Facebook Pixel Sportdog.gr | Επική τεσσάρα Άρσεναλ στην έδρα της Τσέλσι - Νίκη και ξανά κορυφή για Μάντσεστερ Σίτι (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-21 00:13:00

Επική τεσσάρα Άρσεναλ στην έδρα της Τσέλσι - Νίκη και ξανά κορυφή για Μάντσεστερ Σίτι (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Επική τεσσάρα Άρσεναλ στην έδρα της Τσέλσι - Νίκη και ξανά κορυφή για Μάντσεστερ Σίτι (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Άρσεναλ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο λονδρέζικο ντέρμπι με την Τσέλσι επικρατώντας στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με το εμφατικό 4-2, σε -ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη- εξ αναβολής παιχνίδι για τη 25η αγωνιστική της Premier League.

Premier League: Τρεις φορές προηγήθηκαν οι «κανονιέρηδες» στο «σπίτι» των «μπλε» και την τελευταία όχι μόνο κατάφεραν να διατηρήσουν μέχρι τέλους το προβάδισμά τους, αλλά βρήκαν και τέταρτο γκολ στις καθυστερήσεις με πέναλτι του Σακά, πιάνοντας την Τότεναμ στην 4η θέση που οδηγεί στους ομίλους του επόμενου Champions League.

Η Τσέλσι «απάντησε» γρήγορα δύο φορές στα γκολ των Ενκετιά και Σμιθ-Ρόου, με τους Βέρνερ και Αθπιλικουέτα, όμως το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Ενκετιά στο 57' έβαλε τις βάσεις για τη νίκη της Άρσεναλ, που «έσβησε» τις τρεις σερί ήττες της κι... επέστρεψε στη μάχη για το «σεντόνι».

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν κάνει... εκπτώσεις στη μάχη για τον εφετινό τίτλο της Premier League. Κι ένα 24ωρο μετά το θριαμβευτικό 4-0 της Λίβερπουλ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, «απάντησε» με τη δική της άνετη νίκη με 3-0 επί της Μπράιτον σε εξ αναβολής παιχνίδι της 30ής αγωνιστικής, επιστρέφοντας στην κορυφή και στο +1 απ' τους «reds».

Οι «πολίτες» δυσκολεύτηκαν στο πρώτο μέρος απ' την Μπράιτον, όμως στο δεύτερο 45λεπτο η επίθεσή τους πήρε (ξανά) «φωτιά» και με τρία γκολ σε διάστημα 29 λεπτών απ' τους Μαχρέζ, Φόντεν και Μπερνάρντο Σίλβα, έφτασαν σε μία πολύ άνετη επικράτηση, ανακτώντας το προβάδισμα απ' τη Λίβερπουλ, στην εφετινή συγκλονιστική μάχη του τίτλου.

Την ίδια ώρα η Έβερτον, σε εξ αναβολής ματς για τη 18η αγωνιστική, κατάφερε να «σώσει» στις καθυστερήσεις τον βαθμό στον αγώνα με τη Λέστερ στο «Γκούντισον Παρκ» (1-1), παίρνοντας απόσταση 4 βαθμών απ' την 18ή Μπέρνλι και τη ζώνη του υποβιβασμού. Η Λέστερ προηγήθηκε νωρίς με τον Μπαρνς, όμως ο Ριτσάρλισον στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων χάρισε το «Χ» στους «εφοπλιστές».

Η Νιούκαστλ απ' την πλευρά της νίκησε με 1-0 την Κρίσταλ Πάλας χάρις σε ένα γκολ του Αλμιρόν, σε εξ αναβολής παιχνίδι για την 30ή αγωνιστική και με το τρίτο σερί τρίποντό της «σκαρφάλωσε» στην 11η θέση της βαθμολογίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags