Facebook Pixel Sportdog.gr | Ταγμένος από παιδί! Ο Έλληνας ηθοποιός που ήταν ωραίος, μάγκας και Παναθηναϊκός
| 2022-01-30 16:55:00

Ταγμένος από παιδί! Ο Έλληνας ηθοποιός που ήταν ωραίος, μάγκας και Παναθηναϊκός

Sportdog Team
Ταγμένος από παιδί! Ο Έλληνας ηθοποιός που ήταν ωραίος, μάγκας και Παναθηναϊκός

Αγωνίσθηκε ως μεσοεπιθετικός στην αγαπημένη του ομάδα, τον Παναθηναϊκό.

Δωρικός και λαϊκός, ευγενής και μετρημένος. Κυρίως όμως, απόλυτα γοητευτικός και ερωτικός. Ο Νίκος Κούρκουλος ήταν ο κορυφαίος ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου. Για τις θαυμάστριές του ήταν ένας ακαταμάχητος άντρας που συνδύαζε την ομορφιά με την αυστηρότητα και την αποφασιστικότητα.

Πήρε μέρος στις πιο επιτυχημένες κοινωνικές ταινίες και διακρίθηκε για το υποκριτικό του ταλέντο. Κέρδισε δύο φορές το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου στο φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης για την ερμηνεία του στις ταινίες «οι Αδίστακτοι» και ο «Αστραπόγιαννος».

Η ηθοποιία όμως, δεν ήταν όνειρο των παιδικών χρόνων του Κούρκουλου. Σαν έφηβος αγαπούσε πολύ τον αθλητισμό. Στην αρχή ασχολήθηκε με την κολύμβηση και το μπάσκετ, αλλά γρήγορα αποφάσισε ότι η μεγάλη του αγάπη ήταν το ποδόσφαιρο.

Οι προπονητές είδαν ότι έχουν να κάνουν με ένα αυθεντικό ταλέντο και έτσι ο νεαρός Κούρκουλος αγωνίσθηκε ως μεσοεπιθετικός στην αγαπημένη του ομάδα, τον Παναθηναϊκό.

Ο Κούρκουλος τα πήγαινε πολύ καλά σαν ποδοσφαιριστής και θα ακολουθούσε επαγγελματική καριέρα. Την περίοδο εκείνη όμως διάβαζε για το θέατρο. Η τέχνη της υποκριτικής τον γοήτευσε και εξάλλου το ποδόσφαιρο προσέφερε δόξα αλλά όχι χρήματα. Όλοι οι αθλητές έπαιζαν κυρίως για την φανέλα και έπρεπε να έχουν και ένα επάγγελμα. Έτσι τον κέρδισε η υποκριτική και αποφάσισε να σπουδάσει και να γίνει ηθοποιός, παρά το γεγονός ότι και η υποκριτική δεν εξασφάλιζε ένα σίγουρο μέλλον.

Ηταν ταγμένος στη παναθηναϊκή ιδέα από μικρό παιδί. Είχε τεράστια αγάπη για τον «σύλλογο μεγάλο» ενώ ήξερε καλά και τα …μυστικά της στρογγυλής θεάς. Παράλληλα με τους πρώτους του ρόλους στη σκηνή, αγωνιζόταν στο «τριφύλλι» ως κεντρικός αμυντικός φορώντας τη φανέλα με το νούμερο 5. Τη διετία 1951-53 αγωνίστηκε στην ομάδα της καρδιάς του και προπονούταν με τη μεγάλη ομάδα, ενώ ο Οδυσσέας Τσούτσος τον θεωρούσε ταλαντούχο και ανερχόμενο. Παρόλα αυτά η τέχνη κέρδισε τον Νίκο Κούρκουλο ωστόσο η «τρέλα» του για την ομάδα της καρδιάς του ήταν η μόνιμη …συντροφιά του. Παρακολουθούσε τους αγώνες του «τριφυλλιού» ως οπαδός ενώ την περίοδο του Γουέμπλεϊ ο «Αστραπόγιαννος» έδινε το παρών ως θεατής ακόμα και στις προπονήσεις της ομάδας.

Διαβάστε τη συνέχεια και δείτε περισσότερο φωτορεπορτάζ στο nbozionelos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags