Facebook Pixel Βασίλης Μπορμπόκης: Ατάκες... φωτιά από τον Μπορμπόκη - "Λάθος που έφυγε ο Τζίολης γιατί..." - Θα περάσει ο ΠΑΟΚ;
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-26 23:03:00

Ατάκες... φωτιά από τον Μπορμπόκη - "Λάθος που έφυγε ο Τζίολης γιατί..." - Θα περάσει ο ΠΑΟΚ;

Sportdog Team
Ατάκες... φωτιά από τον Μπορμπόκη - "Λάθος που έφυγε ο Τζίολης γιατί..." - Θα περάσει ο ΠΑΟΚ;

Συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης έδωσε ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής όπου και αναφέρθηκε τόσο στα εσωτερικά του Δικεφάλου του Βορρά όσο και στην ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Βασίλης Μπορμπόκης: Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής μίλησε για τη ρεβάνς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδας, το φετινό Champions League και την πορεία του Χρήστου Τζόλη και του Κώστα Τσιμίκα στην Αγγλία.

Για το φετινό Champions League: «Εδώ και κάποια χρόνιa βλέπουμε περιόδους κυριαρχίας. Στα τέλη του 80 με αρχές του 90 κυριαρχούσε η Ιταλία με τη Μίλαν μετά η Ισπανία. Πλέον οι κυριαρχούν οι Άγγλοι, βλέπεις τη Λέστερ και πιστεύεις ότι μπορεί να πάρει ακόμα και το Champions League. Παικτικά δεν έχουν διαφορά αλλά διαφέρουν οι ρυθμοί, όποιος πάει εκεί τα δίνει όλα. Οι συνθήκες είναι 10 φορές καλύτερες από άλλες χώρες. Στην Ιταλία δεν έχει γρήγορα γήπεδα, πλην της Γιουβέντους. Είναι παλιά. Η χώρα δίνει το ρυθμό. Μόλις βλέπεις Ιταλούς στην Αγγλία εκτοξεύονται. Σίτι και Λίβερπουλ είναι φαβορί. Η Ρεάλ είναι βαριά φανέλα, έχει κι αυτή ονόματα. Αλλά Σίτι και Λίβερπουλ και με τα δευτερά να παίξουν είναι καλύτερες. Δε βλέπεις διαφορά αν παίξουν ο Ζιντσένκο ή ο Κανσέλο. Τη διαφορά κάνει ο Ντε Μπρόινε. Ο Γκουαρντιόλα τον έκανε τον καλύτερο χαφ στον κόσμο. Το έζησα στην Αγγλία και δεν μπορώ να το μεταφέρω. Αν δεν το νιώσει κάποιος δε γίνεται. Στην Αγγλία δίνουν το βάρος στο θέαμα. Υπήρχε περίπτωση ο Αντετοκούνμπο να βάζει 50 πόντους στην Ευρώπη; Ο Ντόντσιτς είχε 12 πόντους μέσο όρο στη Ρεάλ και τώρα βάζει 40. Στο ΝΒΑ εκτοξεύονται. Περιορίζουμε πολλά πράγματα».

Για το αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα: «Στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξουν όλα και όλοι, Δεν πάμε για το θέαμα, πάμε για το αποτέλεσμα. Δεν μπορούμε να βελτιώσουμε τον παίκτη. Σε κάθε επαφή, φάουλ. Σε κάθε ομάδα το στόπερ κερδίζει 10 φάουλ. Πού γίνεται αυτό;».

Για το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: «Θα είναι σφιχτό ματς. Αυτό έδειξε και στην Τούμπα. Πιο παράλογο από το εκτός έδρας γκολ δεν υπάρχει. Τώρα αυτό ευνοεί τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός πάει μόνο για νίκη ενώ ο ΠΑΟΚ ψάχνει ένα γκολ, πάει για δυο αποτελέσματα».

Για τα θέματα δημιουργίας σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό: «Έρχεται ένας παίκτης και δίνουμε 1 εκατομμύριο και λέμε παικταράς. Έρχονται εξτρέμ με 1,5 γκολ και τους θεοποιούμε. Γράφονται ύμνοι και δείτε τα στατιστικά τους. Λες “είναι δυνατόν;”. Ήρθε ο Τζόλης και έβαλε 25 γκολ. Όμως είναι παιδί, δεν ξέρει να διαχειρίζεται τον χρόνο. Θα το μάθει στα 25-26 του. Πριν από αυτή την ηλικία γίνονται όλα από ενθουσιασμό. Σκόραρε τόσο πολύ και τον κριτικάραμε γιατί δεν μαρκάρει. Έπρεπε να δώσεις 20 εκατομμύρια για να πάρεις τέτοιο παίκτη. Ήταν λάθος που πήγε εκεί. Θα έπρεπε να πάει σε μία ομάδα όπως η Λίβερπουλ, θα έπρεπε να επιλέξει. Πήγε σε μια ομάδα η οποία κατ’ αντιστοιχία στη Super League είναι η Λαμία, με όλο τον σεβασμό στη Λαμία, και κάνει μόνο ήττες. Πως να διακριθεί ένα νέο παιδί ταλαντούχο που δεν είναι ακόμα έτοιμο να ανταπεξέλθει στα τρεξίματα αυτού του πρωταθλήματος; Έπρεπε να μείνει μια ακόμα χρονιά στον ΠΑΟΚ. Τώρα πρέπει να επιλέξει που θα πάει. Δε ξέρω αν ο σύλλογος συνεχίσει με αυτούς τους ποδοσφαιριστές. Ή θα τον πουλήσουν η θα τον βάλουν βασικό γιατί επένδυσαν σε αυτόν. Δεν φταίει το παιδιά αλλά η ομάδα δεν μπορεί να τον βοηθήσει να εξελιχθεί. Αν πήγαινε στη Λίβερπουλ με 5 παιχνίδια αντί με 25 στη Νόρις θα ήταν πολύ καλύτερα».

Για τον Τσιμίκα και το ενδιαφέρον της Γιουβέντους: «Ενδιαφέρεται η Γιουβέντους γιατί δεν μπορεί να παίξει στη Λίβερπουλ. Ο Ρόμπερτσον είναι εκεί πολλά χρόνια, η ομάδα είναι δουλεμένη έτσι. Υπάρχουν βασικοί και αναπληρωματικοί. Και στο μπάσκετ υπάρχουν οι βασικοί. Αν πάει στη Γιουβέντους δε θα είναι αυτός που είναι. Αν φύγει από τη Λίβερπουλ πρέπει να πάει πχ στην Άρσεναλ, σε μια ομάδα από τη μέση και πάνω. Γιατί έχει μάθει τη νοοτροπία. Θα πρέπει να μείνει εκεί γιατί θα βρει ομάδα».

Αν ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί κόντρα στον Ολυμπιακό: «Δεν είναι, είναι 50-50 γιατί και ο Ολυμπιακός δεν είναι καλά. Ναι έπαιξε καλά με τη Μαρσέιγ αλλά οι ήττες προβληματίζουν».

Αν είναι «άδειοι» οι παίκτες μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό: «Δεν είναι ένα απλό ματς. Αν κερδίσεις πας στον τελικό. Παίζεις με τον Ολυμπιακό. Αν έπαιζες με μικρομεσαία ομάδα ίσως κοιτούσες να το αποφύγεις. Αν υπάρχει τέτοιο θέμα, είναι λάθος νοοτροπία. Αλλά αποκλείεται. Είναι από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια, από τα πιο σημαντικά της σεζόν».

Για το ότι δεν έχει το εύκολο γκολ ο ΠΑΟΚ: «Για μένα ο ΠΑΟΚ έχει τέσσερις ίδιους παίκτες στο κέντρο. Δεν έχει τον χαφ που θα τρέξει, θα πατήσει περιοχή και θα σκοράρει. Ο Κούρτιτς είναι για να εκτελέσει, κάλυψε και τους επιθετικούς με τα γκολ τους. Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να αναπτυχθεί με πολλές πάσες και μόνο με τον Ζίβκοβιτς πάει να αιφνιδιάσει. Παλιότερα, όταν έφυγε ο Πρίγιοβιτς έγινε καλύτερος ο ΠΑΟΚ γιατί απελευθερώθηκαν άλλοι παίκτες. Δεν ήταν παίκτης που θα χτίσει παιχνίδι, να κρατήσει την μπάλα και να ανεβάσει τους συμπαίκτες του. Ήταν για μέσα στην περιοχή να τελειώσει τη φάση».

Για τον Ολυμπιακό: «Είμαι κάθετος. Εδώ και δυο χρόνια που φύγανε τα μπακ δεν είναι καλός. Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός με Τσιμίκα Ελαμπντελαουί. Πατούσαν περιοχή, δημιουρργούσαν χώρους για τους συμπαίκτες τους. Απορώ πώς με τόσα λεφτά ο Ολυμπιακός δεν βρήκε παίκτες και πορεύεται με μετριότητες όπως ο Ρέαμπτσιουκ και ο Λαλά. Έχασε και τον Σεμέδο, ο οποίος έκλεβε μπάλες και έβγαζε επιθέσεις».

Για την έλλειψη του Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ: «Από τον Βιεϊρίνια θα πάρεις στήσιμο παιχνιδιού όχι τρεξίματα. Ο Σίντκλεϊ όταν ήρθε τους πρώτους δυο μήνες έπαιξε εκπληκτικά έδινε ασίστ έβαζε γκολ και βοηθούσε. Τώρα δε βοηθάει, είναι σχεδόν αρνητικός».

Τι πρόβλεψη δίνει για τη ρεβάνς Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ: «Βλέπω μεγάλο σκορ, ίσως 2-2. Ο Ολυμπιακός θα μπει να κερδίσει. Δεν τον ευνοεί να είναι το σκορ στο 1-0 στο 80. Θέλει να βάλει δυο γκολ για να πάρει την πρόκριση», είπε ο Βασίλης Μπορμπόκης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags