Facebook Pixel Sportdog.gr | Μαθήματα ξένης ιδιοκτησίας: Η Γουόκινγκ και το LinkedIn
| 2022-04-15 04:33:00

Μαθήματα ξένης ιδιοκτησίας: Η Γουόκινγκ και το LinkedIn

Sportdog Team
Μαθήματα ξένης ιδιοκτησίας: Η Γουόκινγκ και το LinkedIn

Στις φιλόδοξες ομάδες των χαμηλότερων αγγλικών κατηγοριών, που ίσως σύντομα δούμε στην Πρέμιερ Λιγκ, εξέχουσα θέση έχει η Γουόκινγκ, που βρήκε τους «ξένους» σωτήρες της μέσω του LinkedIn!

Η φετινή χρονιά είναι επετειακή για την Γουόκινγκ και τον κόσμο της. Συμπληρώνονται πια εκατό χρόνια, ένας ολόκληρος αιώνας, απ’ όταν οι «Κάρντιναλς» μπήκαν στο Στάδιο Κίνγκσφλιντ, το γήπεδο που αποτελεί έδρα τους από το 1922 μέχρι και σήμερα. Ο σύλλογος μπορεί να είναι πολύ μικρός κι «ασήμαντος» για να έχει δικό του μουσείο στο γήπεδο, όμως δε θα μπορούσαν να μην υπάρχουν μέσα στοιχεία για την πιο επιτυχημένη περίοδο της ιστορίας του, όταν στην δεκαετία του 1990 κέρδισε τρία FA Trophy σε τέσσερα χρόνια!

Το 1991 έφτασε μέχρι τον τέταρτο γύρο του FA Cup, κερδίζοντας την Γουέστ Μπρομ και πέφτοντας ηρωικά με 0-1 κόντρα στην Έβερτον. Μέσα στα χρόνια, η Γουόκινγκ έχει κερδίσει ακόμη 19 τρόπαια κυπέλλων από διάφορες, άγνωστες στην πλειοψηφία των φιλάθλων, διοργανώσεις, όπως και δύο πρωταθλήματα. Κι όμως, μία απλή αγωνιστική στην League Two, την χαμηλότερη επαγγελματική κατηγορία στην Αγγλία, δεν έλαβε ποτέ χώρα σε αυτό το νοτιοδυτικό προάστιο του Λονδίνου!

Η ομάδα αγωνίζεται από το 2019 ξανά στην Νάσιοναλ Λιγκ, την πέμπτη κατηγορία στην πυραμίδα. Κι αν ένα γκάλοπ στις παμπ γύρω από το γήπεδο της Γουόκινγκ έδειχνε πως ο κόσμος της ομάδας δεν κρατούσε και την αναπνοή του αναμένοντας μία ιστορική άνοδο, το περασμένο καλοκαίρι υπάρχει μία καλή πιθανότητα πως τα πνεύματα ανασηκώθηκαν λίγο. Είτε από ενθουσιασμό, είτε από καχυποψία. Η ιδιοκτησία άλλαξε. Ο σύλλογος πλέον άνηκε σε δύο Αμερικανούς επιχειρηματίες με εμπειρία τριάντα ετών στο… μπέιζμπολ, και μάλιστα σε feeder club. Ξεκίνησε η περίοδος του Ντριού Βολπ και του Τζον Κατζ, που πλέον είναι ο εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Newpost.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags