Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Μαρσέιγ: Η ατάκα του Σαμπάολι για την "στρατηγική μάχη" με Λουτσέσκου - Πού θα κριθεί η πρόκριση
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-06 17:03:00

Η ατάκα του Σαμπάολι για την "στρατηγική μάχη" με Λουτσέσκου - Πού θα κριθεί η πρόκριση

Sportdog Team
Η ατάκα του Σαμπάολι για την "στρατηγική μάχη" με Λουτσέσκου - Πού θα κριθεί η πρόκριση

Ο προπονητής της Μαρσέιγ μίλησε για το αυριανό (7/4, 22:00) παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο "Βελοντρόμ" και έκανε ειδική μνεία στο στυλ παιχνιδιού του Δικεφάλου και στον Ραζβάν Λουτσέσκου.

ΠΑΟΚ - Μαρσέιγ: Για στρατηγική 'μάχη' με τον Λουτσέσκου έκανε λόγο ο προπονητής των Μασσαλών, Χόρχε Σαμπάολι, που εκθείασε τους Θεσσαλονικείς και τόνισε ότι η πρόκριση θα κριθεί στην Τούμπα.

Αναλυτικά όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:

Κάνοντας μία σύντομη αναδρομή της πορείας του και σε σχετική ερώτηση για το πως άλλαξε το κλίμα για εκείνον εντός της Μαρσέιγ, καταγράφοντας ένα σερί πέντε νικών, τόνισε πως: «Δεν άλλαξα πολλά, έχω έναν δικό μου τρόπο στο ποδόσφαιρο. Και βλέπω ότι οι παίκτες μου το αντιλαμβάνονται. Θα υπερασπιστώ τις ιδέες μου μέχρι να φύγω...».

Μιλώντας για τη φιλοσοφία που έχει περάσει εντός της ομάδας, ανέφερε: «Λέω πάντα στους παίκτες μου ότι ο αντίπαλος είναι διαφορετικός και πρέπει να βρίσκουμε λύσεις. Πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Αυτό έλεγα από τότε που ήρθα, πρέπει να σεβαστούμε τον τρόπο παιχνιδιού που αποφασίζουμε σε κάθε παιχνίδι».

Μιλώντας για τον ΠΑΟΚ, έκανε λόγο για μία δυνατή ομάδα που έχει ομοιότητες με την Μαρσέιγ: «Παίζουμε με τον ΠΑΟΚ, που όπως ανέφερε ο προπονητής του, έχουμε ομοιότητες. Είναι μία δυνατή ομάδα στην κατοχή της μπάλας. Μια ομάδα με γερές βάσεις στα μετόπισεθν, είναι δύσκολο να 'ανοίξεις' τον ΠΑΟΚ, είναι μία ομάδα που παίζει πολύ γρήγορα. Απ΄ότι έχω αναλύσει, ο ΠΑΟΚ ξεκινάει και σου δείχνει ότι είναι δύσκολο να πρεσάρει αλλά βλέπεις τι αποτελέσματα έχει στα παιχνίδια του, εμείς θα κάνουμε το παιχνίδι μας...».

Όσο για τη Μαρσέιγ: «Έχουμε σημειώσει νίκες που μας δίνουν αυτοπεποίθηση. Δεν σκέφτεσαι εύκολα την ήττα, θέλω να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Είμαστε η μόνη ομάδα που παίζει εντός και εκτός συνόρων. Από την άλλη όμως, η Μαρσέιγ είναι χωρίς τίτλο εδώ και καιρό και πρέπει να σταθούμε άξιοι του ονόματος της Μαρσέιγ.

Για την αστάθεια που παρουσιάζει η ομάδα του στην άμυνα: «Γι΄αυτό είμαστε οι προπονητές, να βρίσκουμε λύση όταν υπάρχουν...».

Τόνισε πως δεν έχει παίξει ποτέ απέναντι σε ελληνική ομάδα και αυτό που θα τον ικανοποιούσε είναι να δει τους παίκτες του να τελειώνουν τις φάσεις και να κερδίζουν το ματς, αποφεύγοντας να μιλήσει για σκορ. Μάλιστα, στο κάδρο μπήκε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου καθώς σύμφωνα με τον Σαμπάολι: «Σίγουρα θα είναι μία μάχη πάγκων. Μία στρατηγική μάχη με τον Λουτσέσκου, το πώς αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι αλλά το αποτέλεσμα θα το φέρουν οι παίκτες».

Όσο για την υπόθεση πρόκριση: «Πιστεύω ότι η πρόκριση θα παιχτεί στην Ελλάδα. Είναι σημαντικό να είμαστε πιο ισχυροί από τον ΠΑΟΚ. Σκέφτομαι πιο πολύ τι θα κάνει η Μαρσέιγ παρά το τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ. Κοιτάζουμε τον αντίπαλο αλλά σαφώς θα κοιτάξω την ομάδα. Αν αλλάξει ο ΠΑΟΚ τακτική, θα αλλάξω και γω. Το στυλ παιχνιδιού είναι πιο σημαντικό από την τακτική...»

Μιλώντας για το Βελοντρόμ και την μικρή προπώληση εισιτηρίων, ο Χόρχε Σαμπάολι ήταν αφοπλιστικά ειλικρινής: «Αύριο θα ήθελα να δω το Βελοντρόμ ενθουσιασμένο. Η πρόκριση θα μας φέρει στον ημιτελικό. Η προσέλευση εξαρτάται και από την ομάδα. Η Μαρσέιγ πρέπει να βγάζει ενθουσιασμό στον κόσμο. 'Ετσι γεμίζει το γήπεδο. Σίγουρα αν η ομάδα δώσει αυτά που πρέπει, τότε γεμίζει. Παίζει ρόλο και το οικονομικό. Δύο σερί παιχνίδια ίσως είναι πολλά για τον κόσμο. Θα συνεχίσουμε να παίζουμε καλά και όλα θα γίνουν...».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags