Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Χόρχε Σαμπάολι: Απίθανη ατάκα Σαμπάολι πριν τον ΠΑΟΚ - "Εάν ήταν στο χέρι μου, θα έπαιζα με δέκα χαφ"!
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-06 06:18:00

Απίθανη ατάκα Σαμπάολι πριν τον ΠΑΟΚ: "Εάν ήταν στο χέρι μου, θα έπαιζα με δέκα χαφ"!

Sportdog Team
Απίθανη ατάκα Σαμπάολι πριν τον ΠΑΟΚ: "Εάν ήταν στο χέρι μου, θα έπαιζα με δέκα χαφ"!

Λίγα 24ωρα πριν από την πρώτη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ (07/04), για την προημιτελική φάση του Europa Conference League, ο Χόρχε Σαμπαόλι, παραχώρησε συνέντευξη στον Σαμίρ Νασρί και στην εκπομπή «Canal Football Club».

ΠΑΟΚ - Χόρχε Σαμπάολι: Ο Αργεντινός προπονητής της Μαρσέιγ, μίλησε ιδιαίτερα για την αγωνιστική του φιλοσοφία και την επιθυμία, η ομάδα του να έχει πάντα την κατοχή της μπάλας. 

«Η κατασκευή του παιχνιδιού, είναι το παν. Εάν ήταν στο χέρι μου, θα έπαιζα μόνο με χαφ. Δέκα κεντρικοί χαφ και ένας παίκτης με... γάντια. Λατρεύω την μπάλα. Δεν θέλω ο αντίπαλος να έχει την μπάλα. Αυτή η ομάδα της Μαρσέιγ προσπαθεί να αποκτήσει αυτό το μοντέλο παιχνιδιού και μπορεί να εξελιχθεί, με παίκτες που έχουν το επίπεδο να την κάνουν να προχωρήσει», επεσήμανε ο έμπειρος τεχνικός και πρόσθεσε:

«Για αυτό το είδος παιχνιδιού, όπως κάνει η Μάντσεστερ Σίτι, χρειάζονται παίκτες, οι οποίοι έχουν την ικανότητα να κερδίζουν αγώνες με αυτόν τον τρόπο. Για εμένα, το ποδόσφαιρο δεν εξαρτάται από τον προπονητή, ανήκει στους παίκτες. Χρειάζομαι λοιπόν παίκτες που πέρα από την αφομοίωση της ιδέας, έχουν την ποιότητα να την εφαρμόσουν».

Ο Σαμπάολι μίλησε επίσης, για τα προβλήματα που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει στο παιχνίδι αυτήν την σεζόν με την Μαρσέιγ και ιδιαίτερα για την έλλειψη αποτελεσματικότητας στην επιθετική λειτουργία:

«Το πρόβλημά μας αυτήν την στιγμή, είναι ότι η ομάδα πρέπει να κάνει περισσότερες πάσες στην αντίπαλη περιοχή. Κάνουμε περισσότερες πάσες στο δικό μας γήπεδο, παρά στου αντιπάλου. Αυτό που μας έλειπε εφέτος, ήταν η αποτελεσματικότητα. Δεν νικήσαμε αγώνες που έπρεπε να είχαμε κερδίσει, γιατί κυριαρχούσαμε στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό έγινε στο Europa League κόντρα στην Λάτσιο και στην Γαλατασαράι».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags