Facebook Pixel Για μουσείο! Η απίστευτη συλλογή αυτοκινήτων του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς
| 2022-04-01 19:19:00

Για μουσείο! Η απίστευτη συλλογή αυτοκινήτων του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Για μουσείο! Η απίστευτη συλλογή αυτοκινήτων του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (ΦΩΤΟ)

Έχει έξοχο γούστο στα αμάξια.

Αν αποσυνθέσεις τον Zlatan Ibrahimovic, θα σου μείνουν μία υπερβολική αίσθηση αυτοεκτίμησης, μία εξωτερική εμφάνιση που παραπέμπει σε σταρ του Χόλιγουντ, μπόλικη ποδοσφαιρική μαγεία και ένα έξοχο γούστο στα αυτοκίνητα (αλλά και τις μοτοσυκλέτες). Κι αν τα τρία πρώτα είναι κάτι παραπάνω από προφανή, δεν ισχύει το ίδιο για το τελευταίο, καθώς ελάχιστοι έως τώρα είχαν ασχοληθεί σοβαρά.

Στο γκαράζ του Σουηδού σούπερ σταρ  βρίσκει κανείς κάποια σπάνια κομμάτια, με την όλη φάση να θυμίζει εκθεσιακό χώρο: Από τα πιο απλά και χρηστικά αμάξια της Volvo μέχρι τις πιο exclusive Ferrari. Και όχι μόνον αυτά.

Τα Volvo

Ένα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιεί περισσότερο στην Ιταλία, από την πρώτη στιγμή της επιστροφής του στο Μιλάνο, είναι το Volvo C30 T5. Το εν λόγω μοντέλο είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2007 και αμέσως εντυπωσίασε τους πάντες χάρη στο τρίπτυχο οδηγικής αξιοπιστίας, αισθητικής και επιδόσεων.

Η σχέση του Ibra με το σουηδικό brand συνεχίζεται φυσικά, καθώς αποτελεί τον brand ambassador της εταιρείας. Προσφάτως, πολύ τον έχουν δει και με ένα V90 - το κομψό station wagon της Volvo.

Το Audi RS6 Avant

Από το 2013, ο Zlatan έχει στην κατοχή του ένα Audi RS6 Avant, που του κόστισε €130.000. Προφανέστατα, δεν περιορίστηκε στη βασική έκδοση αλλά του προσάρμοσε οτιδήποτε θα μπορούσε να προστεθεί.

Βέβαια, ακόμη και στην πιο μίνιμαλ εκδοχή του, είναι ένα πραγματικό θαύμα στο δρόμο: Εξοπλισμένο με έναν V8 twin-turbo 4λιτρο TFSI κινητήρα, ιπποδύναμη 560 αλόγων και τελική ταχύτητα που μπορεί να ξεπεράσει τα 300 χλμ/ώρα.

Η Maserati GranTurismo MC Stradale

Ένα από τα flagship κομμάτια στο γκαράζ του Ibrahimovic είναι η GranTurismo MC Stradale της Maserati. Πρόκειται για ένα δώρο της Μίλαν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2011 και λίγο πριν ο ίδιος μετακομίσει στο Παρίσι για την Παρί Σεν Ζερμέν. Το εν λόγω supercar διαθέτει έναν V8 κινητήρα, 450 αλόγων. Όσο για την τιμή της, αυτή ξεκινά από τις €155.000.

Ferrari και Porsche

Προφανέστατα κάθε σούπερ σταρ που σέβεται τον εαυτό του, εμπιστεύεται τα δύο συγκεκριμένα brands. Ο Ibra έχει στην κατοχή του τρεις Ferrari: Τις F450 Spider, Enzo και SP2 Monza.

Η πρώτη ήταν το αυτοκίνητο που αγόρασε με το που έφτασε στην Ιταλία, το 2004 για λογαριασμό της Γιουβέντους. Η τιμή της σήμερα αγγίζει τις €230.000, ενώ έχει έναν V8 κινητήρα 4,3 λίτρων, 490 αλόγων και 310 χλμ/ώρα όσον αφορά την τελική ταχύτητα.

Η δεύτερη είναι ένα αμάξι που κουβαλά από την περίοδο της Μπαρτσελόνα (2009-10): Ένα συλλεκτικό supercar €650.000, που κυκλοφόρησε σε μόλις 400 αντίτυπα. Και η τρίτη, αποτελεί το δώρο που έκανε ο ίδιος στον εαυτό του για τα 38α γενέθλιά του (επίσης συλλεκτική, με μόλις 500 κομμάτια να κυκλοφορούν).

Αφήνοντας το ιταλικό megabrand για το αντίστοιχο γερμανικό, δε γίνεται να μην αναφερθούμε στις δύο Porsche του 40χρονου striker. Η μία είναι η 918 Spyder, με το σούπερ υβριδικό αυτοκίνητο να κοστολογείται περίπου στις €800.000.

Είναι μάλιστα αυτό που χρησιμοποιεί κυρίως όταν επισκέπτεται την πατρίδα του και την Στοκχόλμη. Η ιπποδύναμή του ξεπερνά τα 800 άλογα, με το 0-100 να γίνεται σε μόλις 2,8''.

Η έτερη Porsche ακούει στο όνομα 911 Targa 4S, ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της γερμανικής εταιρείας, με ηλιοροφή, biturbo κινητήρα 450 αλόγων και τελική ταχύτητα τα 304 χλμ/ώρα.

ΠΗΓΗ: esquire.it

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags