Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: "Σωστό ποδόσφαιρο ο ΠΑΟΚ του Γκαρσία - Λυπηρό για ΠΑΟ το -25 από Ολυμπιακό - Βίγια όπως Κρόος"!
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-29 10:00:00

"Σωστό ποδόσφαιρο ο ΠΑΟΚ του Γκαρσία - Λυπηρό για ΠΑΟ το -25 από Ολυμπιακό - Βίγια όπως Κρόος"!

του Γιώργου Κτενά
"Σωστό ποδόσφαιρο ο ΠΑΟΚ του Γκαρσία - Λυπηρό για ΠΑΟ το -25 από Ολυμπιακό - Βίγια όπως Κρόος"!

Ο Ρότσα μιλάει για τη δεύτερη ομάδα του Δικεφάλου και το Τριφύλλι! Ο έμπειρος προπονητής του Θεσπρωτού αναλύει στο Sportdog.gr όσα είδε από τους Θεσσαλονικείς πριν λίγες ημέρες ως αντίπαλος και σχολιάζει τη φετινή εικόνα του αγαπημένου του Παναθηναϊκού, τις σωστές βάσεις του Γιοβάνοβιτς και την πορεία των Βιγαφάνιες και Παλάσιος.

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα επικοινώνησε το sportdog, με αφορμή το παιχνίδι τού Θεσπρωτού με τον ΠΑΟΚ β΄, για να μάθουμε την άποψή του για τη δεύτερη ομάδα του Δικέφαλου.

Πώς είδε τον Πάμπλο Γκαρσία, τι είπε για τον Ολυμπιακό β΄, και ποια είναι η άποψή του για τον Παναθηναϊκό, τον Γιοβάνοβιτς αλλά και τους Βιγιαφάνιες και Παλάσιος; Οι απαντήσεις στο κείμενο που ακολουθεί.

 

"Σωστό ποδόσφαιρο ο ΠΑΟΚ β΄ - Ξέρει να βγάζει παίκτες - Περήφανοι που βρίζουν Ρότσα, Ιμπαγάσα, Γκαρσία;"


"Είναι επιλεγμένα παιδιά, δουλεύουν χρόνια σε μια ομάδα, εγώ είπα στα παιδιά του Θεσπρωτού ότι έχουν διαφορετικό κίνητρο εκείνοι από εμάς: Για τους παίκτες τού ΠΑΟΚ το κίνητρο είναι να βρεθούν στην πρώτη ομάδα, για εμάς να παραμείνουμε την κατηγορία. Παίζουν σωστό ποδόσφαιρο, αλλά ατομικά ο πιο κατάλληλος να μιλήσει για εκείνους είναι ο Πάμπλο Γκαρσία", ανέφερε, αρχικά, ο πεπειραμένος τεχνικός και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Υπάρχουν παιδιά με απαιτήσεις κορυφής, υπάρχουν πολλές προσδοκίες από τα παιδιά αυτά. Αλλά είναι το αποτέλεσμα που καθορίζει τον προπονητή και τους παίκτες. Αλλά ο ΠΑΟΚ έχει παράδοση να βγάζει παίκτες από την ακαδημία του, ξέρουν πώς να το κάνουν".

Στο γήπεδο υπήρχε και πολύ καλή ατμόσφαιρα.

"Έγινε αυθεντικό, καλό παιχνίδι, για πρώτη φορά ένιωσα σε εκτός έδρας ματς ωραία ατμόσφαιρα, μου άρεσε πολύ και το δήλωσα στην τηλεόραση. Κι αυτό πρέπει να γίνεται πάντα, να μην βρίζουν κ.λπ. Δεν μπορώ να καταλάβω, είναι περήφανοι έπειτα που πηγαίνουν στα σπίτια τους και λένε ότι έβριζαν τον Ρότσα, τον Ιμπαγάσα, τον Πάμπλο Γκαρσία; Δεν είναι εύκολο να αλλάξει αυτή η κουλτούρα στα ελληνικά γήπεδα, αλλά στον Θεσπρωτό στα εντός έδρας παιχνίδια τα πηγαίνουμε πολύ καλά".

"Καλή ομάδα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός β΄ - Αποτυχημένο το πείραμα αν... - Άλλο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα"

 

Ποια είναι η άποψη που έχεις για τον Ολυμπιακό β;

"Και ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός στις β ομάδες τους είναι πολύ καλοί. Παναθηναϊκό και ΑΕΚ δεν τους έχω αντιμετωπίσει γιατί είναι στον άλλον όμιλο. Του χρόνου, βέβαια, θα είναι πιο δύσκολα για αυτές τις ομάδες, γιατί θα υπάρχει ο υποβιβασμός ως προοπτική (φέτος δεν τον έχουν) για αυτές τις ομάδες. Κι αυτό θα δώσει άλλο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα".

Τι πιστεύεις για το πείραμα με τις β΄ ομάδες σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ;

"Και οι τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν θα πρέπει να προωθήσουν ποδοσφαιριστές στις πρώτες ομάδες τους. Αν δεν υπάρχει πρόοδος, αν δεν προετοιμάσουν παίκτες για τη μεγάλη ομάδα, θα είναι αποτυχημένο πείραμα να υπάρχουν β΄ ομάδες. Πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει προώθηση κάποιων παιδιών, να μην τις χρησιμοποιούν μόνο για να "κατεβαίνουν" παίκτες από τις πρώτες ομάδες ώστε να βρίσκουν ρυθμό. Σκοπός είναι να προετοιμάσουν ποδοσφαιριστές, αλλιώς το πείραμα θα είναι αποτυχημένο".

 

"Τιμή για τον Πάμπλο Γκαρσία - Λυπηρό με Ολυμπιακό - Τελευταία ελπίδα ο Γιοβάνοβιτς"

 

Με τον Πάμπλο Γκαρσία μιλήσατε;

"Χαιρετηθήκαμε και μιλήσαμε. Μάλιστα, στο παιχνίδι τού πρώτου γύρου στο γήπεδό μας, τον είχαμε τιμήσει για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο και του είχαμε πει "Ευχαριστώ" που ήρθε στην Ελλάδα και έμεινε εδώ. Γιατί είναι 14 χρόνια εδώ, πρόκειται για μεγάλη προσωπικότητα, μπορεί να συμφωνούν ή να διαφωνούν ορισμένοι μαζί μου, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Είναι Ουρουγουανός, με σκληρό ταμπεραμέντο, αλλά για να είναι διεθνής με την Ουρουγουάη και για να έχει παίξει στις ομάδες που έπαιξε, δεν μπορεί να το κάνει ο καθένας.  Είναι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου και είναι τιμή μας που βρίσκεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ξέρει τι είναι να εμπνέονται τα παιδιά από έναν άνθρωπο που δεν είναι τυχαίος, έχει περάσει από όλα τα στάδια που έχουν περάσει αυτά τα παιδιά που προπονεί σήμερα και, μάλιστα, με χειρότερες συνθήκες".

Πώς βλέπεις την καριέρα των Βιγιαφάνιες και Παλάσιος στον Παναθηναϊκό;

"Ο Παλάσιος άργησε αρκετά να μπει δυνατά, να δείξει κάποια από τα ατού που έχει. Ο Βιγιαφάνιες γύρισε μετά από καιρό, παίζει σε μια θέση που δεν είχαμε συνηθίσει να τον βλέπουμε, είναι πιο οργανωτής, πιο πολύ τύπου Κρόος στη Ρεάλ Μαδρίτης, έχει μεγάλο ποσοστό στις πάσες, αλλά τι σκέφτεται ο Παναθηναϊκός για το μέλλον δεν μπορώ να το ξέρω. Αν είναι στα πλάνα του Γιοβάνοβιτς. Και ο Βιγιαφάνιες και ο Παλάσιος έδειξαν καλό πρόσωπο, αλλά δεν αρκούν ένας Σένκεφελντ, ένας Κουρμπέλης, ένας Βιγιαφάνιες, ένας Παλάσιος. Ο Παναθηναϊκός είναι 25 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό, πίσω από την κορυφή. Αυτό είναι πολύ λυπηρό. Αλλά θεωρώ ότι είναι σε καλό δρόμο ώστε την επόμενη χρονιά να είναι μικρότερη η απόσταση. Αν συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, χωρίς να κάνει βήματα πίσω, θεωρώ ότι χρειάζεται μια πενταετία για να κάνει πρωταθλητισμό". 

Ποια είναι η άποψη που έχεις σχηματίσει για τον Γιοβάνοβιτς;

"Είναι από τις τελευταίες ελπίδες τού Παναθηναϊκού για να έχει σταθερότητα, αν τον χάσει θα κάνει βήμα πίσω. Θα είσαι πάντα μακριά από την κορυφή με τέτοιες πρακτικές. Πρέπει να υπάρχει ηρεμία, υπομονή, να δώσουν ευκαιρία στον Γιοβάνοβιτς να επιλέξει τους παίκτες που θέλει σε κάθε θέση. Αλλά είναι λάθος να νομίζουν ότι με 15 μεταγραφές κάτι θα αλλάξει άμεσα. Για αυτό λέω ότι σε πέντε χρόνια θα κάνει πρωταθλητισμό, με τον Γιοβάνοβιτς μπορεί να φτιάξει καλή ομάδα που θα κάνει βήματα μπροστά προς αυτή την κατεύθυνση. Φέτος, με τον Ολυμπιακό να είναι μέτριος, βρίσκεται 25 βαθμούς πίσω".



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη ελληνική ομάδα για Πρίγιοβιτς- Ο ειδικός όρος για επιστροφή Τζόλη -Το νέο... αφεντικό της ΕΠΟ
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags