Facebook Pixel Πρώην παίκτης Ολυμπιακού αποθεώνει Αλμέιδα! «Πρωτάθλημα με ΑΕΚ – Του ζήτησα να με πάρει μαζί»
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-23 20:23:00

Πρώην παίκτης Ολυμπιακού αποθεώνει Αλμέιδα! «Πρωτάθλημα με ΑΕΚ – Του ζήτησα να με πάρει μαζί»

Sportdog Team
Πρώην παίκτης Ολυμπιακού αποθεώνει Αλμέιδα! «Πρωτάθλημα με ΑΕΚ – Του ζήτησα να με πάρει μαζί»

Αποθέωση από ποδοσφαιριστή που πέρασε από το Λιμάνι και έζησε τον Αργεντινό τεχνικό!

Ο Άλαν Πουλίδο αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό το 2015 και το 2016 πωλήθηκε στη μεξικανική Τσίβας, στην οποία είχε ως προπονητή τον Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα της ΑΕΚ για τους υποψήφιους που θα αναλάβουν τον κιτρινόμαυρο πάγκο τη νέα σεζόν. Ο πρώην ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών παραχώρησε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στον καλό συνάδελφο, Νίκο Τζαλίδη και το aek365.com.

Εκεί αποθέωσε τον Αλμέιδα, για τον οποίο υποστήριξε, ότι παρότι δεν έχει εργαστεί στην Ευρώπη, αν έρθει στην ΑΕΚ μπορεί να ανταποκριθεί στις προδοκίες. Τον αποκάλεσε προπονητή που πηγαίνει πάντα για το πρωτάθλημα και εξέφρασε την άποψη, ότι μπορεί να κάνει αυτό το βήμα.

Διαβάστε τη συνέντευξη:

-Δύο χρόνια υπό τις οδηγίες του Ματίας Αλμέιδα στην Τσίβας, στο Μεξικό. Ένα πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο, μια κατάκτηση του Champions League της Κεντρικής Αμερικής (CONCACAF), πολλά γκολ και μεγάλες στιγμές. Η καλύτερη περίοδος της καριέρας σου;

«Ναι, φυσικά. Ήταν μιαιδανικήχρονική περίοδος για εμένα, που έπρεπε να ζήσω και έζησα στο Μεξικό με τον Ματίας Αλμέιδα προπονητή. Πετύχαμε τρεις κατακτήσεις τίτλων και είχαμε μεγάλες επιτυχίες μαζί»!

-Τι προπονητής είναι ο Ματίας Αλμέιδα; Ποια είναι η φιλοσοφία του; Τι ζητάει από τον ποδοσφαιριστή;

«Είναι ένας πολύ ιδιαίτερος προπονητής, γιατί πέρα από την καλή δουλειά που κάνει στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, εστιάζει επίσης πολύ στον ανθρώπινο τομέα του παίκτη. Μπορεί να περάσει ώρες μαζί σου για να προσπαθήσει να σε βοηθήσει πάνω στο πρόβλημα σου και αυτό, πίστεψε με, δεν το κάνει ο καθ’ ένας. Πέρα από το καθαρά αθλητικό κομμάτι, είναι ένας προπονητής που νοιάζεται για κάθε παίκτη καιδημιουργεί μια μεγάλη οικογένεια στις περισσότερες ομάδες στις οποίες έχει πάει. Αυτό, είναι πολύ καλό. Και είναι και εκείνο, που τον κάνει ξεχωριστό για μένα. Πάντα προσπαθεί να έχει την καλύτερη εκδοχή του κάθε παίκτη και να παίρνει το 100% και είναι σίγουρα ένας άνθρωπος – προπονητής, τον οποίο κάποιος (ποδοσφαιριστής) μπορεί να εμπιστευτεί απόλυτα γιατί λέει πάντα τα πράγματαμπροστά σου.

Όσον αφορά τη φιλοσοφία του, πάντα δουλεύει σε διπλό τομέα, τη σωματική και αθλητική κατάσταση αλλά και στο κομμάτι του ψυχισμού. Το πνευματικό. Είναι ένας προπονητής που ξέρει τον δρόμο που θέλει να βαδίσει με την εκάστοτε ομάδα του και είναι πολύ ανταγωνιστικός σε όλα. Θέλει πάντα να παλεύει για τίτλους, έχει νοοτροπία νικητή»!

-Ένα από τα δυνατά του όπλα φαίνεται πως είναι το δέσιμο που αποκτά με τους ποδοσφαιριστές του. Αυτό καταλαβαίνουμε. Η αγάπη δηλαδή που έχει για αυτούς και αντίστροφα, η αγάπη που του έχουν αυτοί. Σωστά; Και επίσης και κάτι ακόμα. Η πειθαρχεία. Πόσο σημαντική είναι για εκείνον;

«Γνωρίζει καλά, ότι οι ποδοσφαιριστές είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μια ομάδα και γι' αυτό προσπαθεί πάντα να καταλαβαίνει τους πάντες και πάντα να εκφράζει τα συναισθήματα του για αυτούς ανοιχτά. Είναι ένας προπονητής που αντιμετωπίζει όλους το ίδιο. Ανεξάρτητα από το όνομα. Αυτό, είναι κάτι μοναδικό. Και είναι και κάτι, που δεν το κάνουν όλοι. Πάντα ήξερε (και ξέρει) πώς να χειρίζεται τις καταστάσεις στα αποδυτήρια,στις ομάδες που έχει πάει με βάση την πειθαρχεία».

-Βασικός όρος του Αλμέιδα για να έρθει στην ΑΕΚ, είναι η πρόσληψη όλου του επιτελείου του. Είναι τόσο σημαντική για εκείνον η δική του «ομάδα»;

«Του αρέσει πάντα να έχει τους ανθρώπους του, γιατί οι σχέσεις γύρω του και γενικότερα οι δικοί του άνθρωποι, είναι πολύ σημαντικοί για αυτόν. Είναι προπονητής που δουλεύει πάρα πολλά πράγματα και του αρέσει να μπορεί να νιώθει προστατευμένος και σίγουρος με όσους γνωρίζουν ήδη τη δουλειά του. Κάτι, που τον βοηθά στο έργο του συνολικά και στο αποτέλεσμα που θέλει να παρουσιάσει».

-Την ημέρα που ο Ματίας Αλμέιδα ανακοίνωσε την αποχώρηση του από το Σαν Χοσέ, έκανες ένα σχόλιο κάτω από το ποστ στο Instagram του. Του έγραψες «πάρε με όπου κι αν πας»! Αυτό το μήνυμα, δείχνει και την αγάπη σουγι’ αυτόν τον προπονητή και πόσο σε βοήθησε;

«Ξέρεις τι συμβαίνει με αυτήν την ατάκα; Πάντα του το έλεγα! Γιατί, το θέμα για εμένα, είναι πολύ ιδιαίτερο από τότε που τον είχα προπονητή. Τώρα, πάει καιρός που δεν είμαστε μαζί σε ομάδα. Αλλά, πάντα χαιρετάμε ο ένας τον άλλον και ευχόμαστε ο ένας στον άλλο τα καλύτερα. Τον αγαπώ πραγματικά και τον εκτιμώ, γιατί μαζί του έμαθα πολλά. Και είναι ένας προπονητής και άνθρωπος που με βοήθησε με κάθε τρόπο».

-Έχεις παίξει στον Ολυμπιακό. Γνωρίζεις το Ελληνικό Ποδόσφαιρο. Είναι ο Ματίας Αλμέιδα κατά την άποψη σου προπονητής για μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ;

«Νιώθω ότι μπορεί να βοηθήσει πολύ την ΑΕΚ να είναι στις πρώτες θέσεις παλεύοντας για έναν τίτλο. Πάντα, όταν πηγαίνει σε μια ομάδα, το κάνει με αυτόν τον σκοπό. Πάντα η νοοτροπία του είναι να παλεύει για το πρωτάθλημα και ελπίζω, αν τελικά κλείσει στην ΑΕΚ, να κάνει το καλύτερο για έναν μεγάλο σύλλογο της Ελλάδας όπως η ομάδα αυτή».

-Η άποψη κάποιων είναι πως υπάρχει ρίσκο με τον Αλμέιδα, γιατί δεν έχει εμπειρία ως προπονητής στην Ευρώπη. Είναι πρόβλημα, τι εκτιμάς;

«Πράγματι, δεν έχει προπονήσει κάποια ομάδα στην Ευρώπη. Για μένα όμως, είναι κατάλληλος για να κάνει αυτό το βήμα και να έρθει σε αυτό το πρωτάθλημα και να διευθύνει μεγάλες ομάδες πρωταθλητισμού. Είναι ένας πρώην ποδοσφαιριστής κορυφαίου επιπέδου που έπαιζε στην Ευρώπη και ξέρει το ποδόσφαιρο. Οπότε νομίζω ότι μπορεί να τα πάει καλά και εκεί, δουλεύοντας στην Ευρώπη για την ΑΕΚ».

-Κλείνοντας. Μια ερώτηση σχετικά με το πέρασμα του από το Σαν Χοσέ του MLS. Τι πήγε στραβά; Οι περισσότεροι αναφέρουν πως η ευθύνη είναι της διοίκησης, αφού δεν ενίσχυσε την ομάδα και δεν του πήρε παίκτες. Τι συνέβη; Αγωνίζεται στο Κάνσας, γνωρίζεις καλά…

«Στο Σαν Χοσέ μόλις έφτασε τα πήγε καλά στην αρχή. Όλα έδειχναν ήρεμα. Άρχισαν να έρχονται τα αποτελέσματα και κατάφερε να πάει την ομάδα στα πλέι οφ. Πάντα προσπαθούσε να έχει περισσότερους παίκτες για να μπορέσουν να έχουν και καλύτερη ομάδα και έτσι να παλέψει και για τίτλους. Όμως, δεν μπόρεσε να το έχει και να το πετύχει αυτό. Τότε ήταν που ένιωσε λίγο απελπισμένος πέρυσι και νομίζω αυτό ήταν και το ζήτημα που προέκυψε και έφερε την αποχώρηση του από την ομάδα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags