Facebook Pixel Sportdog.gr | Αυτό το Μουντιάλ ποιος θα το πάρει; Αυτές οι χώρες διεκδικούν τη διοργάνωση του 2030
| 2022-02-08 03:20:00

Αυτό το Μουντιάλ ποιος θα το πάρει; Αυτές οι χώρες διεκδικούν τη διοργάνωση του 2030

Sportdog Team
Αυτό το Μουντιάλ ποιος θα το πάρει; Αυτές οι χώρες διεκδικούν τη διοργάνωση του 2030

Εν αναμονή της απόφασης της FIFA για τον τόπο διεξαγωγής του Μουντιάλ 2030, ενώ το αντίστοιχο του 2026 θα γίνει σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό.

Η κοινή υποψηφιότητα Ισπανίας και Πορτογαλίας παραμένει η μοναδική ευρωπαϊκή για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, με τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι Λουίς Ρουμπιάλες και Φερνάντο Γκόμεζ, πρόεδροι της ισπανικής και της πορτογαλικής ομοσπονδίας αντίστοιχα, να αποδίδουν καρπούς, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο έκανε πίσω και πρόκειται να επικεντρωθεί στη διοργάνωση του Euro 2028 μαζί με την Ιρλανδία.

Τόσο οι αρχηγοί κρατών όσο και οι κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Πορτογαλίας έδειξαν την μέγιστη υποστήριξή τους στην υποψηφιότητα, βλέποντας την προοπτική αυτή ως μια μεγάλη ευκαιρία και για τις δύο χώρες, τόσο από οικονομική όσο και από αθλητική και κοινωνική άποψη, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ισπανική εφημερίδα Marca.


 
Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, είχε ζητήσει από τις 55 ομοσπονδίες μέλη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας να υπάρχει μόνο μία υποψηφιότητα για την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, προκειμένου να εξασφαλίσει την υποστήριξη όλων των ομοσπονδιών της «Γηραιάς Ηπείρου».
 
«Πρέπει να υπάρχει μία υποψηφιότητα και η στήριξη θα είναι συνολική», είχε πει ο Σλοβένος πρόεδρος της UEFA.

Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει άλλη υποψηφιότητα που να έχει επιβεβαιώσει την παρουσία της για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030. Αργεντινή, Παραγουάη και Ουρουγουάη έχουν κάνει απλά γνωστή την πρόθεσή τους.

Να σημειωθεί, ότι η διαδικασία επιλογής έχει αλλάξει και πλέον γίνεται από όλες τις ομοσπονδίες-μέλη της FIFA και όχι όπως γινόταν πριν, αποκλειστικά από το Συμβούλιο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags