Facebook Pixel Sportdog.gr | Τζόνι Κρόσαν: Ο Ιρλανδός που αδικήθηκε όσο κανείς
| 2022-02-03 04:33:00

Τζόνι Κρόσαν: Ο Ιρλανδός που αδικήθηκε όσο κανείς

Sportdog Team
Τζόνι Κρόσαν: Ο Ιρλανδός που αδικήθηκε όσο κανείς

Ο Τζόνι Κρόσαν πρόκειται για έναν παίκτη, ο οποίος έχει αδικηθεί όσο λίγοι από την English Football League και τη Irish Football League.

Ο Τζόνι Άντριου Κρόσαν γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου του 1938 στο Ντέρι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Ιρλανδίας. Είχε έναν μεγαλύτερο κατά δεκατρία χρόνια αδερφό, τον Έντι ο οποίος ήταν ποδοσφαιριστής και από τον οποίο εμπνεύστηκε και και προσπάθησε και ο ίδιος να ακολουθήσει την ίδια καριέρα. Σε αντίθεση με τον αδερφό του, ο οποίος ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στη Γκλεντόραν (την ομάδα που κάποτε απέρριψε τον Τζορτζ Μπεστ), ο Τζόνι ξεκίνησε από την ομάδα της πόλης του, η οποία δεν είναι άλλη από τη Ντέρι Σίτι. Ήταν μόλις δεκαέξι χρονών όταν ξεκίνησε το ποδοσφαιρικό του ταξίδι. Ένα ταξίδι που παραλίγο να λήξει άδοξα εξαιτίας των διοικούντων της ίδιας της ομάδας που του έδωσε την ευκαιρία να το ξεκινήσει.

Ο νεαρός Κρόσαν, ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 1954. Εκείνη την εποχή, οι ιρλανδικές ομάδες, δεχόντουσαν «επισκέψεις» από πολλούς σκάουτερς που δούλευαν για λογαριασμό αγγλικών ομάδων. Αρκούσε ένα καλό παιχνίδι κάποιου παίκτη για να μαζευτούν στο επόμενο παιχνίδι της ομάδας απεσταλμένοι των αγγλικών ομάδων για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι το αν όντως επρόκειτο για κάποιο νέο ταλέντο το οποίο θα άξιζε να «κυνηγήσουν». Έτσι συνέβη και με τον Κρόσαν, ο οποίος ήταν πράγματι ένας εξαιρετικός επιθετικός. Μέσω των επιδόσεων του, ο Κρόσαν κατάφερε να «κερδίσει» την εκτίμηση τόσο των Ιρλανδών όσο και των Άγγλων. Μάλιστα, υπήρξαν μέσα τα οποία αναφέρονταν σε αυτόν ως «το 19χρονο παιδί θαύμα του ιρλανδικού ποδοσφαίρου» καθώς επίσης και ως «ο Ιρλανδός Τζίμι Γκριβς». Όπως ήταν λογικό, όλος αυτός ο ντόρος γύρω από το όνομα του, δεν άργησε να κεντρίσει το ενδιαφέρον των αγγλικών ομάδων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο eyap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags