Facebook Pixel Τικίνιο Σοάρες: Ατάκες Τικίνιο που φτιάχνουν τον κόσμου του Ολυμπιακού - Θέλει τελικό Europa με αυτή την ομάδα
Ποδόσφαιρο
| 2022-01-18 22:08:00

Ατάκες Τικίνιο που φτιάχνουν τον κόσμο του Ολυμπιακού - Θέλει τελικό Europa με αυτή την ομάδα

Sportdog Team
Ατάκες Τικίνιο που φτιάχνουν τον κόσμο του Ολυμπιακού - Θέλει τελικό Europa με αυτή την ομάδα

Συνέντευξη στην Πορτογαλία έδωσε ο επιθετικός των Ερυθρόλευκων όπου αναφέρθηκε στην ενδεχόμενη μεταγραφή του Ρούμπεν Σεμέδο, αλλά παράλληλα τόνισε πως θέλει τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης με τους Πειραιώτες απέναντι σε σύλλογο... έκπληξη.

Τικίνιο Σοάρες: Συνέντευξη στην εφημερίδα Record της Πορτογαλίας έδωσε ο επιθετικός του Ολυμπιακού όπου και αναφέρθηκε στην παρουσία του στους Ερυθρόλευκους, ενώ παράλληλα είπε πως θέλει να φτάσει με την ομάδα του στον τελικό του Europa League απέναντι στην Πόρτο.

«Τώρα όλα πηγαίνουν με τον καλύτερο τρόπο, αλλά στην αρχή ήταν δύσκολα, διότι σε ένα φιλικό τραυματίστηκα και έμεινα εκτός για σχεδόν δύο μήνες. Ήταν μια περίπλοκη φάση, καθώς έπρεπε να ανακτήσω έδαφος σε σχέση με τους συμπαίκτες μου. Έχοντας ξεπεράσει αυτήν την κατάσταση, η θέση μου στον Ολυμπιακό βελτιώθηκε μέρα με τη μέρα και από εδώ και πέρα υπάρχει χώρος να βελτιώνομαι και να δυναμώνω την παρουσία μου στην ομάδα. Αφού ξεκίνησα να προπονούμαι, άρχισα να παίζω και να βάζω γκολ για να βοηθήσω τον Ολυμπιακό. Απολαμβάνω την εμπειρία. Ήρθα σε μια ομάδα που είχε συνοχή με προπονητή τον Πέδρο Μαρτόνς, μια ομάδα που παίζει μαζί για πολλά χρόνια και που ο ένας ξέρει το παιχνίδι του άλλου. Είμαι ήδη προσαρμοσμένος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τους συμπαίκτες μου, τους ξέρω αρκετά καλά, οπότε από εδώ και πέρα ​​έχω περισσότερες προϋποθέσεις να εξελιχθώ. Είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα, με αρκετούς βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο. Επιπλέον, βρισκόμαστε ακόμα στο Europa League και στο Κύπελλο».

Έχεις συμβόλαιο μέχρι το 2024, αλλά ήδη υπάρχει κουβέντα για ενδιαφέρον ομάδων. Τι βλέπεις για το μέλλον;
«Αυτή την ερώτηση θα την αφήσω για τους εκπροσώπους μου. Έχω συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και ο στόχος μου είναι να το ολοκληρώσω».

Υπάρχουν όμως προτάσεις;
«Δεν έχω δεχτεί κάποια, αλλά το αφήνω στους εκπροσώπους μου. Δεν μου μιλάνε γι' αυτά τα θέματα, προτιμώ να είμαι αφοσιωμένος στην προπόνηση και στα παιχνίδια, τα όλα τα αφήνω στην άκρη».

Στον Ολυμπιακό έχεις συμπαίκτη τον Ρούμπεν Σεμέδο. Έχεις διαβάσει για το ενδιαφέρον που υπάρχει από την Πόρτο; Θεωρείς ότι ταιριάζει εκεί;
«Ναι τα έχω διαβάσει. Είμαι μαζί του εδώ στον Ολυμπιακό, προπονούμαστε μαζί κάθε μέρα, είναι πολύ καλός παίκτης. Νομίζω ότι είναι καλή περίπτωση για την Πόρτο, είναι υπέροχος χαρακτήρας. Αν πάει στην Πόρτο, θα ταιριάξει τέλεια».

Έχετε μιλήσει για την προοπτική της Πόρτο; Σε ρώτησε κάτι, με δεδομένο ότι εσύ έχεις περάσει από το κλαμπ;
«Δεν μιλήσαμε συγκεκριμένα για την Πόρτο, γιατί είναι προσωπικό του θέμα. Έχει να κάνει με τον Ρούμπεν, οπότε ας μη μιλήσουμε γι' αυτό. Μιλάμε γενικότερα για την Πόρτο, τη Σπόρτινγκ, τη Μπενφίκα και το πορτογαλικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Σε κάθε περίπτωση, αν πάει στην Πόρτο θα ταιριάξει γάντι με το υπόλοιπο γκρουπ».

Από όσα μας λες, είναι ξεκάθαρο πως θεωρείς τον Ρούμπεν Σεμέδο ως παίκτης με το προφίλ που χρειάζεται για να παίξει στην Πόρτο.
«Σίγουρα. Είναι γρήγορος, έχει καλή τεχνική. Είναι μεγάλος στόπερ, χωρίς αμφιβολία».

Είναι παίκτης που βοηθάει στο να δημιουργηθεί καλή ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια;
«Θα έλεγα ότι είναι top. Είναι πολύ καλός τύπος, συμβάλει στην καλή ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια. μου αρέσει».

Πώς βλέπεις τα ζητήματα σας οποία έχει εμπλακεί έξω από το ποδόσφαιρο και που έχουν βλάψει την καριέρα του;
«Δεν μπορώ να μιλήσω για τη μη ποδοσφαιρική του ζωή, δεν ξέρω πολλά να πω, μόνο αυτός μπορεί να μιλήσει. Ξέρω μόνο τι άνθρωπος είναι: Είναι υπέροχο άτομο. Δεν ανακατεύομαι όμως στις ζωές των άλλων. Έχω καλή σχέση μαζί του, μέχρι εκεί.

Θα ήταν καλό γι' αυτόν να πάρει μεταγραφή στην Πόρτο; Η επιστροφή στην Πορτογαλία θα τον βοηθούσε να αναγεννήσει την καριέρα του;
«Μιλάμε για ένα μεγάλο κλαμπ. Αν ο Ρούμπεν πάει στην Πόρτο, θα είναι πολύ χαρούμενος, θα τον υποδεχτούν όλοι στην ομάδα, δεν έχω αμφιβολία».

Υπάρχει η πιθανότητα να επιστρέψει ο Τικίνιο στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο;
«Σίγουρα, μια μέρα θα επιστρέψω, είναι σχεδόν βέβαιο. Θέλω να επιστρέψω και να παίξω, αλλά όχι τώρα. Έχω ακόμα 2,5 χρόνια συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, αλλά στο μέλλον θέλω να γυρίσω. Είμαι 30, φυσικά θέλω να γυρίσω πίσω και να παίξω».

Μπορεί αυτό το comeback να έρθει μετά τον Ολυμπιακό;
«Ποιος ξέρει; Είναι ένας από τους στόχους μου».

Θα ήθελες να αντιμετωπίσεις την Πόρτο στο Europa League;
«Φυσικά και θα μου άρεσε, θα ήταν δύο υπέροχα παιχνίδια και θα μπορούσα να θυμηθώ τις καλές στιγμές που πέρασα στην Πόρτο. Θα έχουν πολύ δύσκολη δοκιμασία στο Europa League κόντρα στη Λάτσιο, κι εμείς, απέναντι στην Αταλάντα, να δούμε τι θα γίνει. Θα προσπαθήσουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και θα ήταν υπέροχο να αντιμετωπίσουμε η μία την άλλη».

Θα προτιμούσες να αντιμετωπίσεις την Πόρτο στον επόμενο γύρο ή απλώς στον τελικό της διοργάνωσης;
«Στον τελικό θα ήταν καλά. Πραγματικά θα ήθελα έναν τέτοιο τελικό», είπε ο Τικίνιο Σοάρες.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags