Facebook Pixel Europa League: Υπερηχητική Ρέιντζερς με "τεσσάρα" στη Ντόρτμουντ - Έμεινε στο 1-1 με Νάπολι η Μπάρτσα (vids)
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-17 22:16:00

Υπερηχητική Ρέιντζερς με "τεσσάρα" στη Ντόρτμουντ - Έμεινε στο 1-1 με Νάπολι η Μπάρτσα (vids)

Sportdog Team
Υπερηχητική Ρέιντζερς με "τεσσάρα" στη Ντόρτμουντ - Έμεινε στο 1-1 με Νάπολι η Μπάρτσα (vids)

Τεράστιο βήμα πρόκρισης στους «16» του Europa League έκανε η Ρέιντζερς με το «διπλό» στο Ντόρτμουντ επί της Μπορούσια με 4-2, ενώ μεγάλο προβάδισμα για να συνεχίσει στη διοργάνωση απέκτησαν Μπέτις και Σερίφ, μετά τις επιτυχίες τους επί της Ζενίτ (3-2 εκτός) και της Μπράγκα (2-0) στο Τιρασπόλ. Αντίθετα, Μπαρτσελόνα και Νάπολι (1-1) θα «λύσουν τις διαφορές τους» επί ιταλικού εδάφους.

Europa League: Το αήττητο που έχει εκτός έδρας μέσα στο 2022 επέκτεινε η Μπέτις, αυτή την φορά σε ευρωπαϊκό ματς. Οι Ανδαλουσιάνοι επικράτησαν με 3-2 της Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη κι έχουν το πάνω χέρι στην υπόθρση πρόκριση στους «16» του Eurοpa League.

Μετά από 5 νίκες και μία ισοπαλία στην La Liga, η ομάδα του Πελεγκρίνι συνέχισε το σερί της και στην Ευρώπη, απέναντι στους Ρώσους που είχαν ν΄ αγωνιστούν σε επίσημο ματς από τις 12/12 και το 1-1 με τη Ντιναμό Μόσχας για το πρωτάθλημα.

«Ανοιχτούς λογαριασμούς» άφησαν Μπαρτσελόνα και Νάπολι μετά το σημερινό 1-1 στο «Καμπ Νόου». Οι «παρτενοπέι» προηγήθηκαν με τον Ζιελίνσκι, αλλά οι «μπλαουγκράνα» έφερεν το ματς στα ίσια με το πέναλτι του Τόρες στο δεύτερο μέρος και, πλέον, τα πάντα θα παιχτούν την προσεχή Πέμπτη (24/02) στο «Ντιέγκο Μαραντόνα».

Για τους Ιταλούς ήταν η πρώτη φορά που δεν έχασαν, μετά από τέσσερα πρόσφατα εκτός έδρας ματς της σε νοκ άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, στα οποία είχαν γνωρίσει ισάριθμες ήττες. Μια από αυτές τις ήττες ήταν από την Μπαρτσελόνα στο Champions League τη σεζόν 2019-2020.

Το αρνητικό ρεκόρ (0-1-7) που είχε από τον Οκτώβριο του 1998 απέναντι στις γερμανικές ομάδες (τότε είχε επικρατήσει της Μπάγερ Λεβερκούζεν), διέκοψε απόψε (17/02) στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» η Ρέιντζερς με το εμφατικό 4-2 επί της Ντόρτμουντ. Αποτέλεσμα, που δίνει τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στους «16» της διοργάνωσης στους πρωταθλητές Σκωτίας ενόψει της ρεβάνς του «Αϊμπροξ» την ερχόμενη Πέμπτη (24/02).

Η Ρέιντζερς πέτυχε τρία γκολ σε διάστημα 11 λεπτών, οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Μπέλινγχαμ στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, αλλά στο 54΄ με το αυτογκόλ του Ζαγκαντού ήρθε το 4-1. Η Μπορούσια, η οποία ηττήθηκε για πρώτη φορά στο «σπίτι» της από την Ρέιντζερς (1-3-0 στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια), μείωσε με τον Γκερέιρο και θέλει πλέον νίκη με διαφορά δύο γκολ στην Γλασκώβη για να στείλει το δεύτερο ματς στην παράταση, ενώ τρία για να προκριθεί.

Με τον Αθανασιάδη κάτω από τα γκολπόστ και τον Ευαγγέλου στο κέντρο της άμυνας, η Σερίφ Τιρασπόλ νίκησε στην έδρα της με 2-0 την Μπράγκα κι έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην επόμενη φάση έναντι των Πορτογάλων.  

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags