Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Δεν έρχεται μόνος του ο Μπότο στον ΠΑΟΚ - Αυτός είναι ο κομβικός ρόλος του Αντρί Φεντσένκοφ
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-28 21:45:00

Δεν έρχεται μόνος του ο Μπότο στον ΠΑΟΚ - Αυτός είναι ο κομβικός ρόλος του Αντρί Φεντσένκοφ

Sportdog Team
Δεν έρχεται μόνος του ο Μπότο στον ΠΑΟΚ - Αυτός είναι ο κομβικός ρόλος του Αντρί Φεντσένκοφ

Απόψε (28/12) αναμένεται να φτάσει στην Θεσσαλονίκη ο Ζοσέ Μπότο για πρώτη φορά, με την ανακοίνωση της πρόσληψης του να είναι μια τυπική διαδικασία.

ΠΑΟΚ: Απόψε (28/12) αναμένεται να φτάσει στην Θεσσαλονίκη ο Ζοσέ Μπότο για πρώτη φορά, με την ανακοίνωση της πρόσληψης του να είναι μια τυπική διαδικασία. Ο 55χρονος Πορτογάλος που θα είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, θα φέρει μαζί του από την Σαχτάρ τον Αντρί Φεντσένκοφ (άγνωστο θα είναι από σήμερα μαζί του στην Θεσσαλονίκη).

Ο Ουκρανός θα ακολουθήσει τον Μπότο στον Δικέφαλο θα είναι ο επικεφαλής σκάουτινγκ στον ΠΑΟΚ, έναν ρόλο που τον ξέρει πολύ καλά ο Ζοσέ Μπότο, αφού είχε τον ίδιο τίτλο στην ουκρανική ομάδα.

Στον ουκρανικό Τύπο γίνεται εκτενή αναφορά στις ικανότητες του Αντρί Φεντσένκοφ και στον ρόλο που θα έχει στον Δικέφαλο.

«Είναι ενδιαφέρον ότι ο Ζοσέ Μπότο αποφάσισε να πάρει μαζί του στον ΠΑΟΚ τον Ουκρανό Αντρέι Φεντσένκοφ, ο οποίος ήταν ο αρχισκάουτερ στη Σαχτάρ. Ο Φεντσένκοφ είναι ο άνθρωπος που έπαιξε βασικό ρόλο σε πολλές μεταγραφές στην εποχή Μπότο στην Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Ο Φεντσένκο είναι ένας γλωσσομαθής σκάουτερ και αυτό του δίνειε ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Γνωρίζει Ουκρανικά, Ρώσικα, Πορτογαλικά, Ισπανικά και Αγγλικά, κάτι που του επιτρέπει να επικοινωνεί απευθείας με ατζέντηδες και παίκτες.

Τους τελευταίους μήνες ο Φεντσένκοφ επισκέφτηκε τις ακαδημίες του Άγιαξ, της Κολωνίας, της Σταντάρ Λιέγης, της Λιλ, της Λεβάντε και της Ρόμα. Σκοπός αυτών των επισκέψεων του ήταν το να επιβλέπει πώς λειτουργούν διάφοροι ευρωπαϊκοί σύλλογοι και ταυτόχρονα κοιτάζει τους παίκτες και επικοινωνεί μαζί τους αν χρειαστεί.

Στον ΠΑΟΚ ο Φεντσένκοφ θα είναι επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ.

Ο στενός συνεργάτης του Ζοσέ Μπότο όχι μόνο επικοινωνεί συνεχώς με εκείνους τους παίκτες που θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν και βρισκόταν στην λίστα του Μπότο, αλλά έχει και δικές του πηγές σε διάφορες χώρες που τον βοηθούν να μάθει για ταλαντούχους νέους παίκτες.

Η πρόσκληση σε Μπότου στον Φεντσένκοφ θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να βρει γρήγορα καλούς παίκτες, καθώς έχει ήδη μια λίστα με παίκτες που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τον ελληνικό σύλλογο».

Πηγή: sfina.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags