Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο Μίτσου, ο Τααράμπτ και η έννοια του «one-season wonder»
| 2022-04-04 04:33:00

Ο Μίτσου, ο Τααράμπτ και η έννοια του «one-season wonder»

Sportdog Team
Ο Μίτσου, ο Τααράμπτ και η έννοια του «one-season wonder»

Πώς μπορεί ένας παίκτης σαν τον Μίτσου να αποτελέσει «πηγή έμπνευσης», έχοντας μεγαλουργήσει μόλις μία χρονιά σε ολόκληρη την καριέρα του; Η απάντηση, απλή!

Σίγουρα όσοι ασχολούμαστε με το (αγγλικό) ποδόσφαιρο τους θυμόμαστε και θα συνεχίσουμε να τους θυμόμαστε. Μας αρέσει να μνημονεύουμε την -κατά κάποιον τρόπο- υστεροφημία τους, όχι για την βαρύγδουπη και μακρόβια καριέρα που χάραξαν ως ποδοσφαιριστές, αλλά διότι μέσα σε μία σεζόν, μάγεψαν, ταξίδεψαν και συγκίνησαν το φίλαθλο κοινό, ιδίως των ομάδων στις οποίες πρωταγωνίστησαν. Ο λόγος φυσικά γίνεται για δύο ποδοσφαιριστές, απόρροια των οποίων (κατά βάση) αποτέλεσε ο ορισμός «one-season wonder», τους Αντέλ Τααράμπτ και Μίτσου!

Δύο άνθρωποι, που σαν ένας «διάττων αστέρας» (εμφανιζόμενος σε δύο διαφορετικές, αλλά όχι και τόσο μακρινές μεταξύ τους περιόδους), εκεί που διακρίνεται να ταξιδεύει με μέγιστη ταχύτητα και φωτεινότητα, ξαφνικά εντός ολίγων δευτερολέπτων, εξαφανίζεται δια παντός. Ξεκινώντας από την Αφρικανική ήπειρο εστιάζουμε στη χώρα του Μαρόκο. Μία χώρα, η οποία δεν φημίζεται μεν για την ποικιλία αστέρων, αλλά έχει παράξει πολυάριθμες αξιοσημείωτες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι και σήμερα.

Δια του λόγου το αληθές, πάντοτε με δεδομένη τη… μαγεία που προκαλεί η «χρονομηχανή» του γραπτού λόγου, μπορούμε να ταξιδέψουμε στο μακρινό 1914 και τη γέννηση του πρώτου χρονικά αείμνηστου «θρύλου» του μαροκινού ποδοσφαίρου, ονόματι Λάρμπι Μπέμπαρεκ. Με προσωνύμιο «Μαύρο Μαργαριτάρι», απέκτησε την γαλλική υπηκοότητα, αλλά ποτέ του δεν ξέχασε τη γενέτειρά του, μέχρι και τον θάνατό του το 1992.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Eyap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags