Facebook Pixel "Πρωταθλητής και αρχηγός στην ΑΕΚ!"
| 2011-12-06 19:50:00

"Πρωταθλητής και αρχηγός στην ΑΕΚ!"

"Πρωταθλητής και αρχηγός στην ΑΕΚ!"

Ο Γιάννης Αραμπατζής απάντησε στις ερωτήσεις φιλάθλων της ΑΕΚ, για την πίστη των παικτών σε ακόμα ένα τίτλο και τις οικονομικές δυσκολίες που περνούν οι παίκτες. Ποιο είναι το αγαπημένο του σύνθημα, τι λέει για πιθανή πρόταση του Ολυμπιακού, ενώ εύχεται καλά ΑΕΚούγεννα.

Ο ίδιος, ήταν ανοιχτός σε όλες τις ερωτήσεις, απάντησε σε όσες περισσότερες μπορούσε και αναφέρθηκε σε πολλά και ενδιαφέροντα θέματα. Από το που ξεκίνησε την καριέρα του, ποιος είναι το είδωλό του και ο καλύτερος προπονητής του, μέχρι και τη μουσική που προτιμά και τη ζωή του ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Απάντησε με ειλικρίνεια στο αν θα πήγαινε στον Ολυμπιακό με καλύτερα χρήματα, είπε για τις δυσκολίες που περνούν οι παίκτες και τους επτά μήνες που παραμένει απλήρωτος, απάντησε σε ερώτηση για το καθάρισμα παπουτσιών, αναφέρθηκε στον Μανωλά και τον Γκέντσογλου, ευχήθηκε καλά ΑΕΚούγεννα και τραγούδησε το αγαπημένο του "κιτρινόμαυρο" σύνθημα".

Τέλος, υπέγραψε μία φανέλα, την οποία θα κερδίσει ένα τυχερός. Για να πάρετε μέρος στην κλήρωση συμπληρώστε τη φόρμα στο τέλος τη συνέντευξης/συζήτησης του Γιάννης Αραμπατζή με τους αναγνώστες.

Αναλυτικά:

Για το ενδεχόμενο να βρεθεί στην εθνική: "Πάνω από όλα να έχουμε ψηλά την ΑΕΚ και σίγουρα το επόμενο βήμα να είναι η εθνική Ελλάδας".

Για το αν μπορεί να συνεχιστεί η πορεία της ΑΕΚ: "Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να είμαστε ήρεμοι στα διοικητικά πάνω από όλα διότι έχουμε προβλήματα και πιστεύω ότι αν όλοι οι παίκτες δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας και μείνουμε ψηλά στη βαθμολογία, θα έχουμε πολλά να δείξουμε".



Για το ενδεχόμενο να κατακτήσουν το νταμπλ: "Όσον αφορά στο νταμπλ, έχουμε ένα παιχνίδι κυπέλλου στις 22... Βήμα, βήμα, αγώνα με τον αγώνα, κάθε παιχνίδι ξεχωριστά θα δούμε τι κάνουμε".

Για το θέμα των πληρωμών: "Έχουμε ήδη προχωρήσει στην έκδοση ανακοίνωσης σχετικά με το θέμα. Έχουμε δώσει κάποιο στίγμα για τις διαθέσεις μας. Ελπίζω να βελτιωθεί η κατάσταση γιατί υπάρχουν και προβλήματα με συμπαίκτες μου που έχουν βιοποριστικό πρόβλημα".

Για την κατάσταση στο εσωτερικό της ομάδας: "Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, είμαστε πολύ καλά, δεν έχουμε προβλήματα στις σχέσεις μας και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και στους αγώνες".

Για τη μέχρι τώρα πορεία της ΑΕΚ: "Στην αρχή είχαμε προβλήματα, αλλά με τον καιρό βελτιωθήκαμε σε πολλούς τομείς. Από τη στιγμή που είμαστε στην κορυφή, αν και με 2 ματς λιγότερα από τον ΠΑΟ, δείχνουμε με την πορεία μας ότι είμαστε σε άνοδο".

Για το αν θα βρεθεί λύση: "Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα βρεθεί λύση, η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και είναι δύσκολο να πέσει στο γκρεμό. Όσον αφορά στις προσφυγές, προσωπικά δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή. Κοιτάω να πάμε την ΑΕΚ όσο το δυνατόν πιο ψηλά".

"Παραμένουμε ενωμένοι στα δύσκολα"

Για το γεγονός πως παρά τα διοικητικά προβλήματα, έχουν καλή αγωνιστική πορεία: "Αυτό δείχνει ότι εμάς ως ποδοσφαιριστές δεν μας επηρεάζει αγωνιστικά η διοικητική αστάθεια, σίγουρα μας προβληματίζει αυτό το γεγονός, όμως παραμένουμε ενωμένοι και μαζί στα δύσκολα".

Για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ: "Αυτή τη στιγμή Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι οι αντίπαλοί μας, ο ΠΑΟΚ μάλλον πληρώνει την καλή αγωνιστική πορεία του στην Ευρώπη. Πιστεύω όμως ότι και ο ΠΑΟΚ θα ανέβει και στην Ελλάδα και θα γίνει εξίσου ανταγωνιστικός".

Για το αν υπάρχουν αντοχές στην ομάδα: "Αντοχές υπάρχουν, αλλά σίγουρα κάποια στιγμή, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δεν ξέρω κάποιοι παίκτες πως μπορούν να αντιδράσουν".

Για το αν υπάρχει φως στο διοικητικό: "Νομίζω ότι θα δούμε κάποια στιγμή φως στο τούνελ, όπως είπα και νωρίτερα, η ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλο όνομα και έχει το ειδικό βάρος να αντέχει στις καταστάσεις αυτές".
 




Για το πως νιώθει που είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής: "Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για μένα, αλλά σε προσωπικό επίπεδο στη ζωή μου, δεν έχει αλλάξει κάτι. Παραμένω αυτός που ήμουν και πριν".

Για τις κακές εμφανίσεις στην Ευρώπη: "Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Είναι κάτι που μας προβλημάτισε πολύ, η απόδοσή μας στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά δεν είχαμε και την απαιτούμενη τύχη σε κάποια ματς. Σε αυτά τα ματς τη χρειάζεσαι".

Για τον ερχομό του Κωστένογλου: "Σίγουρα δείχνουμε καλύτερο πρόσωπο, έχουμε απελευθερωθεί περισσότερο, ο Κωστένογλου δεν μας αγχώνει, αντιθέτως προσπαθεί να βγάλει τον καλύτερο εαυτό όλων μέσα στο γήπεδο".

Για την επόμενη σεζόν: "Βήμα, βήμα, ας τελειώσει το εφετινό με το καλό και με κάποια επιτυχία και βλέπουμε για την επόμενη σεζόν".

Για τις ευκαιρίες που του έδωσε ο Κωστένογλου: "Πιστεύω ότι τις ευκαιρίες έπρεπε να τις πάρω νωρίτερα, ήμουν έτοιμος να υπερασπιστώ τα δοκάρια της ΑΕΚ και σίγουρα φέτος κάνω ένα πρωτάθλημα ολοκληρώμένο μέχρι στιγμής. Δείχνω ότι μπορώ να σταθώ επάξια κάτω από τα δοκάρια της Ένωσης".



Για το αν μπορεί η ΑΕΚ να πάρει τίτλο: "Γιατί όχι. Τα καταφέραμε και πέρυσι, γιατί όχι κι εφέτος;"

"Να παραμείνω για πολλά χρόνια στην ΑΕΚ"

Για το αν θα θέλει να μείνει για χρόνια: "Ασφαλώς θα ήθελα να παραμείνω για πολλά χρόνια ακόμα, είναι τιμή για μένα να υπερασπίζομαι την εστία της ΑΕΚ και ακόμα μεγαλύτερη να το κάνω ως αρχηγός της".

Για την ανακοίνωση των παικτών: "Αυτή η ανακοίνωση που βγάλαμε σήμερα, ήταν για να μάθει ο κόσμος την πραγματική κατάσταση των παικτών. Σίγουρα δεν έχουμε κουραστεί και πιστεύω το δείχνουμε στο γήπεδο".

Για το ενδεχόμενο να παρατήσουν τα παιχνίδια: 'Δεν θα γίνει ποτέ κάτι τέτοιο. Νιώθουμε ωραία που είμαστε πρώτοι και σκοπός μας είναι να παραμείνουμε εκεί ψηλά".

Για τον συμπαίκτη του που τον έχει εντυπωσιάσει: "Θα είναι άδικο να εστιάσουμε σε έναν διότι όλοι προσπαθούν για το καλύτερο. Σίγουρα ο Λεονάρντο δείχνει το πρόσωπο που βλέπαμε στον Λεβαδειακό. Όμως δεν θέλω να αδικήσω κανέναν διότι όλοι προσπαθούν το ίδιο".




Για την εθνική Ελλάδας: "Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι οι εμφανίσεις μου στην ΑΕΚ, μετά η εθνική Ελλάδας κι αν είμαστε καλά, σίγουρα η προοπτική του εξωτερικού με ενδιαφέρει πολύ, είναι ότι καλύτερο για έλληνες παίκτες".

Για το... πειραχτήρι Γεωργέα και το κλίμα στα αποδυτήρια: "Πολλά παιδιά είναι πειραχτήρια στην ομάδα και νομίζω ότι φαίνεται ξεκάθαρα πως παρά τα προβλήματα που υπάρχουν διοικητικά δεν έχουμε προβλήματα μεταξύ μας. Σίγουρα ο Γεωργέας είναι ο αγαπημένος μου, ακόμα και να θέλει να σε πειράξει στα σοβαρά, δεν μπορείς να του κρατήσεις κακία".

"Έχουμε συνηθίσει να μας βασανίζει η διαιτησία"

Για την ελληνική διαιτησία: "Σίγουρα η ελληνική διαιτησία βασανίζει πολλές ομάδες τόσα χρόνια και η ΑΕΚ είναι μία από αυτές. Μπορώ να πω ότι το έχω συνηθίσει κιόλας τόσα χρόνια. Ψυχολογικά πρέπει να μάθουμε να κερδίζουμε και κάτω από αυτές τις συνθήκες".

Για τη θέση του τερματοφύλακα: "Πιστεύω ότι είναι η πιο δύσκολη θέση διότι ότι λάθος κάνεις θα το πληρώσεις. Πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος σε όλο το παιχνίδι για να μην δώσεις αφορμή".

Για το αν έχει σκεφτεί να αφήσει την ΑΕΚ λόγω προβλημάτων: "Παρά τα διαχρονικά οικονομικά προβλήματά μας, το μόνο που σκεφτόμουν πάντα είναι πότε θα καθίσω κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ. Και τώρα που επιτέλους γίνεται αυτό δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια άλλη ομάδα".

Για την αποχώρηση του Σάχα: "Σίγουρα η αποχώρηση του Σάχα από την ομάδα βόήθησε σε αυτό. Έπαιξε σημαντικό ρόλο για μένα προσωπικά αυτή η εξέλιξη στο να δείξω παραπάνω ζήλο στις προπονήσεις και να είμαι βασικός στην ομάδα μου".



Για το ενδιαφέρον του ιδιοκτήτη: "Ό,τι ξέρετε κι εσείς, ξέρουμε κι εμείς οι παίκτες... Κι εμείς από τις εφημερίδες τα διαβάζουμε...".

"Σας χρειαζόμαστε!"

Για το αν η Ριζούπολη είναι καλύτερη έδρα: "Μέχρι στιγμής βάσει αυτού που έχει δείξει ο κόσμος, η καλύτερη επιλογή θα ήταν η Ριζούπολη. Θέλω να μας διαψεύσετε και δώσε μεγαλύτερο παρών στα επόμενα ματς. Σας χρειαζόμαστε!"

Για το αν έχει ενδιαφερθεί ο Ηρακλής: "Όχι ποτέ..."

Για τα λάθη με την Λοκομοτίβ:"Λάθη κάνουν ακόμα και οι μεγαλύτεροι τερματοφύλακες στον κόσμο. Αν δεν κάνεις λάθος, δεν μαθαίνεις. Αυτό είναι που σε κάνει πιο δυνατό. Εγώ νιώθω ακόμα πιο δυνατός μετά από αυτό και το έχω αφήσει πίσω μου αυτό το λάθος".

Για το αν μπορεί η ΑΕΚ να νικήσει τον ΠΑΣ: "Κάτι τέτοια παιχνίδια απαιτούν να είσαι ακόμα περισσότερο συγκεντρωμένος και εύχομαι το Σάββατο να είμαστε αυτοί που πρέπει".

Για τους μεγάλους μισθούς των ποδοσφαιριστών σε περίοδο φτώχειας: "Δεν αναφερόμαστε στους παίκτες ακριβοπληρωμένους, σε αυτούς με τα μεγάλα συμβόλαια. Υπάρχουν και παιδιά που ζουν με ένα μισθό και έχουν να πληρωθούν 3-4 μήνες".

Για την απόδοσή του και τον αριθμό 99: "Για την απόδοσή μου πρώτα: πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω ακόμα περισσότερο την ομάδα και παιχνίδι με παιχνίδι να έχω περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Όσο για το 99, το 9 είναι ένας αριθμός που συμβολίζει κάτι προσωπικό. Το διάλεξα χ2".

Για το οικονομικό πρόβλημα των νεαρών παικτών: "Τα πράγματα είναι όντως άσχημα, ασφαλώς περισσότερο για τους νεαρούς παίκτες. Σίγουρα και οι μεταγραφές που ήρθαν το καλοκαίρι δεν έχουν πάρει τα χρήματα που πρέπει. Όταν κάποιος νέος χρειαστεί χρήματα είμαστε εκεί και τους βοηθάμε!"

"Αν μείνω ελεύθερος, θα είμαι ανοιχτός σ' όλες τις προτάσεις"

Για το ενδεχόμενο να δεχόταν πρόταση από τον Ολυμπιακό: "Έχω συμβόλαιο με την ΑΕΚ ως το 2013. Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο από την ΑΕΚ. Όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου όμως, τότε θα είμαι ανοιχτός σέ όλους (με προτεραιότητα στην ΑΕΚ)".



Για τον Γκέντσογλου: "Ο Σάββας είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Αυτό που γίνεται τις τελευταίες ημέρες είναι κάτι προσωπικό και σίγουρα για να έφτασε σε αυτό το σημείο θα έχει τους λόγους του".

Για το πως νιώθει: "Υπέροχα και δικαιωμένος!"

Για το αν αντιμετωπίζουν βιοποριστικά προβλήματα: "Ναι είναι αλήθεια! Για κάποιους παίκτες υπάρχει, όχι για όλους. Γι αυτό σας θέλουμε στο γήπεδο!"

Για το αν τους επηρεάζουν οι καθυστερήσεις των πληρωμών: "Προσωπικά δεν έχω επηρεαστεί, ωστόσο υπάρχουν και παίκτες που έχουν επηρεαστεί".

Για το γκολ με την Λοκομοτίβ: "Υπάρχουν στιγμές που δυστυχώς το μυαλό μπλοκάρει. Μόλις πήγα την μπάλα στο κακό μου πόδι, φοβήθηκα να τη διώξω. Και τότε έκανα τη χειρότερη επιλογή, πήγα να κάνω ντρίπλα. Εκείνη τη στιγμή η ψυχολογία μου δεν ήταν η καλύτερη, αλλά έπρεπε να το ξεπεράσω γιατί η ομάδα με χρειάζεται και για άλλα παιχνίδια".

Για την Ευρώπη: "Κάποια στιγμή θα σπάσει το ρόδι και με την Άντερλεχτ. Σίγουρα η πορεία μας στην Ευρώπη δεν είναι αυτή που θέλουμε και πιστεύω τουλάχιστον να την κλείσουμε με μία νίκη την τελευταία αγωνιστική".

Για την αντίδραση των παικτών: "Η πρώτη αντίδρασή μας ήταν η σημερινή ανακοίνωση. Για το μετά δεν μπορώ να ξέρω από σήμερα για να απαντήσω. Εξαρτάται από όλους μας.."

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: "Αυτό που έχει σημασία αυτή τη στιγμή είναι ότι είμαστε ψηλά. Θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκες και αν στο τέλος του πρωταθλήματος είμαστε κοντά θα δούμε... Η καλή μπάλα είναι κάτι που το προσπαθούμε και για το οποίο δουλεύουμε στις προπονήσεις".

Για το ενδεχόμενο να παίξει στο εξωτερικό: "Έχω μιλήσει με παιδιά που είναι στο εξωτερικό και μιλούν με τα καλύτερα λόγια. Σίγουρα θα είναι ένα βήμα παραπάνω για μένα το να συνεχίσω εκτός Ελλάδας".

Για το αν δεν βρεθεί τελικά λύση: "Αν δεν βρεθεί λύση στο συγκεκριμένο διάστημα, ο κάθε ένας από εμάς θα σκεφτεί προσωπικά για το μέλλον του".

Για τον καλύτερο τερματοφύλακα της ΑΕΚ, το κλίμα που υπάρχει φέτος και η καλύτερη του στιγμή: "Αυτός που με επηρέασε αγωνιστικά ήταν ο Ατματσίδης και στην πορεία ο Σορεντίνο. Υπάρχει διαφορά διότι υπάρχει καλύτερη συνεννόηση και συνεργασία. Η κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας εφέτος".

"Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με 150.000 ευρώ"

Για τα 150.000 ευρώ που λέγεται πως θα δώσει ο Νοτιάς: "Αυτό που έχει βγει προς τα έξω, για το συγκεκριμένο ποσό, εμείς δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Θα περιμένουμε αυτή την εβδομάδα για να δούμε. Σίγουρα όμως δεν θα είμαστε ικανοποιημένοι με ένα τέτοιο ποσό".

Για τον Νίκο Κωστένογλου, με τον οποίο ήταν συμπαίκτης: "Ναι τον είχα και συμπαίκτη μου, αν θυμάμαι καλά για τρία χρόνια!"

Για τ' όνειρό του: "Το όνειρό μου είναι να τελειώσω στην ΑΕΚ!"

Για την απουσία του κόσμου: "Σίγουρα μας επηρεάζει, θα θέλαμε να βλέπουμε περισσότερο κόσμο στο ΟΑΚΑ. Και να επιστρέψει ο κόσμος στο ΟΑΚΑ, εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει."

Για το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει την Άρσεναλ και να προκριθεί: "Ασφαλώς και μπορεί να κερδίσει, έχει τους παίκτες για να το κάνει και το χρειαζόμαστε σαν ελληνικό ποδόσφαιρο. Τέτοιες προκρίσεις μας κάνουν καλό!"




Για το διάστημα που έμεινε στον πάγκο τόσα χρόνια: "Χρειάζεται μεγάλη υπομονή όντως. Και μεγάλη προσπάθεια στις προπονήσεις επίσης ώστε να είσαι έτοιμος όταν χρειαστεί. Πίστευα πάντα στον εαυτό μου, αντλούσα δύναμη από τους δικούς μου και η τόση υπομονή μου άξιζε!"

"Καλύτερος προπονητής μου ο Σάντος"

Για τον καλύτερο προπονητή του και τον Σούιτσα: "Καλύτερος προπονητής από όσους έχω συνεργαστεί στο παρελθόν ως παίκτης της ΑΕΚ ήταν ο Σάντος. Όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά. Όσο για τον Σούιτσα, έχω δουλέψει μαζί 7 χρόνια, του χρωστά πολλά γι αυτό που έγινα. Μου έμαθε τη θέση και να έχω αυτοπεποίθηση".

Για το αν θα κάνει προσφυγή: "Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι θα φτάσω σε αυτό το σημείο".

Για το αν το λάθος με την Λοκομοτίβ ήταν το μεγαλύτερο της καριέρας σου: "Σίγουρα ήταν το μεγαλύτερο και το πιο σημαντικό. Θα το βλέπουμε στα βίντεο με τις γκάφες..."

Για το αν είναι καλύτερα ή χειρότερα με τον Σούιτσα: "Καλή ερώτηση. Δεν θέλω να συγκρίνω προπονητές τερματοφυλάκων. Σίγουρα με τον Σούιτσα δούλεψα πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα με τον Καμπόλη κάνουμε διαφορετική και πιο σύγχρονη δουλειά που βοηθάει εξίσου".

Για το δυνατό και αδύνατο σημείο του, αλλά και τον Κωνσταντόπουλο: "Το πιο ισχυρό μου σημείο είναι ότι έχω γρήγορες αντιδράσεις στα τετ-α-τετ. Αυτό που πρέπει να δουλέψω περισσότερο και το δουλεύω καθημερινά και παρουσιάζω βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι είναι όταν έχω τη μπάλα στα πόδια. Δεν θέλω να μιλήσω όμως για τον Ντίμι, είναι ένας καλός τερματοφύλακας".

Για τον Παναθηναϊκό: "Φαίνεται σίγουρα πιο φρέσκος σε σχέση με πέρυσι γιατί δεν έχει και τα ευρωπαϊκά ματς. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, είναι ένας από τους βασικούς μας ανταγωνιστές για το πρωτάθλημα".

Για το clasico: "Βλέπω (και θέλω) Μπαρτσελόνα διπλό".

Για τον Χιμένεθ: "Είχε ένα μεγάλο ντεζαβαντάζ. Όταν νικούσαμε, ήταν όλα καλά και αγαπημένοι, όταν χάναμε έφταιγαν άλλες καταστάσεις εκτός από εκείνον!"

"Για σένα ζω, για σένα τραγουδώ, ΑΕΚ σ' αγαπώ..."

Για το αγαπημένο του σύνθημα: "Για σένα ζω, για σένα τραγουδώ, ΑΕΚ σε αγαπώ, ΑΕΚ σε αγαπώ, ΑΕΚ σε αγαπώ!"

Για το μέλλον του: "Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι να παραμείνω στην ΑΕΚ. Όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου, τότε θα αποφασίσω τι είναι το καλύτερο για το μέλλον μου και για τη μέλουσα σύζυγό μου. Δεν είμαι πια μικρός, σε δύο χρόνια που τελειώνει το συμβόλαιό μου θα είμαι 29 ετών, πρέπει να κοιτάξω και το μέλλον μου".

Για την Ριζούπολη: "Με τα τωρινά δεδομένα θα ήταν η καλύτερη επιλογή. Αλλά επειδή έχω ζήσει και τη Νέα Φιλαδέλφεια, από θέμα έντασης και πάθους θα ήταν σίγουρα χίλιες φορές καλύτερα!"

Για τον αποκλεισμό από την Ευρώπη: "Το παιχνίδι που μας έβγαλε εκτός Ευρώπης ήταν με τη Στουρμ στο ΟΑΚΑ. Εκεί ήρθαν τα πάνω κάτω για να χάσουμε και αυτό μας έριξε πολύ ψυχολογικά. Αυτές οι καταστάσεις παίζουν ρόλο σε τέτοιες διοργανώσεις. Όσο για το πρωτάθλημα, το ότι είμαστε πρώτοι οφείλεται στο ότι οι παίκτες και ο προπονητής είμαστε μία οικογένεια και αυτό μας βοηθάει να προσπερνάμε τα προβλήματα".

Για το αν υπάρχουν ενδιαφέρον από άλλη ομάδα: "Όχι, από όσο γνωρίζω κανένα!"

Για το καθάρισμα των παπουτσιών και τον Γκέντσογλου: "Ήταν κάτι που παρεξηγήθηκε από πολλούς. Δεν ξέρω προσωπικά ο κάθε παίκτες πως αισθάνθηκε, εγώ θυμάμαι όμως ότι όταν κι εγώ ήμουν μικρός στην ΑΕΚ, είχα βρεθεί σε αυτή την κατάσταση. Είναι θέμα του καθενός πως θα το πάρει. Προσωπικά εγώ τότε δεν είχα κανένα πρόβλημα".

Για τον Μανωλά: "Είναι ένας πολύ καλός αμυντικός ο οποίος όταν είναι και συγκεντρωμένος στον αγώνα έχει τις δυνατότητες να ξεχωρίζει. Το πρόβλημά του πιστεύω είναι η συγκέντρωση. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι είναι ένα παιδί 20 χρονών και είναι εύκολο να παρασυρθεί".
"Θα σκεφτόμουν πρόταση του Ολυμπιακού"

Για το αν θα πήγαινε στον Ολυμπιακό: "Προτεραιότητα δίνω στην ΑΕΚ. Αλλά αν η διαφορά στην πρόταση ήταν πολύ μεγαλύτερη σίγουρα θα έπρεπε να συνυπολογίσω και την οικονομική αποκατάσταση της οικογένειάς μου".

Για το γούρι του: "Κάθε φορά πριν την έναρξη του αγώνα, γυρίζω προς την εστία, κάνω τον σταυρό μου και φιλάω τα δοκάρια".

Για το αν η ΑΕΚ είναι αντάξια για το πρωτάθλημα: "Όπως μας έχει δείξει η πορεία το 2004, δεν είναι απαραίτητο να έχεις μεγάλους παίκτες για να δσιεκδικήσεις το πρωτάθλημα αλλά να δίνεις την ψυχή σου στον αγωνιστικό χώρο!"


Για το αν είχε περίεργη απόδοση ο Σάχα με Βόλο και Ολυμπιακό: "Το ότι σε κάποια ματς δεν είσαι αυτό που πρέπει δεν συνεπάγεται ότι είναι και ύποπτο. Υπάρχουν και οι κακές μέρες, όταν αυτό συμβαίνει στον τερματοφύλακα φαίνεται ακόμα χειρότερο".

Για τον ΟΦΗ: "Με τη μέχρι στιγμής πορεία του είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, μας πείραξε πολύ η ήττα στο Ηράκλειο, αλλά χάσαμε δίκαια".

Για το είδωλό του: "Ο Ηλίας Ατματσίδης!"

Για την Εθνική: "Είναι κάτι που θα το ήθελα και πιστεύω ότι αν συνεχίσω ανοδικά ο κ. Σάντος θα μου δώσει την ευκαιρία. Δεν κρύβω ότι θα ήθελα να δώσω το παρών στο Euro 2012".

Για την ΑΕΚ και τι σημαίνει γι' αυτόν: "Ότι αν και περίμενα πολλά χρόνια, τελικά μου έδσωσε τη δύναμη να δώσω την αξία μου. Η ΑΕΚ είναι το σπίτι μου".

Για τις φωνές του στον Μανωλά: "Το ότι του φωνάζω δυνατά δεν σημαίνει ότι του μιλάω άσχημα. Εγώ πίσω του βλέπω όλο το γήπεδο και οφείλω να δίνω συνέχεια τις κατάλληλες οδηγίες για να διορθώνω κάποιες καταστάσεις".

Για τη μουσική που προτιμά: "Ελληνική σκηνή κυρίως..."

"Μπαίνουμε στον 7ο μήνα απλήρωτοι"

Για το διάστημα που είναι απλήρωτος: "Πάμε στον έβδομο μήνα.."

Για το αν πιστεύουν το πρωτάθλημα: "Ασφαλώς και το πιστεύουμε".

Για τους κορυφαίους τερματοφύλακες: "Από Έλληνες τον Σαργκάνη. Από εν ενεργεία ξένους τον Κασίγιας!"

Για τα αποδυτήρια: "Έχουμε τις καλύτερες των σχέσεων μεταξύ μας. Έχουμε το καλύτερο κλίμα από τότε που δημιουργήθηκαν τα οικονομικά προβλήματα".

Για τα αρνητικά σχόλια: "Δεν με ενοχλούν τα αρνητικά σχόλια ακόμα και όταν γίνονται από ανθρώπους που δεν ξέρουν τη θέση. Δεν τα υπολογίζω και προχωράω!"

Για τον Κωνσταντόπουλο: "Δεν τον θεωρώ κακό τερματοφύλακα. Ο κάθε τερματοφύλακας θέλει παιχνίδια για να αποκτήσει και την κατάλληλη ψυχολογία και σταθερότητα".

"Καλά ΑΕΚούγεννα"

Για το αν θα συνεχιστεί το σερί νικών: "Αυτός είναι ο στόχος μας. Μακάρι αν πάνε όλα όπως τα θέλουμε και να έχουμε ΑΕΚούγεννα!"

Για τα 10 χρόνια στον πάγκο: "Η ψυχολογία επηρεάζεται. Όμως αφού διάλεξα αυτή τη θέση πρέπει να είμαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή. Υπήρξαν στιγμές που σκέφτηκα να αποχωρήσω για να αγωνιστώ αλλού, το έκανα μία φορά αλλά μετά από 5 μέρες στο Βόλο όπου είχα πάει για τον Ολυμπιακό, η συμφωνία χάλασα και γύρισα".

Για το πότε ξεκίνησε την καριέρα του: "Ήμουν 8 αν θυμάμαι καλά στο Μακροχώρι Βεροίας".

Για τις καλύτερες στιγμές του: "Θα ξεχωρίσω δύο αποκρούσεις. Αυτή στο Καραϊσκάκης στην κεφαλιά του Τοροσίδη ήταν η πιο σημαντική. Αλλά η πιο δύσκολη ήταν στο ΟΑΚΑ στο σουτ του Σαλπιγγίδη".

Για το πρωτάθλημα του 2004: "Αν τότε παίρναμε το πρωτάθλημα είναι σίγουρο ότι τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας θα άλαλζαν. Το ότι ξενερώσαμε με την κατάσταση αυτή φάνηκε στα πλέι-οφ στα οποία δεν θέλαμε να συμμετέχουμε. Μοιραία όταν κατεβήκαμε να παίξουμε δεν είχαμε την κατάλληλη απόδοση".

Για το αν είχε προτάσεις από ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΠΑΟ: "Αν οι προτάσεις ήταν οι ίδιες, τότε θα εξέταζα άλλα πράγματα. Όπως η κατάσταση των ομάδων, το κλίμα στα αποδυτήρια, οι προοπτικές για την Ευρώπη κλπ".

Για τις πιο φορμαρισμένες ομάδες: "Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι η ΑΕΚ βάσει των όσων βλέπουμε. Στην Ευρώπη είναι η Ρεάλ Μαδρίτης!"

Για το 1-2 στο "Καραϊσκάκης": "Επειδή ήταν το πρώτο μου ντέρμπι με την ΑΕΚ και μάλιστα μέσα στο Καραϊσκάκη, ήταν η καλύτερη μου στιγμή μέχρι τότε".

Για τα στοιχεία που χρειάζονται: "Ταλέντο και τύχη είναι τα πλέον σημαντικά. Ωστόσο πρέπει να έχεις και έναν άνθρωπο δίπλα σου για να σε προωθήσει σωστά".

"Οικογένεια, ιδέα... παραφροσύνη"

Τρεις λέξεις για την ΑΕΚ: "Οικογένεια, ιδέα και... παραφροσύνη!".

Το πιο δύσκολο που κάνει ένας τερματοφύλακας: "Το να κρατήσεις τους σε συμπαίκτες σου σε εγρήγορση σε όλο το 90λεπτο".

Για το γεγονός πως βγήκε τώρα η ανακοίνωση των παικτών: "Διότι είχαμε αποφασίσει να περιμένουμε τη Γενική Συνέλευση. Είδαμε ότι δεν προέκυψε και πάλι κάποια λύση και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν μας μίλησε κανείς για τίποτα, τα μάθαμε όλα από τις αθλητικές εφημερίδες. Γι αυτό επιλέξαμε να το κάνουμε τώρα δίνοντας ακόμα ένα περιθώριο".

Για το αν θα πήγαινε στον Ολυμπιακό για τα λεφτά: "Δεν είπα αυτό. Τόνισα ότι προτεραιότητά μου είναι η ΑΕΚ, αλλά αν η διαφορά είναι πολύ μεγάλη οικονομικά όπως με ρώτησε κάποιος, τότε θα κοιτάξω την οικονομική αποκατάσταση της οικογένειάς μου".

ΠΗΓΗ: aek365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags