Facebook Pixel ΑΕΚ: Διπλή υπέρβαση για Κριχόβιακ - Στον... αέρα ο Μάνταλος - Δύο μεγάλες μεταγραφές η ΑΕΚ!
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-04 18:00:00

Διπλή υπέρβαση για Κριχόβιακ - Στον... αέρα ο Μάνταλος - Δύο μεγάλες μεταγραφές η ΑΕΚ!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Διπλή υπέρβαση για Κριχόβιακ - Στον... αέρα ο Μάνταλος - Δύο μεγάλες μεταγραφές η ΑΕΚ!

Τι ζητάει ο Πολωνός και ο προβληματισμός για τον Έλληνα άσο. Γιατί μοιάζει πολύ δύσκολο να συνεχίσει στα κιτρινόμαυρα ο πρώην άσος της Κράσνονταρ και ο αρχηγός που έχει χάσει την αίγλη του πλέον στον Δικέφαλο.

Εντυπωσιακός ήταν ο Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό και παρότι βρίσκεται στην Ελλάδα σχεδόν έναν μήνα, κατάφερε ήδη να κάνει τη διαφορά. Πρόκειται άλλωστε για έναν παίκτη που ανήκει στο υψηλότερο επίπεδο και ο οποίος δεν θα ερχόταν στην Ελλάδα αν δεν υπήρχε η συνθήκη του πολέμου.

Η Ένωση θα ήθελε να τον κρατήσει, όμως είναι πολύ δύσκολο να τον πείσει. Χρειάζεται υπέρβαση αγωνιστική και κυρίως οικονομική. Ωστόσο, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό κατάφερε να ξεχωρίσει με την ποιοτική απλότητα που έχει, αλλά και με τον τρόπο που σκάναρε το γήπεδο.

Ο Πολωνός άσος, που στην ΑΕΚ βρήκε και τον Σιμάνσκι και με μια έννοια εγκληματίστηκε γρήγορα, παρόλα αυτά είχε καιρό χωρίς αγώνες στα πόδια του, ενώ και με τους Κιτρινόμαυρους δεν είχε προλάβει κάνει πολλές προπονήσεις - Μέχρι να έρθει, έφυγε για τις υποχρεώσεις της εθνικής του ομάδας.

Τράβηξε... άσο λοιπόν η Ένωση με την περίπτωση του Κριχόβιακ, αλλά όλοι στην ομάδα γνωρίζουν ότι είναι δύσκολο να συνεχίσει και μετά το καλοκαίρι. Θα πρέπει ο παίκτης να «ψηθεί» με την Ελλάδα και την προοπτική της ομάδας, αλλά και ο Δημήτρης Μελισσανίδης να τον... χρυσώσει, δίνοντας του ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο. Οι πιθανότητες παραμονής του πάντως δεν είναι πολλές, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή.

Έτσι λοιπόν, οι Κιτρινόμαυροι θα πρέπει από τώρα να ψάχνουν στην αγορά για έναν χαφ... τύπου Κριχόβιακ, ενώ αν ο επόμενος προπονητής θέλει να παίξει 4-2-3-1, θα πρέπει να πάρει παίκτη για πίσω από τον επιθετικό. Γιατί τόσο ο Άμραμπατ όσο και ο Μάνταλος δεν μπορούν να γίνουν κεντρικές επιλογές για τη συγκεκριμένη θέση. Αν και όπως έχουμε γράψει σε άλλα ρεπορτάζ, ο Έλληνας άσος το προσεχές καλοκαίρι είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει, ενώ ο Μαροκινός ακόμα κι αν βρει κίνητρο και μείνει, είναι πολύ καλή λύση για να έρχεται από τον πάγκο.

 Γιατί να μπαίνει ως αλλαγή; Γιατί μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής και, μοιραία, μπορεί να είναι η πρώτη αλλαγή που θα διορθώνει τα κακώς κείμενα σε κάθε ματς. Ο Μαροκινός είναι παιχταράς, έχει ένα κάποιο θέμα στο συνδυαστικό παιχνίδι, αλλά παρόλα αυτά είναι ποδοσφαιριστής που αλλάζει με την παρουσία του τη ροή ενός αγώνα. Kι αυτό τον κάνει απαραίτητο στα χέρια κάθε προπονητή...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκάθαρος ο Βαρούχας για το... πέναλτι του ΠΑΟΚ - Διαφώνησε με τον Πανούτσο για το χέρι (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags