Facebook Pixel Sportdog.gr | Σέλτικ: Οι τέσσερις «σαμουράι» από την… Γλασκώβη
| 2022-01-15 04:33:00

Σέλτικ: Οι τέσσερις «σαμουράι» από την… Γλασκώβη

Sportdog Team
Σέλτικ: Οι τέσσερις «σαμουράι» από την… Γλασκώβη

Με τον νέο χρόνο η Σέλτικ ανακοίνωσε τις μεταγραφές τριών Ιαπώνων, που ήρθαν να συναντήσουν τον συμπατριώτη τους δεύτερο σκόρερ του πρωταθλήματος.

Ο Κιόγκο Φουρουχάσι έφτασε το καλοκαίρι στην Γλασκώβη από την Βισέλ Κόμπε έναντι 4,5 εκατομμυρίων λιρών. Ένα επτάμηνο αργότερα, έχει ήδη πετύχει 16 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις, με αποτέλεσμα να διατηρεί την Σέλτικ εντός όλων των στόχων της. Προκειμένου να ενισχυθούν οι πιθανότητες επίτευξης αυτών, ο Ελληνοαυστραλός προπονητής του συλλόγου, Άγγελος Ποστέκογλου χρησιμοποίησε την ίδια πετυχημένη συνταγή, προσθέτοντας στο ρόστερ ακόμη τρία «διαμάντια» από την J1 League.

Κάπως έτσι οι «Κέλτες» μπήκαν δυναμικά στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι κι έφεραν τους Ρέο Χατάτε, Νταϊζέν Μαέντα και Γιοσούκε Ιντεγκούτσι, κάνοντας την σκωτσέζικη πρωτεύουσα… συνοικία στο Τόκιο. Οι μεγαλύτεροι φίλοι της σελίδας θα θυμάστε τον Σουνσούκε Νακαμούρα. O Ιάπωνας μέσος είναι πλέον κάτι σαν «θρύλος» στο Σέλτικ Πάρκ και τα κατορθώματά του ποτέ δεν έπαψαν να μνημονέυονται στους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους.

Τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν για τον 45αρη πλέον Σουνσούκε, ήταν «ψίχουλα» μπροστά σε όσα πρόσφερε στον σύλλογο. Έκλεισε την θητεία του με 166 συμμετοχές και 34 τέρματα, ενώ παράλληλα απογείωσε και το brand name της Σέλτικ στην Άπω Ανατολή. Στο φινάλε της θητείας του στην Γλασκώβη, ένας άλλος Ιάπωνας ερχόταν για να τον αντικαταστήσει.

Διαβάστε τη συνέχεια στο eyap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags