Ολυμπιακός: Το όνομα του Γκονζάλο Πλάτα βρέθηκε στο ρεπορτάζ των Πειραιωτών τις τελευταίες ημέρες, προφανώς ως μια λύση με προοπτική για τα φτερά της επίθεσης.

 

Ο 21χρονος εξτρέμ, που αγωνιζεται στη Βαγιαδολίδ και έχει κάμποσες χρονιές στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, είναι παίκτης με ταχύτητα που παίζει με ανάποδο πόδι στα δεξιά και ο Βαγγέλης Λυκάκης, δημοσιογράφος που γνωρίζει άριστα το ισπανικό ποδόσφαιρο, ανέλυσε στο sportdog την περίπτωσή του.

 

"Στοίχημα Ρονάλντο στη Βαγιαδολίδ - Μεγάλο προσόν η ταχύτητα - Παίζει δεξιά με ανάποδο πόδι"

 

"Ήταν προσωπική επιλογή του Ρονάλντο, του Φαινομένου, που είναι πρόεδρος στη Βαγιαδολίδ. Ήταν δικό του στοίχημα πριν πολύ καιρό. Είχε κάνει ένα καλό Κόπα Λιμπερταδόρες με την τότε ομάδα του, είχαν φτάσει μέχρι τον ημιτελικό, και είχε διακριθεί. Υπάρχει και ένα πέρασμα από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας που είχε κάνει", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο, στο sportdog, ο Β. Λυκάκης.

 

Ποια στοιχεία τον κάνουν να ξεχωρίζει;

 

"Έπαιξε ελάχιστα στην Primera, είχε και τραυματισμούς. Η ταχύτητα ήταν το μεγάλο προσόν του. Ως δεξιός εξτρέμ αγωνίζεται και συγκλίνει γιατί είναι αριστεροπόδαρος, για να κάνει σουτ". 

 

 

"Δημιουργούσε προβλήματα - 4-5 εκατ. για πώληση - Με Μασούρα στην 11άδα"

 

Ποια είναι η άποψη που έχεις σχηματίσει για την περίπτωσή του;

 

"Είχαν πληρώσει καλά λεφτά για να τον πάρουν, δεν είχε παίξει ποτέ, περισσότερο δημιουργούσε προβλήματα. Η τιμή του πάντως είναι αρκετά ψηλά γιατί έχει συμμετοχές φέτος στη Segunda και 4 γκολ. Το τελευταίο δίμηνο παίρνει τα πάνω της η Βαγιαδολίδ, άρα να μείνει ελεύθερος από τη στιγμή που παίζει είναι δύσκολο. Αν είναι για πώληση θεωρώ ότι θα ζητήσει 4-5 εκατ. ευρώ". 

 

Θεωρείς ότι μπορεί στον Ολυμπιακό;

 

"Πιο πολύ για τον Αστέρα Τρίπολης είναι, παρά για τον Ολυμπιακό. Χαμηλό επίπεδο, ειδικά από τη στιγμή που δεν έχει παίξει πολύ στην Primera". 

 

Τέλος, με ποιους παίκτες του Ολυμπιακού θεωρείς ότι θα ταίριαζε στην ίδια 11αδα;

 

"Ο Πλάτα παίζει κυρίως δεξιά με το ανάποδο πόδι όπως σου είπα, άρα με τον Μασούρα αριστερά θεωρώ ότι θα ταίριαζε. Θα δώσει ταχύτητα στην 11άδα αν έρθει, αν και από μόνη της δεν φτάνει. Είναι 21 ετών, είναι δύο-τρία χρόνια στην Ευρώπη, αλλά δείχνει προβληματικός ο χαρακτήρας του. Βέβαια αυτό είναι σχετικό και με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται". 



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό είναι το νέο "χρυσό" συμβόλαιο του Μαρτίνς - Γενναία αύξηση από Μαρινάκη - Ξέφυγαν τα ποσά!