Facebook Pixel Ολυμπιακός - Μάριος Βρουσάι: O Μαρτίνς θέλει να αλλάζει θέση!
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-27 12:30:00

"Γι’ αυτό αλλάζει θέση ο Βρουσάι - Θα πετύχει γιατί... - Δύσκολα οι επιθετικοί στον Ολυμπιακό"!

του Γιώργου Κτενά
"Γι’ αυτό αλλάζει θέση ο Βρουσάι - Θα πετύχει γιατί... - Δύσκολα οι επιθετικοί στον Ολυμπιακό"!

Ο κύριος λόγος που ο Πορτογάλος "βρήκε" νέα καριέρα στον διεθνή άσο. Γιατί από εξτρέμ γυρίζει σε μπακ, τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά και πώς θα... μάθει τον νέο του ρόλο. Πώς έφτασε στο Λιμάνι και τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο.

Ολυμπιακός - Μάριος Βρουσάι: Το όνομα του 23χρονου άσου των Πειραιωτών είναι ξανά στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα, δεδομένου ότι κυκλοφορεί ευρέως το ρεπορτάζ που τον θέλει να αλλάζει θέση μετά από απόφαση του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος προπονητής φαίνεται ότι έχει στην άκρη τού μυαλού του να μετατρέψει τον Μάριο σε ένα σύγχρονο δεξιό φουλ μπακ, για το σχήμα με την τριάδα στην άμυνα που θέλει να παίξει και, τώρα, λόγω της παρουσίας των Σωκράτη, Σισέ και Μανωλά, μπορεί να το υπηρετήσει με συνέπεια.

Στο ρόστερ υπάρχει ο Λαλά, που τα πηγαίνει καλά το τελευταίο διάστημα, ενώ τη θέση συμπληρώνουν και οι Ανδρούτσος-Καρμπόβνικ. Μπορεί να έρθει ο Βρουσάι και να πάρει τη θέση τού δεξιού φουλ μπακ, οπισθοχωρώντας σε σχέση με τη θέση που κινείται μέχρι σήμερα, δηλαδή του εξτρέμ;

Το sportdog επικοινώνησε με τον Γιώργο Τσιμιτσέλη, γενικό αρχηγό τού Ναυπακτιακού Αστέρα που γνωρίζει τον Βρουσάι, τις δυνατότητές του και την εξέλιξή του από παιδί, προκειμένου να προσεγγίσουμε πόσο πιθανό είναι να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις άλλης θέσης.

"Για αυτό υπέγραψε στον Ολυμπιακό - Άψογος για τα αποδυτήρια - Δύσκολα οι επιθετικοί στο Λιμάνι"

"Στον Ναυπακτιακό έπαιζε πάντα ως επιθετικός και εξτρέμ. Ο Μάριος ήταν παίκτης που είχε τραβήξει το ενδιαφέρον και της Παναχαϊκής και του Παναιτωλικού, πλην του Ολυμπιακού, αλλά είχε δείξει τόση θέληση ο Ολυμπιακός για την απόκτησή του που δεν γινόταν να μην τον δώσουμε. Τον ήθελε και τον πήρε", ανέφερε αρχικά ο Γ. Τσιμιτσέλης στο sportdog και στη συνέχεια συμπλήρωσε για τη θητεία τού Βρουσάι στον Αστέρα:

"Ήταν παιδί χαμηλών τόνων, άψογος για τα αποδυτήρια, από καλή οικογένεια, δεν είχε δημιουργήσει ποτέ προβλήματα, όλοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια. Ήταν δουλευταράς και φαινόταν ότι θα προχωρήσει στην καριέρα του. Πιστεύαμε πολύ σε εκείνον. Αλλά από αυτό μέχρι να παίζει Ευρώπη με τον Ολυμπιακό, στην Εθνική αλλά και σε ευρωπαϊκή ομάδα (όταν είχε δοθεί δανεικός), υπάρχει διαφορά. Όταν παίζεις ως επιθετικός σε ομάδες στο επίπεδο του Ολυμπιακού, είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση".

"Ταιριάζει για δεξιός μπακ - Ιδανικό σενάριο με Μασούρα - Αυτά έχει δει ο Μαρτίνς και του αλλάζει θέση"

Θεωρείς ότι μπορεί να βρει χρόνο συμμετοχής στον Ολυμπιακό ως δεξιός φουλ μπακ;

"Ο Μάριος επειδή έχει αγωνιστικότητα και πειθαρχία, φυσικά μπορεί να παίξει και σε αυτή τη θέση. Προφανώς ο Μάρτινς κάτι έχει δει για να τον βάλει σε αυτό το επίπεδο. Πιστεύω, μάλιστα, ότι μπορεί να ταιριάξει σε αυτή τη θέση".

Με ποιον παίκτη μπροστά του θα ταίριαζε να παίξει σε αυτή τη θέση στον Ολυμπιακό;

"Σίγουρα με τον Γιώργο Μασούρα μπροστά του θα ήταν ένα ιδανικό σενάριο, γιατί και ο Μασούρας αλλά και ο Μάριος είναι γρήγοροι και πολύ καλοί τακτικά".

Πόσο εύκολο είναι να αλλάξει ένας παίκτης θέση σε αυτή την ηλικία;

"Πιστεύω ότι όλα γίνονται μέσα από τη δουλειά και ο Μάριος δουλεύει πολύ. Τις απαιτήσεις που έχει η ομάδα τις γνωρίζει, κι αυτό είναι σπουδαίο. Ποιος θα παίξει και πού είναι κάτι που το κρίνει ο προπονητής. Το στιλ του, πάντως, είναι καθαρά για επιθετικός, αλλά τον βοηθάει η πειθαρχία που έχει τακτικά και το γεγονός ότι είναι γρήγορος. Προφανώς αυτά έχει δει και ο Μαρτίνς και σκέφτεται να του αλλάξει θέση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέντε μεταγραφές από "πάνω ράφι" ο Ολυμπιακός - Στον… αέρα κορυφαία ονόματα - Εντολή Μαρινάκη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags