Facebook Pixel Τελευταίο αλλά όχι αδιάφορο!
Ποδόσφαιρο
| 2011-12-13 21:40:00

Τελευταίο αλλά όχι αδιάφορο!

Τελευταίο αλλά όχι αδιάφορο!

Μπορεί η ΑΕΚ να έχει αποκλειστεί από το Europa League και να δίνει το τελευταίο της ματς στη διοργάνωση κόντρα στην Στουρμ Γκρατς, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα παρατήσει το παιχνίδι όπως τόνισε ο Νίκος Κωστένογλου στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης!

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για τα κίνητρα που έχουν οι παίκτες που θα αγωνιστούν αύριο, τις απουσίες που αντιμετωπίζει, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για τον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Μπορεί να πάρει την ισοπαλία στην Αυστρία η ΑΕΚ; 3.40 πληρώνει στην bwin.com

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου

-Ποιο κίνητρο θέλετε να περάσατε στους παίκτες

Το πρώτο και πιο σημαντικό ότι είναι πρόκειται για ευρωπαϊκό παιχνίδι. Αυτό αφορά ατομικά τον καθένα αλλά και ομαδικά για την ιστορία της ομάδας. Δυστυχώς επίσης δεν έχουμε πάρει βαθμό, αν και με την εικόνα μας δικαιούμασταν να έχουμε πάρει κάποιους βαθμούς. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε δυσχεραίνουν την κατάσταση. Αν και θα αγωνιστεί ξανά διαφορετική ενδεκάδα και κάποιοι σε νέες θέσεις, οφείλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο γήπεδο. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο αλλά οφείλομε να το κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

-Η Στουρμ έχει κερδίσει το ντέρμπι με 5-1 και είναι σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση. Το λαμβάνετε κι αυτό υπόψη σας εν όψει του αυριανού αγώνα;

Η εικόνα του πρώτου παιχνιδιού έδειχνε ότι η Στουρμ δεν είναι τόσο δυνατή ομάδα και πολλοί πιστεύουν ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό. Ελπίζουμε ότι θα το κάνουμε, αλλά πρέπει να τονίσουμε ότι η Στουρμ Γκρατς έχει πολλά θετικά αποτελέσματα το τελευταίο διάστημα και είναι μεταξύ των ομάδων που διεκδικούν τον τίτλο. Πιστεύω ότι θα είναι πιο ισχυρή γιατί παίζει στην έδρα της και πιο ανταγωνιστική λόγω φόρμας. Το παιχνίδι θα είναι δύσκολο για μας και λόγω των διαφόρων προβλημάτων που έχουμε. Δεν έχουμε και πολλές ικανές λύσεις στον πάγκο, ήρθαμε με 16 παίκτες, όμως δεν ψάχνουμε όμως δικαιολογίες. Αυτοί που έχουμε είναι ικανοί, το έχουν αποδείξει. Ποτέ δεν υποβάθμισα εγώ αυτή τη διοργάνωση. Με ενδιαφέρει πολύ. Είναι αδύνατο όμως να παίζουν μόνο συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές. Κάθε ομάδα οφείλει να διαχειρίζεται το ρόστερ της για να δει σε βάθος χρόνου τι είναι το καλύτερο για την ομάδα.

-Δεν είναι δύσκολο για έναν παίκτη όταν παίζει ελάχιστα να δείξει τι αξίζει;

Συμφωνώ μαζί σας και από το πρώτο ματς στη Λοκομοτίβ είχα πει ότι θα τον κρίνω με επιείκεια. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Πρέπει όμως και κάθε ποδοσφαιριστής να αναγνωρίζει τις ευθύνες του και να ξέρει ότι οι ευκαιρίες στη ζωή είναι ελάχιστες. Έτσι καθιερώνονται οι νέοι ποδοσφαιριστές. Πρέπει να αρπάξουν την ευκαιρία από τα μαλλιά για να γίνουν πιο ενεργοί στην ομάδα και να πάρουν εμπιστοσύνη από τον προπονητή. Πρέπει να υπάρχει επιείκεια, αλλά ας αναλογιστούν όλοι ότι έχουν την ευκαιρία να μπουν στο γήπεδο, να ακολουθήσουν την τακτική μας. Εγώ επιζητώ πρώτα από όλα να δω διάθεση, ποδοσφαιρική αντίληψη και δεν τον κρίνω άμεσα από το αποτέλεσμα που έχουν όλες αυτές οι ενέργειες.

-Ποιοι από τους τραυματίες αναμένεται να επιστρέψουν την Κυριακή με τον Ατρόμητο;

Μόνη σίγουρη επιστροφή και ελπίζω να είναι καλά την Κυριακή, είναι αυτή του Λυμπερόπουλου. Υπάρχει ερωτηματικό για τον Λεονάρντο. Ακόμη κι αν είναι έτοιμος, θα είναι δύσκολος να ξεκινήσει. Από τη νέα χρονιά θα είναι έτοιμοι όλοι οι άλλοι τραυματίες. Έχουμε δύσκολη αποστολή σε δύσκολη έδρα. Ας συγκεντρωθούμε όμως στο αυριανό παιχνίδι που είναι ευκαιρία για κάποια παιδιά. Μακάρι να μεγαλώσει η παρακαταθήκη της ΑΕΚ και να περιμένει ο προπονητές περισσότερα στο μέλλον από αυτά τα παιδιά. Με ενδιαφέρει να δω μια σταθερότητα στην απόδοσή τους και να αξιολογήσω τις αντιληπτικές τους δυνατότητες στον αγωνιστικό χώρο.

Και πρέπει να έχουν προσωπικότητα και ψυχικό σθένος για να ανταποκριθούν σε ευρωπαϊκό αγώνα. Δεν είναι παιχνίδι τυπικής διαδικασίας, ανεξαρτήτως του αν έχουμε αποκλειστεί. Δεν νοείται ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο για ευρωπαϊκό ματς, αδιάφορος. Θα είμαι αμείλικτος αν γίνει κάτι τέτοιο. Αν πάει καλά, θα είμαι ο πρώτος που θα χειροκροτήσω και θα επιβραβεύσω. Από τους έμπειρους ποδοσφαιριστές θα είμαι περισσότερο απαιτητικός. Δεν πρέπει να έχουμε το μυαλό μας στο κυριακάτικο ματς. Ήρθαμε εδώ για ευρωπαϊκό παιχνίδι. Η εικόνα μας επιβάλλεται να είναι σοβαρή, έτσι όπως αρμόζει σε εμάς.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags