Facebook Pixel Euroleague: Ο Γιουλ ζήλεψε τον... Μπενζεμά - Επική εμφάνιση και νίκη της Ρεάλ με Αρμάνι στην παράταση (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2022-03-11 00:02:00

Ο Γιουλ ζήλεψε τον... Μπενζεμά - Επική εμφάνιση και νίκη της Ρεάλ με Αρμάνι στην παράταση (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ο Γιουλ ζήλεψε τον... Μπενζεμά - Επική εμφάνιση και νίκη της Ρεάλ με Αρμάνι στην παράταση (ΒΙΝΤΕΟ)

Φουλ των ανατροπή η Ρεάλ σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο!

Euroleague: «Έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε πορτοφόλι»: Παραφράζοντας αυτή τη φράση, η Ρεάλ Μαδρίτης των τεσσάρων σερί ηττών, της μεγάλης εσωστρέφειας και του -7 στο 37' κόντρα στην Αρμάνι, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα στο φινάλε, έστειλε την ματσάρα στην παράταση με τρίποντο του Σέρχιο Γιουλ και εν τέλει πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη (92-88), ανακτώντας το «στέμμα» της, με MVP τον 35χρονο γκαρντ (20π.).

Η «βασίλισσα» είναι εδώ! Παρά τις τέσσερις σερί ήττες στην Euroleague, το χαμένο Copa del Rey και την μεγάλη εσωστρέφεια που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα, η ομάδα του Πάμπλο Λάσο μπόρεσε να πάρει μια σπουδαία νίκη απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο, παρά το γεγονός πως βρισκόταν στο -7 στο 37'. Οι Ιταλοί αν και αγωνίζονταν με σοβαρές απουσίες (Κελ, Ροντρίγκεθ, Σιλντς, Ντατόμε) τα έκαναν όλα τέλεια μέχρι που «μπλόκαραν» στο τελευταίο τρίλεπτο. Εκεί, ο Σέρχιο Γιουλ πήρε από το... χεράκι τους «μερένχες», έστειλε το ματς στην παράταση και τους έδωσε και «ασφάλεια» στον επιπλέον χρόνο. Ο Ντίνος Μήτογλου προσπάθησε να ανατρέψει τα δεδομένα στο φινάλε της παράτασης, αλλά δεν τα κατάφερε και το κοινό στο «WiZink Center» πανηγύρισε αυτή την νίκη σαν να κατακτά την Euroleague. 

Με αυτό το κρίσιμο θετικό αποτέλεσμα η Ρεάλ όχι μόνο έδωσε τέλος στο αρνητικό σερί της, αλλά πήρε και ένα τεράστιο προβάδισμα για τη 2η θέση. Βλέπετε, οι Ισπανοί έχουν πλέον 21-7, ενώ οι Ιταλοί 18-9 στη συνολική βαθμολογία. Στην κατάταξη δίχως τις ρωσικές ομάδες οι «μερένχες» έχουν και πάλι το «πάνω χέρι» (17-6, έναντι 16-7 της Αρμάνι), έχοντας μάλιστα «διπλώσει» τις νίκες τους κόντρα στην ομάδα του Ετόρε Μεσίνα.

Ο Γιουλ ήταν... βγαλμένος από τα παλιά με 20 πόντους και μεγάλα καλάθια στα κρίιμα, ενώ ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε (16π.) και ο Γκάμπριελ Ντεκ (15π.) τον ακολούθησαν. Εξαιρετικός και ο Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος (12π., 4ρ., 3ασ.), που μάλιστα έβαλε τις πιο κομβικές βολές στο φινάλε. Για την Αρμάνι ξεχώρισαν στο σκοράρισμα οι Νικολό Μέλι (18π., 8ρ.) και Ντέβον Χολ (21π.), όμως ο Χολ μαζί με τον Ντιλέινι τα... θαλάσσωσαν στην τελική ευθεία της αναμέτρησης με πολλές λανθασμένες επιλογές.

Οι Μαδριλένοι, που έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο, ήταν πολύ πιο συγκεντρωμένοι στο ξεκίνημα (13-9 στο 5' με 7π. του Γκερσόν Γιαμπουσέλε και 25-16 στο 10' με 8π. του Γκάμπριελ Ντεκ). Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο υπερείχαν σε όλους τους τομείς, «καθάριζαν» την ριμπάουντ και ήταν κυρίαρχοι, με την Αρμάνι να... ψάχνεται στο παρκέ.

Στη συνέχεια, οι Ιταλοί βρήκαν σκορ με τον Ντέβον Χολ (27-25 στο 15') και προσπέρασαν με τρίποντο του Νταβίντε Αλβίτι. Ο Ιταλός γκαρντ είχε 3π. σε ολόκληρη τη regular season μέχρι σήμερα και μέτρησε 8π. στο πρώτο ημίχρονο στο «WiZink Center», με την ομάδα του Ετόρε Μεσίνα να έχει ισορροπήσει πλήρως τα δεδομένα (41-41 στο 20'). Σπουδαία εμφάνιση έκανε και ο Νικολό Μέλι (10π., 5ρ., 1ασ.).

Ο Μέλι των 7,7π. ανά ματς φέτος στην Euroleague έπαιζε αντάξια του ονόματός του και των προσδοκιών που υπήρχαν για εκείνον και με 7/10 σουτ και 17π. στο 25' κρατούσε «ζωντανό» το ντέρμπι στην Μαδρίτη (55-55 στο 25'). Ο Σέρχιο Γιουλ έδινε σκορ, ο Χολ «απαντούσε» (59-61 στο 28') και τελικά η 3η περίοδος ολοκληρώθηκε με τον πίνακα να γράφει 64-64 και το «θρίλερ» να συνεχίζεται.

Σε ένα απόλυτα μοιρασμένο 4ο δεκάλεπτο ο Μεσίνα πέρασε την μπάλα στα «σίγουρα χέρια» του Κάιλ Χάινς (69-72 στο 35'), οι Τομά Ερτέλ - Τζέριαν Γκραντ... αντάλλαξαν τρίποντα (74-77 στο 36') και ο Χολ πήγε τους Ιταλούς στο +5 (74-79 το 37'). Μετά το τάιμ άουτ του Λάσο ο Ερτέλ δεν βρήκε στόχο και οι Χολ - Ντιλέινι με 2/3β. διεύρυναν το ιταλικό προβάδισμα (74-81). Μέσα σε όλα, ο Ρούντι Φερνάντεθ τραυματίστηκε στο χέρι και έδειξε να πονάει πολύ, ύστερα από μια άτσαλη τοποθέτηση του Γιαμπουσέλε, που άθελά του τον πάτησε. Παρά το μομέντουμ, οι Γιαμπουσέλε - Ντεκ «ροκάνισαν» την απόσταση (78-81) και η Αρμάνι τα... θαλάσσωσε με λάθη και χαμένα ριμπάουντ. Ο Ντεκ αστόχησε σε δυο βολές με 92'', ο Γιουλ έχασε ένα τρίποντο, αλλά ο Τρέι Τόμπκινς μάζεψε ένα «χρυσό» επιθετικό ριμπάουντ. Αυτή τη φορά ο Γιουλ βρήκε διχτάκι και έφερε το ματς στα... ίσια μέσα σε πανδαιμόνιο (81-81 με 51'' για το τέλος). Η Ρεάλ έδωσε έξυπνα τα φάουλ που είχε να δώσει και ο Γιαμπουσέλε «κλείδωσε» τον Χολ, αναγκάζοντάς τον σε ακόμα ένα λάθος, 19'' πριν από το τέλος. Έτσι, ο Λάσο κάλεσε τάιμ άουτ για να σχεδιάσει την φάση του αγώνα. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με τον Μέλι να κλέβει το «πορτοφόλι» του Γιαμπουσέλε. Στους φιλοξενούμενους έμειναν 9'', τα οποία πήρε ο Ντιλέινι, αλλά το τρίποντό του βρήκε σίδερο και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση (81-81 στο 40').

Στον επιπλέον χρόνο οι Ντεκ - Γιουλ με ένα γρήγορο 5-0 έστειλαν την ισπανική ομάδα στο 86-81, με τους παίκτες του Λάσο να τα δίνουν όλα για τον προπονητή τους και τους αθλητές του Μεσίνα να έχουν... μπλοκάρει. Μετά το τάιμ άουτ του Ιταλού τεχνικού το σκηνικό δεν άλλαξε: λάθος του Χάινς, ένα «μαγικό» δίποντο του Γιουλ και τάπα του Πουαριέ στον Χολ. Από το 74-81 του 37' το σκορ στο 43' ήταν 88-81 με το σερί των γηπεδούχων να φτάνει πια το 14-0. Ο Ντίνος Μήτογλου έδωσε τέλος σε αυτό το σερί από τη γραμμή των βολών (88-83), αλλά ο ασύλληπτος Γιουλ απάντησε με λέι απ (90-83). Ωστόσο, η ματσάρα δεν είχε τελειώσει ακόμα. Έπειτα από επιθετικό ριμπάουντ του Μήτογλου ο Χολ μείωσε (90-86), ο Γιουλ αστόχησε πίσω από τα 6,75μ. και ο Έλληνας πάουερ φόργουορντ μείωσε κι άλλο με ένα μεγάλο σουτ (90-88 στο 44'33''). Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού είχε πάρει... προσωπικά την αναμέτρηση και «κλείδωσε» τον Γιουλ που αστόχησε. Ο Πουαριέ έκανε μια νέα τάπα στον Αλβίτι, η μπάλα κόλλησε το ταμπλό και οι διαιτητές έδωσαν τζάμπολ με 11'' να μένουν. Πουαριέ - Μήτογλου έδωσαν «μάχη», ο Ντεκ έκανε μια ηρωική βουτιά για να προλάβει την κατοχή, αλλά τελικά οι διαιτητές έδωσαν την μπάλα στους φιλοξενούμενους. Και τότε ο Ντιλέινι έκανε ένα αχρείαστο λάθος (φάουλ στον Γιουλ πριν από την επαναφορά) και πλάστιγγα έγειρε για τα καλά υπέρ της Ρεάλ. Η μπάλα πήγε στον Ουίλιαμς Γκος και ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού έβαλε τις δυο πιο σημαντικές βολές του ματς (92-88), για να «σφραγίσει» την νίκη της ομάδας του.

Τα Δεκάεπτα: 25-16, 41-41, 64-64, 81-81.
Η παράταση: 92-88.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags