Facebook Pixel ΑΕΚ: "Λάθος της ΑΕΚ με Μάνταλο - Ήρθε η ώρα να φύγουν - Δεν υπάρχει άλλη επιλογή πλην Σάντος"
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-23 12:36:00

"Λάθος της ΑΕΚ με Μάνταλο - Ήρθε η ώρα να φύγουν - Δεν υπάρχει άλλη επιλογή πλην Σάντος"

του Γιώργου Κτενά
"Λάθος της ΑΕΚ με Μάνταλο - Ήρθε η ώρα να φύγουν - Δεν υπάρχει άλλη επιλογή πλην Σάντος"

Οι ευθύνες του αρχηγού, ποιοι αποχωρούν και η αγορά Κριχόβιακ! Ο Κώστας Τσίλης σχολιάζει στο Sportdog.gr την επικαιρότητα της Ένωσης, εξηγεί γιατί βρίσκεται πλέον στο... μάτι του κυκλώνα ο Πέτρος Μάνταλος, μιλάει για την δύσκολη περίπτωση του Πολωνού χαφ και τις εξελίξεις στο θέμα του προπονητή.
 

Ανάλυση σε όλα τα θέματα γύρω από το ρεπορτάζ τηής ΑΕΚ έκανε, μέσω του sportdog, ο Κώστας Τσίλης, δημοσιογράφος που γνωρίζει σε βάθος τα θέματα των Κιτρινόμαυρων.

 

Ο καλός συνάδελφος αναφέρθηκε στην πρώτη παρουσία τού Κριχόβιακ με την ομάδα, στους παίκτες που έχουν κλείσει τον κύκλο τους στον σύλλογο αλλά και στον νέο προπονητή που θα πρέπει να έρθει άμεσα.

 

"Έτσι είδα την πρώτη εμφάνιση του Κριχόβιακ - Δεν έχει νόημα για 9 ματς - Θα μείνει αν..."

 

"Ήταν δεδομένο ότι δεν θα είχε αγωνιστικό ρυθμό ο Κριχόβιακ, το ξέραμε και το περιμέναμε, από 5 Δεκέμβρη μόνο φιλικά έπαιζε. Τον αγωνιστικό ρυθμό τον βρίσκεις μέσα από τα παιχνίδια. Αυτό που έγινε λάθος, αγωνιστικά, είναι ότι δεν πλαισώθηκε σωστά, δεν του βγήκε η επιλογή Χατζισαφί στο πλάι του, νομίζω ότι ενδεχομένως ένα 4-3-3 θα τον βοηθούσε περισσότερο αγωνιστικά. Στο πρώτο ημίχρονο είχε επίδραση δημιουργικά στο παιχνίδι της ομάδας, άπλωνε σωστά το παιχνίδι, αλλά στο δεύτερο εξαφανίστηκε", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο, στο sportdog, o καλός συνάδελφος.

 

Θεωρείς ότι μπορεί να τον κρατήσει η ΑΕΚ μετά τη λήξη του πρωταθλήματος;

 

"Στα μάτια τα δικά μου αν τελικά δεν καταφέρει να τον κρατήσει (θεωρώ ότι η η λογική ήταν να έχει τον πρώτο λόγο για να τον αποκτήσει το καλοκαίρι), δεν είχε νόημα να έρθει για 9 ματς. Θα το παλέψει, εύκολο δεν είναι αλλά όλα γίνονται. Θεωρώ ότι πολλά θα κριθούν από το αν θα μείνει ελεύθερος αλλά και ποιες άλλες επιλογές θα έχει".

 

 

"Στο μάτι τού κυκλώνα ο Μάνταλος - Φταίει και αυτός..."

 

Μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ο Μάνταλος (για ακόμα μια φορά) βρέθηκε στο προσκήνιο. Τι ισχύει με την περίπτωσή του;

 

"Η ιστορία τού Μάνταλου δεν είναι τωρινή, έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, είναι δύο χρόνια που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, αλλά είναι ευθύνη τής ΑΕΚ που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Τον διαχειρίστηκε πολύ διαφορετικά από ο,τι θα έπρεπε, δεν έπαιρνε παίκτη για χρόνια στη θέση του προκειμένου να μην βγει από την 11άδα. Ακόμα και το καλοκαίρι που πήρε παίκτες, πάλι ο Μάνταλος παίζει. Τον έχει διαχειριστεί λάθος, αλλά και ο ίδιος φέρει ευθύνη για το πώς λειτουργεί. Από δικό του χαλαρό παίξιμο με τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε η φάση του γκολ. Θέλω να πω ότι και ο Μάνταλος δε νομίζω ότι βοηθάει τον εαυτό του, αλλά έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024. Αυτό που δείχνει είναι ότι ίσως ο κύκλος του στην ομάδα έχει κλείσει, αλλά αυτό αποφασίζεται με βάση τα συμβόλαια. Το σίγουρο είναι ότι αγωνιστικά η ΑΕΚ μπορεί να δοκιμάσει και χωρίς τον Μάνταλο στην 11άδα μέχρι το τέλος, και ίσως αυτό να βοηθήσει τον Κριχόβιακ".

 

Θεωρείς ότι υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που έχουν κλείσει τον κύκλο τους στην ομάδα;

 

"Είναι ξεκάθαρο ότι έχει κλείσει ο κύκλος αρκετών, αλλά θα πρέπει να το δει ο νέος προπονητής αυτό, να το αξιολογήσει και να το διαχειριστεί. Υπάρχουν παίκτες που είναι πολύ φανερό ότι έχει κλείσει ο κύκλος τους, αλλά κανείς δεν θα φύγει από μόνος του, είναι επαγγελματίες και καλά κάνουν. Η ΑΕΚ θα πρέπει να διαχειριστεί αυτή την ιστορία, θα έπρεπε να είναι σε θέση να μπορεί να τον παραχωρήσει, ο αρχηγός της είναι, διεθνής ποδοσφαιριστής κ.λπ. Αλλά δεν είναι μόνο ο Μάνταλος, θα πρέπει να αναπτύξει δίκτυο πωλήσεων παικτών. Τον Γενάρη, για παράδειγμα, δεν της έκανε ο Τάνκοβιτς αλλά δεν μπόρεσε να τον πουλήσει. Επίσης, ο Μπακάκης δεν της κάνει, δεν τον παραχώρησε το περασμένο καλοκαίρι, τελικά θα φύγει το προσεχές καλοκαίρι ως ελεύθερος. Ε, σε αυτό δεν ευθύνεται ο Μπακάκης".

 

 

"Προπονητής μέσα στον Απρίλιο - Αυτή είναι η αλήθεια για τον Σάντος"

 

Μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο για τον νέο προπονητή της ομάδας;

 

"Στην ΑΕΚ το θέμα του προπονητή θα πρέπει να το κλεισει το αργότερο μέσα στον Απρίλιο, ώστε να τον έχει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην κερκίδα και να πει: "Μου κάνει το Νο2, μου κάνει το Νο3, δεν μου κάνει το Νο4 κ.λπ.", ώστε να χτίζει τον προγραμματισμό, τις ανάγκες, να βρει πώς θα αξιοποιήσει το υλικό του και πώς θα φτιάξει ομάδα. Αν δεν προχωρήσει εγκαίρως, πάλι θα τρέχει και θα κινδυνεύσει να παίζει με τη Βελέζ και να μην μπορεί να βάλει μεταγραφές. Πρέπει να τρέξει πολύ γρήγορα το θέμα του νέου προπονητή, αλλά αυτό δεν γίνεται αν δεν ξεκαθαρίσει το θέμα του Σάντος".

 

Με τον Σάντος τι βλέπεις να γίνεται;

 

"Δε νομίζω ότι υπάρχει άλλη επιλογή πλην Σάντος αυτή τη στιγμή στην ομάδα, αν αποκλειστεί από το Παγκόσμιο Κύπελλο νομίζω ότι δεν υπάρχει άλλο όνομα για να ασχοληθεί η ομάδα. Μια ομάδα που ψάχνει προπονητή, προφανώς έχει δώσει το σήμα και δεδομένα της προτείνουν προπονητές, αλλά νομίζω ότι αυτή τη στιγμή στο τραπέζι είναι το όνομα του Σάντος. Αν βγει αυτό από τις επιλογές, θα αξιολογηθεί διαφορετικά. Αλλά όταν στο ρεπορτάζ υπάρχει το όνομα του Σάντος, ο πήχης μετά δεν μπορεί να πέσει πιο κάτω μετά".

 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Αγαπάει την Ελλάδα ο Σάντος - Θέλει να έρθει για ΑΕΚ ή άλλη ομάδα - Αυτά ζητάει για να υπογράψει"

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags