Facebook Pixel Κατάρ: Δηλώσεις σοκ από πατέρα νεκρού εργάτη στο Κατάρ - "Δούλευε για 1 λίρα την ώρα μέχρι που πέθανε"
| 2022-04-24 21:25:00

Δηλώσεις σοκ από πατέρα νεκρού εργάτη στο Κατάρ - "Δούλευε για 1 λίρα την ώρα μέχρι που πέθανε"

Sportdog Team
Δηλώσεις σοκ από πατέρα νεκρού εργάτη στο Κατάρ - "Δούλευε για 1 λίρα την ώρα  μέχρι που πέθανε"

Για τα όσα συμβαίνουν στο Κατάρ από την στιγμή που ανέλαβε την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου μέχρι και σήμερα, με χιλιάδες εργάτες νεκρούς, μίλησε ο πατέρας ενός από αυτούς για τις συνθήκες εργασίας που υπάρχουν.

Σαντζίμπ Ράγια: Να μιλήσει δημόσια για τις τραγικές συνθήκες που βιώνουν χιλιάδες εργάτες, ανάμεσα σε αυτούς και ο γιος του, κατά τη διάρκεια των εργασιών στα γήπεδα του Κατάρ ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αποφάσισε ο πατέρας ενός ανθρώπου που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των έργων.

«Δούλεψε μέχρι θανάτου για μία λίρα την ώρα. Μόχθησε δουλεύοντας 12 ώρες την ημέρα σε 40 βαθμούς Κελσίου ως κατασκευαστής δρόμων.

Είναι προσβολή για τη μνήμη του γιου μου και άλλων μεταναστών, αυτό το γήπεδο χτίστηκε στο αίμα και τον ιδρώτα των μεταναστών εργατών. Ήμασταν φτωχοί πριν φύγει, τώρα έχουμε καταστραφεί. Αυτές οι εταιρείες είναι υπεύθυνες για το θάνατο του γιου μου.

Είναι νεκρός. Θα πληρώσει η FIFA αποζημίωση; δεν νομίζω. Έχουν αίμα στα χέρια τους. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στους παίκτες της Αγγλίας ότι η κυβέρνηση του Κατάρ εκμεταλλεύτηκε φθηνό εργατικό δυναμικό από το Νεπάλ. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι ίδιοι οι παίκτες. Είμαι θυμωμένος, αλλά τι μπορώ να κάνω από εδώ;» είπαν ο πατέρας και ο θείος του Σαντζίμπ Ράγια.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags