Facebook Pixel Ολυμπιακός: Εξτρέμ "18 εκατομμυρίων" για Ολυμπιακό - Εκτόξευση στο Champions League - Πρόταση από Αγγλία
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-13 11:00:00

Εξτρέμ "18 εκατομμυρίων" για Ολυμπιακό - Εκτόξευση στο Champions League - Πρόταση από Αγγλία!

του Παναγιώτη Νικολάου
Εξτρέμ "18 εκατομμυρίων" για Ολυμπιακό - Εκτόξευση στο Champions League - Πρόταση από Αγγλία!

Το scouting των Πειραιωτών για παίκτη που συζητάει όλη η Ευρώπη! Γιατί γίνεται τόσο μεγάλος ντόρος τα τελευταία 24ωρα, το ενδιαφέρον από τους Άγγλους και πώς θα μπορούσαν οι Πειραιώτες να εκμεταλλευτούν τις καταστάσεις και να τον ντύσουν στα ερυθρόλευκα.

Ο Μιχάιλο Μούντρικ είναι το νέο όνομα που "παίζει" δυνατά στην επικαιρότητα του Ολυμπιακού, μιας και ο αριστερός εξτρέμ της Σαχτάρ Ντόνετσκ έκανε φοβερή εμφάνιση στο πρόσφατο φιλικό ματς που διεξήχθη στο Φάληρο, εντυπωσιάζοντας τους ανθρώπους των Ερυθρολεύκων.

Πρόκεται άλλωστε για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ουκρανικού ποδοσφαίρου και ο Ολυμπιακός δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο μόνος σύλλογος που ξεχώρισε τον 21χρονο άσο.

Το πρωτάθλημα στην Ουκρανία έχει διακοπεί λόγω του πολέμου, γεγονός που "πυροδοτεί" φήμες για το μέλλον των παικτών που αγωνίζονται στη χώρα. Όσο ο πόλεμος μαίνεται, ο Μούντρικ θα μπορούσε να παραχωρηθεί έστω με τη μορφή δανεισμού από τη Σαχτάρ, όμως η περίπτωσή του είναι πολύ δύσκολη για τον Ολυμπιακό. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι στη μεταγραφική περίοδο του περασμένου του Ιανουαρίου, η Μπρέντφορντ "έσκασε" περίπου 18.000.000 ευρώ για να τον αποκτήσει, με τους Ουκρανούς να απαντούν αρνητικά!

Τότε μάλιστα ο Μούντρικ είχε δηλώσει ότι αν φύγει από τη Σαχτάρ, θα επιθυμούσε να πάρει μεταγραφή για ομάδα της Premier League. Βέβαια, τρεις μήνες πριν κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τον επερχόμενο πόλεμο, που θα άλλαζε τα δεδομένα.

Το transfermarkt αξιολογεί τον 21χρονο μεσοεπιθετικό στα 4.000.000 ευρώ, ωστόσο η ιστορία με τη Μπρέντφορντ φανερώνει ότι το ποσό αυτό είναι πολύ χαμηλό και διόλου ρεαλιστικό για ενδεχόμενη πώληση του ποδοσφαιριστή. Το στοιχείο που αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη για την ραγδαία άνοδο του Μούντρικ είναι πως το ίδιο σάιτ τον αξιολογούσε μόλις στις 900.000 ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2021!

Τη φετινή σεζόν ο ταλαντούχος Ουκρανός έχει σκοράρει δύο φορές σε 19 συμμετοχές με τη Σαχτάρ, περισσότερο όμως ξεχωρίζουν οι 9 ασίστ που έχει μοιράσει, δείγμα του πόσο καθοριστικός είναι στο δημιουργικό παιχνίδι της ομάδας του. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στις εγχώριες διοργανώσεις, αφού αγωνίστηκε μεν σε όλα τα παιχνίδια της Σαχτάρ στους ομίλους του Champions League, αλλά σε κανένα από αυτά ως βασικός, ενώ δεν κατάφερε να πετύχει γκολ ή να δώσει ασίστ. Χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει απαραίτητα κάτι για τις ικανότητές του, μιας και η φετινή ήταν μόλις η πρώτη σεζόν του Μούντρικ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Με την κατάλληλη δουλειά, οι ειδικοί εκτιμούν ότι έχει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει στο κορυφαίο επίπεδο τα επόμενα χρόνια.
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεταγραφή Κουλούρη σε μεγάλη ομάδα - Κονέ με τον πατέρα του πρόεδρος Big5 - Συμφωνία με Σπανό! 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags