Facebook Pixel AEK - Κάρλος Μπεναβίδες: "Σφήνα της ΑΕΚ γιατί παίζουν... ξύλο στην Ιντεπεντιέντε - Σύγχρονος χαφ με πάσα και... σκληράδα"
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-12 20:27:00

"Σφήνα της ΑΕΚ γιατί παίζουν... ξύλο στην Ιντεπεντιέντε - Σύγχρονος χαφ με πάσα και... σκληράδα"

του Γιώργου Κτενά
"Σφήνα της ΑΕΚ γιατί παίζουν... ξύλο στην Ιντεπεντιέντε - Σύγχρονος χαφ με πάσα και... σκληράδα"

Φούντωσαν οι φήμες πως κλείνει η πρώτη μεταγραφή στην Ένωση! Ποιος είναι ο Ουρουγουανός που έχουν ξεχωρίσει, τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του και ο λόγος που είναι πολύ πιθανό να αφήσει την Αργεντινή. Πώς θα έρθει όμως σε μία ομάδα που δεν έχει προπονητή;

AEK - Κάρλος Μπεναβίδες:  Το όνομα του Ουρουγουανού άσου βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο προσκήνιο για την Ένωση και το sportdog επικοινώνησε με τον Γιώργο Φράγκο, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο σε Αργεντινή και Ουρουγουάη, προκειμένου να συλλέξουμε πληροφορίες.

Ο καλός συνάδελφος αναφέρθηκε εκτενώς στην περίπτωση του 24χρονου χαφ και στο πώς και αν θα μπορούσε να ταιριάξει στους Κιτρινόμαυρους.

"Δεν είναι κάτι το σπουδαίο, δεν είναι για βασικός, δεν τον έχει η Ιντεπεντιέντε για βασικό εκεί. Κάνει ροτέισον λόγω Σουνταμερικάνα ο προπονητής και έτσι άρχισε να παίζει. Αλλά δεν είναι κάτι το σπουδαίο. Αν μπει στο κέντρο της ΑΕΚ, δεν θα είναι κάτι περισσότερο από μια λύση μπακ απ", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο, στο sportdog, ο Γ. Φράγκος.

Ποια είναι τα στοιχεία του που τον κάνουν να ξεχωρίζει;

"Σύγχρονος χαφ είναι, όπως οι περισσότεροι στην Αργεντινή που έχουν εναρμονιστεί στην ευρωπαϊκή τεχνική. Έχει την σκληράδα των Ουραγουανών, δεν έχει κάτι το πολύ ιδιαίτερο για να ξεχωρίσει αλλά ούτε υστερεί και ιδιαίτερα σε κάτι. Και ανασταλτικά δεν είναι ο καλύτερος και δημιουργικά δεν κάνει κάτι ιδιαίτερο. Έχει σκοράρει κάποιες φορές, δυνατό κορμί έχει, δεν είναι ότι θα μαζευτούν και στο αεροδρόμιο οι οπαδοί αν κλείσει".

"Έχει την πάσα - Θυμίζει τον φετινό Σιμόες - Δεν κάνει τη διαφορά στα χαφ"

Υπάρχουν άλλες θέσεις που παίζει;

"Εξάρι παίζει κατά βάση, αλλά δεν είναι με την παλιά έννοια ότι κόβει μόνο. Δεν είναι παίκτης που δημιουργεί, αλλά την έχει την πάσα. Πλέον στην Αργεντινή όλα τα χαφ είναι έτσι".

Μπορούμε να πούμε ότι θυμίζει κάποιον στο παιχνίδι του;

"Θυμίζει όποιον κάνει τα βασικά ως αμυντικός χαφ, όπως είναι ο φετινός Σιμόες που κάνει τα βασικά. Ακόμα και σε αυτό το φετινό κέντρο, όμως, δεν μπορώ να πω ότι θα έκανε τη διαφορά στα χαφ της ΑΕΚ ο Μπεναβίδες".

"Θα είχε ανανεώσει ήδη στην Ιντεπεντιέντε"

Πώς θα ταίριαζε στην ΑΕΚ δηλαδή;

"Στον πάγκο! Δεν είναι ο παίκτης που χρειάζεται η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή, έχει μια πληρότητα η ομάδα όπως την βλέπω τώρα. Αν επειδή είναι ελεύθερος θεωρούν στην Ένωση ότι μπορεί να δώσει λύσεις, καλώς να τον πάρουν. Αλλά δεν πρέπει να έρθει πρώτα προπονητής και να τον πάρουν μετά; Πρέπει να ταιριάζει με το σύστημά του, αν παίζει με έναν αμυντικό χαφ και τρεις επιθετικογενείς, ο Μπεναβίδες δεν θα παίξει σχεδόν ποτέ. Δίδυμο με ποιον θα παίξει; Μόνος του ποτέ δεν θα προτιμηθεί".

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι δεν αποκλείεται να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Ιντεπεντιέντε.

"Ο Μπεναβίδες πήγε από νεαρή ηλικία στην Ιντεπεντιέντε και γενικά δεν φαίνεται να έχει τις μεγάλες φιλοδοξίες, δεν έχει την εικόνα για τον εαυτό του ότι μπορεί να παίξει στην Ευρώπη. Η Ιντεπεντιέτε είναι σύλλογος με μεγάλα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα, πλακώνονται οι οπαδοί μεταξύ τους, υπάρχει κλίμα εκρηκτικό. Αυτά όλα μπορεί να τον διώξουν από την ομάδα και να προτιμήσει την πρόταση της ΑΕΚ. Αλλά αν είχε η Ιντεπεντιέντε περισσότερη ηρεμία, θεωρώ ότι θα είχε ανανεώσει ήδη. Επομένως δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι διαθέσιμος για να κλείσει στην ΑΕΚ".

Τι περισσότερο μπορούμε να πούμε για την περίπτωσή του;

"Όταν αποκτήθηκε το 2018 από την Ιντεπεντιέντε, από τότε ακόμα, έλεγαν ότι θα είναι βασικός. Δεν είχε την εξέλιξη που θα ήθελαν, ναι μεν του έχουν κάνει πρόταση για να μείνει, αλλά δεν ξέρω αν ήταν καλύτερα οικονομικά από την ΑΕΚ. Δεν ξέρω αν θα του έκαναν πρόταση ανανέωσης, όμως, αν ήταν καλύτερη κατάσταση στην ομάδα. Όταν ένας παίκτης δεν είναι από τις πρώτες επιλογές στην ίδια του ομάδα, να τον εμπιστευτείς να κάνει βήμα στην Ευρώπη  ενέχει μεγάλο ρίσκο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επαφή ΑΕΚ με Γερμανό κόουτς - "Έφερε" 20 εκατομμύρια σε Ολυμπιακό - Βοηθός του γνωστός Έλληνας!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags