Facebook Pixel Ποδόσφαιρο: Απίστευτο! Παίκτης πήρε ο... ναζιστικό «88» κι αποθεώθηκε από ακροδεξιούς οπαδούς (ΦΩΤΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-01 23:01:00

Απίστευτο! Παίκτης πήρε το... ναζιστικό «88» κι αποθεώθηκε από ακροδεξιούς οπαδούς (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Απίστευτο! Παίκτης πήρε το... ναζιστικό «88» κι αποθεώθηκε από ακροδεξιούς οπαδούς (ΦΩΤΟ)

Απερίγραπτες σκηνές καθώς παίκτης που ήρθε σε ομάδα τον Ιανουάριο επέλεξε ως νούμερο το 88 με χιλιάδες ακροδεξιούς οπαδούς να σπεύδουν να τον αποθεώσουν στα social media ερμηνεύοντάς τον ως συμβολισμό προς τιμήν του Χίτλερ!

Ματέους Πρασέλικ: Σάλος από το πουθενά στην Ιταλία καθώς το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Βερόνα επέλεξε για νούμερο το 88 και σύμφωνα με όσα αναφέρει η Gazzetta Dello Sport αυτό προκάλεσε... παραλήρημα στις τάξεις των ακροδεξιών οπαδών της ομάδας που τον αποθέωσαν.

Ο λόγος; Το «88» θεωρείται από πολλούς κρυμμένο σύμβολο του ναζιστικού χαιρετισμού «Χάιλ Χίτλερ», καθώς στο λατινικό αλφάβητο το H είναι το όγδοο γράμμα, ενώ μια άλλη ερμηνεία είναι πως στο βιβλίο "Αγών μου", το... ευαγγέλιο για τους Ναζί, ο Χίτλερ μέσα σε 88 λέξεις επιδοκιμάζει την ανωτερότητα της άρειας φυλής.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν έμεινε ασχολίαστο από τους ακροδεξιούς οπαδούς της Βερόνα, την Curva Sud, με αρκετούς εξ αυτών να γράφουν κάτω από τη δημοσίευση της φωτογραφίας στο twitter σχόλια όπως «Ένας από εμάς» και «Δόξα και τιμή», με τον συγκεκριμένο σύνδεσμο να έχει δημιουργήσει πανό που απεικονίζουν σβάστικες, ρωμαϊκούς χαιρετισμούς και συνθήματα κατά των Εβραίων.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ματέους Πρασέλικ δεν έχει απολύτως καμία ευθύνη για όλο αυτό, μιας και ο Πολωνός ζήτησε το 8, που φόραγε άλλωστε και στην Λέγκια, όμως δεν ήταν διαθέσιμο καταλήγοντας τελικά στο 88, ενώ ο 21χρονος δεν είναι ο πρώτος στο ιταλικό ποδόσφαιρο που φοράει το συγκεκριμένο νούμερο, μιας και τόσο ο Μάριο Πάσαλιτς, της Αταλάντα, όσο και ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν στην Πάρμα τη σεζόν 2000/01 επέλεξαν το ίδιο επιλογές πάντως που επικρίθηκαν από την εβραϊκή κοινότητα και κατηγορήθηκαν για σχέσεις με την ακροδεξιά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags