Facebook Pixel Europa League: Λειψία, Σεβίλλη και Πόρτο πέρασαν στους "16" του Europa League (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-24 21:58:00

Λειψία, Σεβίλλη και Πόρτο πέρασαν στους "16" του Europa League (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Λειψία, Σεβίλλη και Πόρτο πέρασαν στους "16" του Europa League (ΒΙΝΤΕΟ)

Τέσσερα στα τέσσερα έκαναν οι φιλοξενούμενοι (με την πρόκριση της Αταλάντα στο Καραϊσκάκη) στο πρώτο «πιάτο» των ρεβάνς των play offs του Europa League.

Europa League: Η πρώτη επίσκεψη της Λειψίας σε ισπανικό έδαφος (είχε αντιμετωπίσει και πριν από δύο χρόνια την Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά σε νοκ άουτ ματς στην ουδέτερη Πορτογαλία) συνοδεύτηκε από θριαμβευτική πρόκριση επί της Σοσιεδάδ με το νικηφόρο 3-1 στο Σαν Σεμπαστιάν.

Το 2-2 στη Γερμανία δεν επηρέασε την ομάδα της Red Bull, η οποία αν και ήταν ανώτερη σε όλα τα επίπεδα την περασμένη Πέμπτη (20-3 οι προσπάθειες για γκολ) βρέθηκε να χάνει από τους Βάσκους και τελικά να «σώζει την παρτίδα». Απόψε, «αποδόθηκε δικαιοσύνη», με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται 2-0 και τελικά να παίρνουν το «εισιτήριο» για τους «16», παρότι προσωτινά οι γηπεδούχοι είχαν μειώσει σε 1-2. 

Με ηγέτη τον Ταρέμι, η Πόρτο έφυγε αήττητη από το «Ολίμπικο» (2-2) και μετά τη νίκη της στο «Ντραγκάο» (2-1) επί της Λάτσιο ήταν αυτή που θα συνεχίσει στη διοργάνωση.

Ο Ιρανός επιθετικός των «Δράκων» άνοιξε το σκορ με πέναλτι κι από δική του ασίστ στο δεύτερο μέρος ο Ουρίμπε «σφράγισε» την πρόκριση των Πορτογάλων. Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες πριν από 19 χρόνια (2003) στο τότε Κύπελλο UEFA. Και πάλι η Πόρτο ήταν εκείνη που είχε πανηγυρίσει μετά το 4-1 στο Οπόρτο και το 0-0 στην Ρώμη.

Η πορτογαλική ομάδα έκανε το 3Χ3 επί των Ιταλών σε νοκ άουτ αγώνες ευρωπαϊκών διοργανώσεων, μετά τις προκρίσεις επί των Γιουβέντους (πέρυσι) και Ρόμα (2019) στο Champions League.

Το 2Χ2 απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ έκανε η Σεβίλη και παρά την αποψινή της ήττα επί κροατικού εδάφους (1-0) ήταν αυτή που προκρίθηκε στους «16» του Europa League. Οι δυο τους είχαν συναντηθεί ξανά τη σεζόν 2016/2017 στο Champions League, με τους Ανδαλουσιάνους να κερδίζουν και τα δύο ματς, χωρίς, μάλιστα, να δεχτούν γκολ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags