανός κι αν μοιάζει στο χορτάρι, αν η σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα δεν είναι «ερωτική», τότε αργά ή γρήγορα το σύστημα τον αποβάλλει. Ένα τέτοιο παράδειγμα ήταν μέχρι και φέτος ο Ντόμινικ Τέλφορντ, που αν και διανύει ήδη τον όγδοο χρόνο επαγγελματικής καριέρας, μπορούσε μέχρι πρόσφατα να μετρήσει τα τέρματά του στα δάχτυλα.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή ο μικρόσωμος Άγγλος φορ ξεπήδησε από τις άσημες ακαδημίες της Κλίθερο Γουλβς και σε ηλικία 16 ετών η Μπλάκπουλ της Τσάμπιονσιπ τον έκανε δικό της. Ο σύλλογος τότε βίωνε σοβαρά οικονομικά και αγωνιστικά προβλήματα, αλλάζοντας τρεις προπονητές σε μία σεζόν και βλέποντας το καλοκαίρι να αποχωρούν από το ρόστερ 27 (!) παίκτες, σε μία ευκαιρία που ο Τέλφορντ δεν άφησε αναξιοποίητη.

Πριν καν ενηλικιωθεί ο ταχύτατος επιθετικός θα γράψει 14 συμμετοχές στην δεύτερη κατηγορία, στρέφοντας πάνω του τα βλέμματα της Πρέμιερ Λιγκ. Ο νεαρός συνδύαζε αρμονικά τεχνική και επιτάχυνση, που έδινε στο ευέλικτο σκαρί του μεγάλο πλεονέκτημα στο «ένας προς έναν». Μοναδικό του πρόβλημα αποτελούσε το γκολ, αφού ο Τέλφορντ αδυνατούσε να χαλιναγωγήσει τα γοργά του ποδια, σπαταλώντας συχνά πολύτιμες ευκαιρίες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο eyap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags