Facebook Pixel Κορυφαίος άσος αποβλήθηκε από το Κόπα Άφρικα!
| 2022-01-16 03:11:00

Κορυφαίος άσος αποβλήθηκε από το Κόπα Άφρικα!

Sportdog Team
Κορυφαίος άσος αποβλήθηκε από το Κόπα Άφρικα!

Η FIFA έδιωξε τον ποδοσφαιριστή από τη διοργάνωση, ενώ ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει βασικός σε παιχνίδι της ομάδας.

Η FIFA απέβαλλε τον Σενεγαλέζο, Παπέ Γκουέγε, μερικές ώρες ενώ ήταν έτοιμος να ξεκινήσει με την Εθνική ομάδα της χώρας του στο ματς της 2ης αγωνιστικής των τελικών του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής με τη Γουϊνέα (14/01), εξαιτίας μιας μακροχρόνιας διαμάχης μεταγραφών ανάμεσα στην ομάδα του, την Μαρσέιγ, και την Γουότφορντ.

Ο 22χρονος επρόκειτο να ξεκινήσει στην ενδεκάδα του αγώνα με την Γουινέα (0-0), αλλά τελικά αποκλείστηκε από την αποστολή λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, όπως  δήλωσε ο προπονητής, Αλιού Σισέ μετά τον αγώνα.

«Ο Παπέ Γκουέγε είχε ένα μη αγωνιστικό πρόβλημα κι έμεινε εκτός. Πέντε λεπτά πριν την έναρξη του ματς ενημερωθήκαμε ότι η FIFA τον απέβαλλε λόγω μεταγραφής μεταξύ της ομάδας του, Μαρσέιγ και της Γουότφορντ», επισήμανε ο Σισέ στους δημοσιογράφους.

«Ο δικηγόρος του μας ενημέρωσε το πρωί γύρω στις 11, αλλά λίγο πριν τον αγώνα είχαμε την επιβεβαίωση. Γι' αυτό βγάλαμε το όνομά του από το φύλλο αγώνα», πρόσθεσε ο Σισέ, προσθέτοντας ότι ο παίκτης θ΄ ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Η γαλλική αθλητική εφημερίδα "L'Equipe" ανέφερε το Σάββατο ότι η τιμωρία είναι η πιο πρόσφατη ανατροπή σε μια ιστορία που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, όταν ο γεννημένος στη Γαλλία μέσος υπέγραψε προσύμφωνο με την Γουότφορντ πριν από τη λήξη της συμφωνίας του με την ομάδα της Ligue 2, Χάβρη .

Η εφημερίδα υποστήριξε ακόμη ότι αμέσως μετά ο Γκουέγε έλυσε τη συνεργασία του με τον ατζέντη του, ο οποίος του συνέστησε να αποχωρήσει από τη συμφωνία. Αντίθετα, υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο στη Μαρσέιγ τον Ιούλιο του 2020.

Ειπώθηκε ότι η αγγλική ομάδα υπέβαλε καταγγελία στο αρμόδιο όργανο της FIFA, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η αποβολή αφήνει τον Γκουέγε αντιμέτωπο με ένα αβέβαιο μέλλον και θέτει τέλος στη συμμετοχή του στο τουρνουά στο Καμερούν, για την ομάδα της Σενεγάλης που έχει ήδη πληγεί σοβαρά από τις λοιμώξεις παικτών της από τον κορονοϊό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags