Facebook Pixel "Τι παράπτωμα έκανε ο Καλόπουλος;"
| 2011-12-13 10:09:00

"Τι παράπτωμα έκανε ο Καλόπουλος;"

"Τι παράπτωμα έκανε ο Καλόπουλος;"

O Κύρος Βασσάρας εξήγησε γιατί επέστρεψε ο Καλόπουλος. "Δεν προκύπτουν διαιτητικά παραπτώματα για τον Καλόπουλο", είπε. Τι λένε, όμως, γι' αυτό οι Παναθηναϊκοί;

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη "Δίκη":

Για την επαναφορά Καλόπουλου:

"Η ΕΠΟ έδωσε συγκεκριμένη διαδικασία μέσω της επιτροπής εφέσεων και των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων. Τα διαιτητικά παραπτώματα παραπέμπονται στο πειθαρχικό της ΚΕΔ. Για να βγάλω έναν άνθρωπο ένοχο χρειάζομαι στοιχεία. Τέτοια στοιχεία, για διαιτητικά παραπτώματα, όχι ποινικά, δεν προκύπτουν.

Για όλους τους διαιτητές που παραπέμφθηκαν σε εμάς, κρίθηκε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία. Είναι στη διάθεση μας να τους ορίσουμε σε αγώνες. Το πόσα ματς θα σφυρίξει ο Καλόπουλος θα το κρίνουμε εμείς.

Η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ έκρινε ότι πρέπει να ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία. Εμείς ήμασταν υποχρεωμένοι να την ακολουθήσουμε. Έτσι κι αλλιώς, την ποινική διαδικασία θα την περάσουν όλοι αυτοί. Δεν έγινα δικαστής. Έκανα αυτό που προστάζει ο κανονισμός και η ΕΠΟ".

Για τον "αποκλεισμό" του Τάσου Κάκου από το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού:

"Όλοι οι ορισμοί γίνονται με βάση τον κανονισμό. Ήταν λίγατα παιχνίδια. Δεν θα μπορούσε ένας τέταρτος διαιτητής να μην σφυρίξει την επόμενη ως πρώτος σε ίδια ομάδα. Αυτό έγινε μέχρι τη 10η αγωνιστική. Η διάταξη δεν είχε σαφέστατη ερμηνεία. Έγινε συζήτηση με τη νομική υπηρεσία, το εξετάσαμε και είπαμε ότι δεν μπορεί να οριστεί".

Για την πίεση και τις απειλές σε διαιτητές:

"Με τις δηλώσεις, τις τοποθετήσεις και τα όσα γράφονται στα ΜΜΕ δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι διαιτητές. Πρέπει να τους αφήσουμε ήσυχους. Στις βόρειες χώρες οι διαιτητές κόβουν τις φλέβες τους".

Για το αν παρεμβαίνει στο έργο των παρατηρητών διαιτησίας:

"Ποτέ δεν πήρα παρατηρητή να του πω να αλλάξει τη βαθμολογία του για διαιτητή. Ο βαθμός πρέπει να συνάδει με τα γραφόμενα στην έκθεση. Και η εικόνα του διαιτητή πρέπει να συνάδει με τη βαθμολογία του".

Για τις κατηγορίες του Σωτήρη Βοργιά ότι εμπορεύεται στολές διαιτησίας και ότι η αδελφή της γυναίκας του είναι υπάλληλος σε ΠΑΕ:

"Δεν έχω ιδέα για τις στολές που υποτίθεται ότι εμπορεύομαι. Δεν ασχολούμαι με τον κ. Βοργιά. Του έχω κάνει μηνύσεις και αγωγές για δυσφήμηση. Δεν μπορεί να σπιλώνει συνειδήσεις και να διαγράφονται χρόνια εμπειρίας, καριέρας και εκτίμησης που τυγχάνω από τον κόσμο. Οι λάσπες και οι συκοφαντίες θα απαντηθούν.

Ο καθένας έχει μια εργασιακή σχέση, αλλά εγώ δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία να κοιτάζω τις συγγενικές σχέσεις και που δουλεύει ο καθένας".
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags