Facebook Pixel ΑΕΚ: «Κόβει» τον χάφαρο για τον οποίο βούιξε ο τόπος! Στροφή στην "καψούρα" Γιαννίκη;
Ποδόσφαιρο
| 2022-01-01 19:53:00

Η ΑΕΚ «κόβει» τον χάφαρο για τον οποίο βούιξε ο τόπος! Στροφή στην "καψούρα" Γιαννίκη;

Sportdog Team
Η ΑΕΚ «κόβει» τον χάφαρο για τον οποίο βούιξε ο τόπος! Στροφή στην "καψούρα" Γιαννίκη;

Ποια μεταγραφή «κόπηκε» και πλέον υπάρχει στροφή σε άλλες λύσεις.

ΑΕΚ: «Κόβει» τον χάφαρο για τον οποίο βούιξε ο τόπος. Στροφή στην "καψούρα" Γιαννίκη; Ποια μεταγραφή «κόπηκε» και πλέον υπάρχει στροφή σε άλλες λύσεις.

Το όνομα του ήταν καθημερινό πρωτοσέλιδο χτύπημα στον κιτρινόμαυρο Τύπο. Ο λόγος για τον Ντανίλο Μπαρμπόσα στην ΑΕΚ! Αδιαμφισβήτατα ο Βραζιλιάνος μέσος της Νις που αγωνίστηκε το τελευταίο διάστημα δανεικός στην Παλμέιρας με την οποία κατέκτησε και το Λιμπερταδόρες, είναι μία ενδιαφέρουσα περίπτωση, την οποία συζητούν και μελετούν στην ΑΕΚ.

Ο δανεισμός του Μπαρμπόσα στη Παλμέιρας από τη Νις, τελειώνει στις 31 του Δεκέμβρη και όπως φαίνεται το μόνο που προσπαθούν να κάνουν από την ομάδα του Σάο Πάολο, είναι να προσπαθούν να τον ανανεώσουν γι’ άλλους έξι μήνες.Το ρεπορτάζ των ημερών ανέφερε, ότι η Ενωση θα προχωρούσε τις επαφές για τον ποδοσφαιριστή, για τον οποίο φερόταν, ότι έπαιζε σκληρό πόκερ. Έτσι τουλάχιστον γραφόταν.

Οι πληροφορίες ανέφεραν, ότι αν η ΑΕΚ πάρει δανεικό τον 25χρονο άσο, τότε αυτό θα συμβεί με υποχρεωτική οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι. Αυτή φαίνεται πως θα φτάνει τα 3 εκατ. Ευρώ.Πάντως από πλευράς Νις, ο αθλητικός διευθυντής της γαλλικής ομάδας, Ζουλιέν Φουρνιέ σε δήλωση του πριν μερικές ημέρες σε ελληνικό μέσο, ξεκαθάρισε πως υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από πλευράς ΑΕΚ σχετικά με το φημολογούμενο ενδιαφέρον για τον Βραζιλιάνο μέσο.

Το ιδιο ισχυρίζονται όμως και στην Ένωση, δηλαδή ότι δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση ούτε παραμικρή επαφή της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ με τη Νις για Μπαρμπόσα. Μάλιστα στην ομάδα του Δικέφαλου αετού ξεκαθάριζαν, ότι δεν υπάρχει μεταγραφική υπόθεση Μπαρμπόσα. Ούτε καν, ότι έχουν προχωρήσεις οι συζητήσεις για δανεισμό, αφού όπως επισημαίνεται, δεν υπάρχει επικοινωνία.

Η "καψούρα" Γιαννίκη

Το ξέκοψε λοιπόν η Ένωση. Οπότε να περιμένουμε στροφή σε άλλες λύσεις και νέα παρέλαση ονομάτων τις επόμενες ημέρες; Όπως του Στεμπάστιαν Βασιλειάδη που είναι η καψούρα του Αργύρη Γιαννίκη, για παράδειγμα...

Τον Μάιο του 2021 είχε ακουστεί σε μεταγραφικά σενάρια που αφορούν τον Παναθηναϊκό. Το όνομά του επανήλθε στην επικαιρότητα, για την ΑΕΚ αυτήν τη φορά, στις αρχές του Δεκεμβρίου του 2021. Το μεγάλο μπαμ όμως ο Σεμπάστιαν Βασιλειάδης το είχε κάνει πριν από δύο χρόνια, όταν ο ομοσπονδιακός μας προπονητής, ΤζονΦαν'τΣιπ, τον συμπεριέλαβε στις κλήσεις της Εθνικής Ελλάδας για τα δύο τελευταία παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Euro2020 κόντρα σε Αρμενία και Φινλανδία.

Ήταν μία εποχή που ο Έλληνας ομογενής έβγαζε μάτια με τη φανέλα τη Πάντεμπορν, η οποία τον απέκτησε από την Άαλεν τη σεζόν 2018/2019. Ο συμπατριώτης μας ήταν ένα από βασικά γρανάζια της γερμανικής ομάδας στη μάχη της για την άνοδο στη πρώτη κατηγορία. Πραγματοποίησε 28 εμφανίσεις στη 2. Bundesliga αποτελώντας έναν από τα σημαντικότερα εργαλεία δημιουργικά. Οι 10 ασίστ εκείνη τη σεζόν μαρτυρούν του λόγου του αληθές. Μάλιστα ο Σεβαστιανός σημείωσε έξι γκολ επίδοση που αποτέλεσε προσωπικό ρεκόρ και έδειξε ότι διαθέτει αρετές και στο σκοράρισμα.

Την πρώτη χρονιά στη Bundesliga είχε 32 συμμετοχές, 1 γκολ και 1 ασίστ, η ομάδα του όμως δεν κατάφερε να σταθεί και υποβιβάστηκε ξανά στην Zweite. Τη σεζόν 2020-21 αγωνίστηκε σε 19 παιχνίδια, μοίρασε 2 ασίστ και παρότι είχε έναν σοβαρό τραυματισμό τον Μάιο του 2021, κατάφερε να πάρει μεταγραφή το προηγούμενο καλοκαίρι.

Εντάσσοντας τον Βασιλειάδη «λαβωμένο», η Αρμίνια Μπίλεφελντ έδειξε πόσο πολύ υπολογίζει τον «Σέμπα», ο οποίος επανήλθε τέλη Οκτωβρίου, έπαιξε με Μάιντς, Στουτγκάρδη, Βόλφσμπουργκ, Μπάγερν και στη συνέχεια έμεινε εκτός, αφού του... έκατσε η ατυχία με κορωνοϊο με αποτέλεσμα να χάσει τον αγώνα απέναντι στην Κολωνία.

Όπως είχε δηλώσει στο Sportdog ο αρχισυντάκτης της Match Money και υπεύθυνος των γερμανικών πρωταθλημάτων, Ανέστης Ζαχαράκης, ο «Βασιλειάδης είναι μία βελτιωμένη έκδοση Σιώπη. Δηλαδή έχει καλύτερη πάσα, κάθετο τρέξιμο, σουτ. Το βασικό του στοιχείο είναι, ότι θα τρέξει πολύ στο γήπεδο, θα μαρκάρει πέφτοντας πάνω στη μπάλα».

Μπορεί να σταθεί στην Ελλάδα τέτοιος χαφ; «Ο Βασιλειάδης ξέρει τη γλώσσα δεν θα έχει πρόβλημα να προσαρμοστεί. Έχει τα στοιχεία για να ανταποκριθεί στα ελληνικά δεδομένα. Απλά πρέπει να κουμπώσει με έναν άλλο χαφ στον άξονα. Σίγουρα θα δώσει ταχύτητα. Η Β. Γερμανίας έχει καλούς παίκτες, οι οποίοι μπορούν να κάνουν καριέρα στην Ελλάδα. Για παράδειγμα ο Ολυμπιακός τον Χολέμπας από Β' Γερμανίας τον πήρε (σ.σ. Μόναχο 1860). Μάτι να έχεις. Σίγουρα ο Γιαννίκης το έχει, αφού γνωρίζει τη γερμανική αγορά. Και ο Πρέμελ της Ουνιόν Βερολίνου που ακούστηκε είναι πολύ καλό χαφ. Είναι τρομερά δυναμικός παίκτης».

Η χρηματιστηριακή αξία του Σεμπάστιαν Βασιλειάδη κυμαινόταν στις 800.000 Ευρώ, σύμφωνα με το Transfermarkt, τον Ιούνιο του 2018, την εποχή που τον απέκτησε η Πάντερμπορν. Ένα χρόνο αργότερα οι μετοχές του εκτοξεύτηκαν. Η αγοραστική του αξία έφτασε τα 3.500.000 και στο τέλος του 2019 άγγιξε τα 4.000.000 ευρώ. Τη δεδομένη χρονική συγκυρία βρίσκεται στα 2.000.000 Ευρώ.

Διαβάστε τη συνέντευξη πατώντας εδώ.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags