Facebook Pixel Sportdog.gr | Μάθιου Μπέναμ: Πηγαίνοντας το «moneyball» σε άλλο επίπεδο
| 2022-03-01 04:33:00

Μάθιου Μπέναμ: Πηγαίνοντας το «moneyball» σε άλλο επίπεδο

Sportdog Team
Μάθιου Μπέναμ: Πηγαίνοντας το «moneyball» σε άλλο επίπεδο

Αν αναρωτιέσαι πως η Μπρέντφορντ έφτασε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Πρέμιερ Λιγκ και πως η Μίντιλαντ έγινε ξαφνικά υπολογίσιμο μέγεθος στην Ευρώπη, ήρθε η ώρα να γνωρίσεις τον Μάθιου Μπέναμ.

Δεν είναι ο δισεκατομμυριούχος που έχεις συνηθίσει. Σπάνια θα τον δεις να «φλεξάρει» τα πλούτη και την καλή ζωή του. Μονίμως συνετός και λιγομίλητος, προτιμά να «μιλάει» μέσα από τα έργα του και τις αποφάσεις του. Αποφάσεις που απαιτούν τρομερή κριτική σκέψη, επηρεάζοντας ζωές πολλών ανθρώπων. Για όσους αναρωτιέστε λοιπόν, ο Μάθιου Μπέναμ είναι… επαγγελματίας τζογαδόρος και φυσικά επιχειρηματίας.

Όντας ένα λαμπρό μαθηματικό μυαλό με έφεση στα οικονομικά στοιχεία και την στατιστική, αποφάσισε να… παρατήσει τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και να επικεντρωθεί στον τζόγο. Έχοντας ως γνώμονα την στατιστική, αλλά και άπειρες εργατοώρες ανάλυσης, κατάφερε μέσα λίγα μόλις χρόνια να γίνει εκατομμυριούχος. Το 2004 το «χόμπι» έγινε δουλειά.

Ίδρυσε μια εταιρία, την Smartodds, η οποία ανακαλύπτει τις ευνοϊκότερες αποδόσεις για ποντάρισμα με το χαμηλότερο δυνατό ρίσκο. Η τεράστια απήχηση που έλαβε η συγκεκριμένη διαδικτυακή εταιρία, οδήγησε και στην δημιουργία μιας δεύτερης με το όνομα Matchbook. Αμφότερες είναι από τις πλέον αναγνωρίσιμες στον κόσμο του τζόγου, παρέχουν πλήθος στατιστικών στοιχείων και έρευνας και οι δυνατότητες τους εντυπωσιάζουν τους πρωτοπόρους του χώρου. Ο Μπέναμ δεν θα μπορούσε να μείνει απαθής. Όσο λοιπόν οι δυο εταιρίες έφερναν αμύθητα έσοδα στις «τσέπες» του, ο ίδιος έψαχνε έναν τρόπο να επενδύσει ένα μέρος αυτών.

Διαβάστε τη συνέχεια στο eyap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags