Facebook Pixel Λευτέρης Αυγενάκης: Στα κάγκελα οι ΠΑΟΚτζήδες μετά την δήλωση Αυγενάκη - Τι είπε για τη Νέα Τούμπα και τρελάθηκαν
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-22 18:18:00

Στα κάγκελα οι ΠΑΟΚτζήδες μετά την δήλωση Αυγενάκη - Τι είπε για τη Νέα Τούμπα και τρελάθηκαν

Sportdog Team
Στα κάγκελα οι ΠΑΟΚτζήδες μετά την δήλωση Αυγενάκη - Τι είπε για τη Νέα Τούμπα και τρελάθηκαν

Ο υπουργός Αθλητισμού μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης όπου αναφέρθηκε και στο νέο γήπεδο του Δικεφάλου του Βορρά σε μια δήλωση που σίγουρα δεν... άρεσε στους φίλους της ομάδας.

Λευτέρης Αυγενάκης: Συνέντευξη στο Ράδιο Θεσσαλονίκη έδωσε ο υπουργός Αθλητισμού όπου μίλησε για την οπαδική βία, αλλά και για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, όπου ανέφερε πως ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση και εμπλοκή για το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Δεν έχω εμπλοκή σε αυτό το κομμάτι. Όσον αφορά το Καυτανζόγλειο, έχουμε καλέσει όλους τους εμπλεκομένους να εφαρμοστούν όλα σύμφωνα με το νόμο. Σε ό,τι με αφορά, έχω ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι είμαστε διαθέσιμοι. Όσοι επικαλούνται συνωμοσίες ότι θέλουμε το… καλό κάποιου και το κακό… κάποιου άλλου, πλανώνται. Εγώ αναφέρομαι στον πρωθυπουργό της χώρας μας και κατ’ επέκταση στον ελληνικό λαό. Δεν αναφέρομαι στον α’ ή στον β’ παράγοντα».

Μιλώντας για το θέμα της οπαδικής βίας, σημείωσε: «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη και αυτό είναι ξεκάθαρο. Θέλουμε να κάνουμε συντονισμένες ενέργειες και το αυστηρό πλαίσιο που υπάρχει να γίνει ακόμα πιο αυστηρό. Η βία δεν είναι κάτι το στατικό. Ο αθλητισμός με τη βία είναι ξένα στοιχεία. Δε συμφωνώ με την έννοια οπαδική βία. Με αυτούς τους οπαδούς που εκπροσωπούν το υγιές κομμάτι του αθλητισμού είμαστε συνοδοιπόροι. Έχουμε θέμα με τους χούλιγκαν, τους τρομοκράτες, τις αγέλες που παρεισφρέουν στις συλλογικότητες των ομάδων και επηρεάζουν νέα παιδιά Είναι κρίμα να γενικεύουμε για όλους τους συνδέσμους. Ο νόμιμος σύνδεσμος με το νόμιμο παράρτημά του και τις δράσεις του, αυτούς τους θέλουμε. Υπάρχουν και οι “γιάφκες» που χρησιμοποιούν το εμπορικό σήμα μιας ομάδας και κάνουν “τυφλά” χτυπήματα.

Η πολιτεία δεν άργησε καθόλου. Εμείς φέραμε τον Νόμο 4639 που έχει παράγει αποτελέσματα. Πρώτον, η χρήση του οπτικοακουστικού υλικού από την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη. Παράλληλα, πετύχαμε την επέκταση των τοπικών και χρονικών ορίων εφαρμογής των διατάξεων».

Ερωτώμενος για τα μέτρα που πρέπει να πάρουν οι ίδιες οι ΠΑΕ για την πάταξη του φαινομένου, τόνισε: «Αυτοί που ενοχλούνται από τις αλήθειες είναι οι λίγοι. Οι πολλοί θέλουν να απολαύσουν το ποδόσφαιρο, να χαρούν με τη νίκη, να στενοχωρηθούν με την ήττα, αλλά μέχρι εκεί. Υπάρχουν, όμως, κάποιοι που επωφελούνται ή καλλιεργούν αυτού του είδους τους… στρατούς. Δε θέλω να οδηγήσω το δημόσιο διάλογο για την οπαδική βία στη μία ή στην άλλη ομάδα. Θα είναι σαν να πυροβολούμε τα ίδια μας τα πόδια. Η βία δεν έχει χρώμα. Σίγουρα κάποιοι νιώθουν πιο κραταιοί έχοντας τέτοιες αγέλες δίπλα τους», είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags