Facebook Pixel Sportdog.gr | Μάρβελους Νακάμπα! Ο παίκτης που πυροδότησε τα βλέμματα της Πρέμιερ Λιγκ
| 2022-01-22 04:33:00

Μάρβελους Νακάμπα! Ο παίκτης που πυροδότησε τα βλέμματα της Πρέμιερ Λιγκ

Sportdog Team
Μάρβελους Νακάμπα! Ο παίκτης που πυροδότησε τα βλέμματα της Πρέμιερ Λιγκ

H Ζιμπάμπουε αποκλείστηκε από τους ομίλους του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Η νίκη επί της Γουινέας αποδείχθηκε τελικά ανούσια, αφού το Μαλάουι ήρθε ισόπαλο με την Σενεγάλη, ωστόσο η αφρικανική ομάδα παρατάχθηκε στα γήπεδα του Καμερούν με μια τεράστια απώλεια. Τον «εθνικό ήρωα» και μεγάλο αστέρι, Μάρβελους Νακάμπα. Με αυτόν στο ρόστερ, η ιστορία, ίσως και να είχε γραφτεί διαφορετικά.

Η Ζιμπάμπουε είναι μια από τις φτωχότερες χώρες του πλανήτη. Η αφρικανική χώρα, βρίσκεται στην 17η θέση της σχετικής λίστας, ενώ από τα έθνη που συμμετέχουν στο φετινό Κύπελλο Εθνών Αφρικής, είναι στην τρίτη θέση, μόλις πίσω από το Μαλάουι και την Σιέρρα Λεόνε.

Οι περίπου 15 εκατομμύρια κάτοικοι, ζουν κατά πολύ μεγάλο ποσοστό κάτω από τα όρια της φτώχειας, με τους περισσότερους εξ’ αυτών να αδυνατούν μάλιστα να καλύψουν τις βιοποριστικές τους ανάγκες.

Σε ένα παρόμοιο περιβάλλον μεγάλωσε και ο σημερινός μας ήρωας. Ο Μάρβελους Νακάμπα γεννήθηκε σε μια κωμόπολη της περιφέρειας του Ματαμπελέλαντ. Το μικρό Χουάνγκε των 15.000 κατοίκων. Η επιβίωση σε μια τέτοια περιοχή ήταν σχεδόν αδύνατη και η οικογένεια Νακάμπα αποφάσισε να μετακομίσει στο Μπουλαουάγιο, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, στο κυνήγι μιας καλύτερης ζωής. Δυστυχώς όμως… τζίφος. Η εύρεση εργασίας ήταν από δύσκολη έως ανέφικτη.

Έτσι, η μητέρα έκανε το μεγάλο βήμα. Μετανάστευσε στην γειτονική Νότια Αφρική, για να εργαστεί ως μαία σε ένα νοσοκομείο. Όποτε ήταν εφικτό, επέστρεφε στην οικογένεια της, φέρνοντας εκτός από λεφτά, και πολλά παιδικά δώρα. Ένα από αυτά, ήταν ένα ζευγάρι ποδοσφαιρικά παπούτσια, τα οποία ο Μάρβελους τα είδα ως… «επένδυση».

Διαβάστε τη συνέχεια στο eyap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags