Facebook Pixel Sportdog.gr | Πογέτ στο ΟΠΑΠ Game Time: "Πάμε για την πρωτιά στο Nations League" (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2022-04-01 13:11:00

Πογέτ στο ΟΠΑΠ Game Time: "Πάμε για την πρωτιά στο Nations League" (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Πογέτ στο ΟΠΑΠ Game Time: "Πάμε για την πρωτιά στο Nations League" (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας μιλάει για τα πρώτα παιχνίδια του στον πάγκο, το Nations League, το Euro 2024 και τα play off της Super league.

Ο Γουστάβο Πογέτ είναι ο καλεσμένος της εκπομπής ΟΠΑΠ Game Time, αυτήν την εβδομάδα, στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη ως προπονητής της Εθνικής Ομάδας.


Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μιλά για την πρώτη του εμπειρία στον πάγκο της Εθνικής και τα συμπεράσματα που έβγαλε από τα δύο φιλικά παιχνίδια κόντρα στη Ρουμανία και το Μαυροβούνιο.


Εξηγεί πώς πρέπει να εμφανιστεί η Εθνική Ομάδα στα επίσημα παιχνίδια της στο Nations League τον Ιούνιο και πώς μπορεί να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος της πρόκρισης στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2024.


Ο Ουρουγουανός προπονητής αποκαλύπτει πώς ανακάλυψε τον Χρήστο Κουρφαλίδη και τον κάλεσε για πρώτη φορά στην Εθνική Ομάδα.

 

Αναλύει επίσης τις δύο κυριακάτικες αναμετρήσεις των play off της Super League Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (19:00) και Ολυμπιακός-ΑΕΚ (20:00) καθώς και το ντέρμπι της Serie A, Γιουβέντους-Ίντερ (21:45).

«Ήταν πολύ έντονο ξεκίνημα, με τρεις μέρες προπόνησης, εντελώς "τρελό". Νομίζω ότι ο πρώτος αγώνας ήταν το τυπικό πρώτο παιχνίδι με νέο προπονητή. Το πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικό, καλύπταμε όλο το γήπεδο, πιέζαμε ψηλά, δημιουργούσαμε ευκαιρίες, σκοράραμε. Στο δεύτερο παιχνίδι διαχειριστήκαμε το παιχνίδι για να πάρουμε το αποτέλεσμα. Έπρεπε να δω όλους τους παίκτες. Ήταν δύσκολη απόφαση να γίνουν ορισμένες αλλαγές, διότι όταν κάτι πηγαίνει καλά, προσπαθείς να διατηρείς την ίδια ομάδα. Ήταν ο πρώτος μου αγώνας, οπότε έκανα κάποιες αλλαγές. Πολλά συνέβησαν στο πρώτο ημίχρονο του δεύτερου αγώνα, δεν αποδώσαμε όμως. Νομίζω ότι κρατάμε την αντίδραση. Αν με ρωτάτε αν μου άρεσε όχι. Πρώτον γιατί χάσαμε κι έπειτα επειδή δεν βρήκαμε τρόπο να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα με δυνατούς παίκτες που μας περίμεναν. Οπότε ήταν ένα κάπως απαιτητικό παιχνίδι, όμως έμαθα πολλά για την ομάδα, τι κάνουμε όταν ο αντίπαλος παίζει ποδόσφαιρο ή όταν δεν προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο. Τώρα τα είδα με τα μάτια μου από τον πάγκο», ανέφερε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός. 

Για το αν θα είναι έτοιμη η Εθνική για τα επίσημα του Ιουνίου, ανέφερε: «Μάθαμε ότι η Κύπρος θα είναι η τρίτη ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε. Ένας από τους συνεργάτες μου παρακολούθησε τον αγώνα της Κύπρου. Γνωρίζουμε τη δυσκολία, όμως, αν δεν βάλουμε υψηλούς στόχους δεν γίνεται τίποτα. Δεν θέλω να μπούμε στο Nations League σκεπτόμενοι ότι πρόκειται για για προετοιμασία για τους προκριματικούς του Euro. Θέλω να μπούμε στον όμιλο με στόχο την πρωτιά». 

Για το αν θα είναι έτοιμη η Εθνική για τα προκριματικά του Euro: «Ελπίζω. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές για 2-3 πράγματα. Πριν αρκετά χρόνια η Ελλάδα ήταν κοντά στα γκρουπ των ισχυρών της κλήρωσης. Μετά πέσαμε στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας και τώρα όλα δείχνουν ότι θα είμαστε στην τέταρτη κατηγορία. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε αντιπάλους τρεις ομάδες που στα χαρτιά θα είναι καλύτερες από εμάς. Είναι δύσκολο. Αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο και το καλό του ποδοσφαίρου. Οι χώρες που ίσως δεν φαίνονται τόσο ισχυρές, μπορούν να φτιάχνουν μία καλή ομάδα». 

Για το τι περιμένει να δει στα ντέρμπι Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ: «Πάθος, τα ντέρμπι είναι εκπληκτικά. Είχα την τύχη να έχω καλά αποτελέσματα στα ντέρμπι όταν ήμουν στην ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός μάλλον κοιτάζει να κερδίσει τον τίτλο όσο γίνεται πιο γρήγορα για να επικεντρωθεί ίσως στο Κύπελλο. Για την ΑΕΚ είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Προέρχονται και από μία κάπως δύσκολη περίοδο. Ο άλλος αγώνας είναι επίσης σπουδαίος. Νομίζω ότι είναι φοβερό ματς το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ γιατί μπορούν και οι δύο να βγάλουν συμπεράσματα για το πού βρίσκονται. Ειδικά ο Παναθηναϊκός που έρχεται από λίγο πιο μακριά. Και ο ΠΑΟΚ όμως πιέζει πραγματικά, είναι σε καλή φόρμα, παρότι παίζουν ακόμη στην Ευρώπη». 

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: 

 

Το Game Time υποστηρίζει το πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ», προσφέροντας επιπλέον αθλητικό εξοπλισμό στις 178 ακαδημίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags