Facebook Pixel Ολυμπιακός - Κόπα Άφρικα: Δεν γυρίζουν στον Ολυμπιακό Σισέ, Αγκιμπού - Πρωτιά για Σενεγάλη, πρόκριση με... ήττα η Γουινέα (Vid)
| 2022-01-18 20:16:00

Δεν γυρίζουν στον Ολυμπιακό Σισέ, Αγκιμπού - Πρωτιά για Σενεγάλη, πέρασε με... ήττα η Γουινέα (Vid)

Sportdog Team
Δεν γυρίζουν στον Ολυμπιακό Σισέ, Αγκιμπού - Πρωτιά για Σενεγάλη, πέρασε με... ήττα η Γουινέα (Vid)

Οι δυο παίκτες του Ολυμπιακού δεν αγωνίστηκαν στα ματς της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Κόπα Άφρικα, ωστόσο οι ομάδες τους προκρίθηκαν, κάτι που σημαίνει ότι αργεί ακόμα η επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Ολυμπιακός - Κόπα Άφρικα: Συναρπαστικό ήταν το φινάλε και στον 2ο όμιλο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, με τους αγώνες της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής, όπου η Σενεγάλη εξασφάλισε την πρωτιά μετά το 0-0 κόντρα στο Μαλάουι. Στη δεύτερη θέση του γκρουπ τερμάτισε η Γουινέα, παρά την ήττα της από την Ζιμπάμπουε με 2-1, ενώ το Μαλάουι που ισοβάθμησε μαζί της στους 4 βαθμούς (αλλά είχε ηττηθεί με 1-0 στο μεταξύ τους παιχνίδι στις 10/01), διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες του για πρόκριση μέσω της 3ης θέσης, αφού η βαθμολογική συγκομιδή του μπορεί να του προσφέρει ένα απ' τα τέσσερα τελευταία «εισιτήρια» για τη φάση των «16».

Στο "Kouekong Stadium" της πόλης Μπαφουσάμ σε ένα ιστορικό παιχνίδι, καθώς η Σαλίμα Μουκανσάνγκα από τη Ρουάντα έγινε η πρώτη γυναίκα που «σφύριξε» αγώνα σε τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, η Σενεγάλη «βολεύτηκε» με τη «λευκή» ισοπαλία κόντρα στο Μαλάουι, σε ένα παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Ο Πάπε Αμπού Σισέ του Ολυμπιακού έμεινε στον πάγκο, χωρίς να χρησιμοποιηθεί αυτή τη φορά από τον προπονητή του Αλιού Σισέ.

Την ίδια ώρα στο "Stade Ahmadou Ahidjo" του Γιαουντέ, η Ζιμπάμπουε αν και είχε ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης μέσω των τρίτων θέσεων, έκανε την έκπληξη κόντρα στη Γουινέα επικρατώντας με 2-1, αλλά παρέμεινε στην τελευταία θέση του 2ου ομίλου. Οι Μουσόνα και Μαλάτσι έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στην Ζιμπάμπουε, με τον Ναμπί Κεϊτά της Λίβερπουλ να μειώνει στο τελικό 2-1, που «σφράγισε» τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Ο μεσοεπιθετικός Αγκιμπού Καμαρά του Ολυμπιακού δεν αγωνίστηκε καθόλου, λόγω τραυματισμού.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στα ματς του 2ου ομίλου:

Μαλάουι-Σενεγάλη                       0-0

Ζιμπάμπουε-Γουινέα                     2-1

(26΄ Μουσόνα, 43΄ Μαλάτσι - 49΄ Ν. Κεϊτά)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags