Facebook Pixel Sportdog.gr | Μπόντο Γκλιμτ: Οι «ψαράδες» που έπιασαν στα δίχτυα τους την Σέλτικ
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-26 04:33:00

Μπόντο Γκλιμτ: Οι «ψαράδες» που έπιασαν στα δίχτυα τους την Σέλτικ

Sportdog Team
Μπόντο Γκλιμτ: Οι «ψαράδες» που έπιασαν στα δίχτυα τους την Σέλτικ

Η Μπόντο Γκλιμτ, εκ των βορειότερων ομάδων της Νορβηγίας, μετά το περυσινό της πρωτάθλημα, φέτος εντυπωσιάζει στο νεοσύστατο Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ.

Το Μπόντο είναι μια πανέμορφη νορβηγική πόλη στον Αρκτικό Κύκλο και ανήκει στην περιφέρεια του Σάλτεν. Πρόκειται για μια από τα πιο εκσυγχρονισμένα μέρη της χώρας, με εξαιρετικές υποδομές, πανέμορφα τοπία, που πρόκειται να αποτελέσει την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Κουλτούρας και Πολιτισμού για το 2024. Μέχρι ωστόσο να γίνει κι επίσημα αυτό, οι περίπου 50,000 κάτοικοι της περιοχής έχουν πλέον να υπερηφανεύονται για την ποδοσφαιρική ομάδα του τόπου τους.

Με πληθυσμό λίγο μεγαλύτερο από αυτόν της Χίου, αρκετή όρεξη και πολλά χρόνια μελέτης και ανάπτυξης, η Μπόντο Γκλιμτ έχει βρει την κατάλληλη «φόρμουλα» για να βάλει τον νορβηγικό βορρά στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Το Μπόντο είναι μέρος της επαρχίας του Νόρντλαντ, στην οποία επίσης υπάγονται και άλλες μικρότερες πόλεις, όπως το Νάρβικ και το Μόσγιοεν. Αρκετές από αυτές είχαν ιδρύσει τις δικές τους ποδοσφαιρικές ομάδες στα τέλη της δεκαετίας του 1900, ωστόσο εκείνο παρέμενε αδρανές συνολικά σε αθλητικό επίπεδο. Όλα όμως άλλαξαν το 1916, όταν και ιδρύθηκε ο Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Γκλίμτ με έδρα το Μπόντο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο eyap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags