Facebook Pixel Super League: Τριάρα και πρώτος ο Ιωνικός - Μοιρασιά σε Τρίπολη και Λαμία - Η τελική βαθμολογία των πλέι-άουτ (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-15 21:35:00

Τριάρα και πρώτος ο Ιωνικός - Μοιρασιά σε Τρίπολη και Λαμία - Η τελική βαθμολογία των πλέι-άουτ (Vid)

Sportdog Team
Τριάρα και πρώτος ο Ιωνικός - Μοιρασιά σε Τρίπολη και Λαμία - Η τελική βαθμολογία των πλέι-άουτ (Vid)

Ήταν η κορυφαία ομάδα των πλέι-άουτ και στο τέλος καρπώθηκε την πρωτιά της βαθμολογίας. Ο Ιωνικός με την νέα νίκη του επί του Παναιτωλικού με 3-1 προσπέρασε τον ΟΦΗ και ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο μία πολύ πετυχημένη σεζόν.

Αναλυτικά η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση των πλέι-άουτ της Super League έχει ως εξής: 

1. Ιωνικός 33         45         44-42
2. ΟΦΗ 33 44 40-45
3. Αστέρας Τρίπολης 33 41 33-37
4. Βόλος 33 40 47-48
5. Παναιτωλικός 33  37 32-48
6. Ατρόμητος 33    33 33-52
7. Λαμία 33      26 24-44
8. Απόλλων Σμύρνης 33 22 16-57

* Ο Απόλλων Σμύρνης υποβιβάζεται απευθείας στην Super League 2

** Η Λαμία θα δώσει διπλούς αγώνες παραμονής με αντίπαλο την Βέροια.

Περισσότερα σε λίγο...

Πρώτος στα play out ο Ιωνικός

Την τιμητική πρώτη θέση των play out της Super League εξασφάλισε ο Ιωνικός, επικρατώντας 3-1 του Παναιτωλικού στη Νεάπολη, στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι της χρονιάς.

Οι Νικαιώτες, χάρη στα γκολ του Ντάλσιο στο 9΄, του Τουράμ στο 62΄ και του Μάντζη στο 86΄, ολοκλήρωσαν την εξαιρετική παρουσία τους στη Β΄ φάση του πρωταθλήματος με απολογισμό έξι νίκες και μία ισοπαλία. Ο Καρέλης στο 47΄ είχε ισοφαρίσει προσωρινά για το σύλλογο του Αγρινίου, που κατέλαβε την 11η θέση στην τελική κατάταξη.

Η χθεσινή (14/5) συντριβή του ΟΦΗ στο Βόλο, έδινε την ευκαιρία στον Ιωνικό να πάρει την πρώτη θέση των πλέι-άουτ (έβδομη στη γενική κατάταξη του πρωταθλήματος) και αυτό ήταν σημαντικό κίνητρο για την ομάδα του Δημήτρη Σπανού, που προηγήθηκε μόλις στο 9ο λεπτό, με δυνατό σουτ του Ντάλσιο από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και ο Βέργος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 14΄, αλλά το γκολ ακυρώθηκε από το VAR, αφού ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο 32΄ ο Μόρσεϊ έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και έφτασε σε θέση βολής, αλλά αστόχησε, ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Παναιτωλικός πλησίασε δύο φορές στην ισοφάριση, πρώτα με πλασέ του Λάρσον που έφυγε ελάχιστα άουτ και ύστερα με κοντινό πλασέ του Βέργου, μετά από παράλληλο γύρισμα του Μόρσεϊ.

Στο β΄ ημίχρονο ο Γιάννης Αναστασίου έριξε στο ματς τον Νίκο Καρέλη και ο τελευταίος τον... δικαίωσε άμεσα, καθώς στο 47΄ ισοφάρισε με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Αποστολάκη.

Ο Ιωνικός προσπάθησε να ξαναπάρει άμεσα το προβάδισμα, ο Ανέστης στο 55΄ σταμάτησε τον Πογκοσιάν, αλλά στο 62΄ ο Τουράμ, από ασίστ του νεοεισελθόντα Μάντζη, «έγραψε» το 2-1.

Ο Ανέστης κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι, σταματώντας το σουτ του Κάνιας στο 68΄, αλλά παρά την πίεσή τους στα τελευταία λεπτά, τα «καναρίνια» δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης. Αντίθετα, ο Μάντζης στο 86΄ σημείωσε με κεφαλιά το έκτο προσωπικό τέρμα του στα play out, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού, η είσοδος στα τελευταία λεπτά του Γιώργου Λιάβα, ο οποίος επέστρεψε στα γήπεδα μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο (είχε υποστεί ρήξη χιαστού στις αρχές του 2021).

Διαιτητής: Μαλούτας (Ημαθίας)
Κίτρινες: Ρομαό, Βαλεριάνος - Νταγκό, Φλόρες

Οι συνθέσεις:

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χριστοδούλης, Ντάλσιο, Βαλεριάνος (90΄ Κιάκος), Τσιγκρίνσκι, Πογκοσιάν (61΄ Μάντζης), Μύγας (90΄ Γκοτσούλιας), Σάντσες, Ρομαό, Τουράμ (84΄ Πλατέλλας), Κάνιας, Λένις (90΄ Καμπράλ)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον (88΄ Μπακαδήμας), Κορνέλιους, Περέιρα, Φλόρες (84΄ Λιάβας), Αντούνες, Ντουάρτε (84΄ Μπελεβώνης), Μόρσεϊ (89΄ Μπαρμπόσα), Νταγκό (46΄ Καρέλης), Βέργος

 

«Μοιρασιά» στην Τρίπολη

Με ισοπαλία ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στα πλέι άουτ της εφετινής Σούπερ Λίγκας Αστέρας Τρίπολης και Απόλλωνας Σμύρνης.

Στο πλαίσιο της 7ης και τελευταίας ημέρας οι Αρκάδες και η «Ελαφρά Ταξιαρχία», που από τη νέα περίοδο θα αγωνίζεται στη Σούπερ Λίγκα 2, αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στο «Θ. Κολοκοτρώνης» της αρκαδικής πρωτεύουσας.

Τα πάντα σε αυτό το αδιάφορο από βαθμολογική άποψη παιχνίδι συνέβησαν στο δεύτερο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι του Ράσταβατς προηγήθηκαν στο 49ο λεπτό με κεφαλιά του Μπαράλες από σέντρα του Άλβαρες, για να ισοφαρίσει ο Τσιλούλης στο 69΄ από κοντά σε 1-1.

Στο 74΄ ο Ιγκλέσιας, που όπως και ο σκόρερ του Απόλλωνα είχε μπει νωρίτερα ως αλλαγή, ξανάδωσε το προβάδισμα στον Αστέρα, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Ντάουντα στο 90΄.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης αποβλήθηκε ο Ιγκλέσιας για μαρκάρισμα στον Ντάουντα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντίνος Κατοίκος

ΚΟΚΚΙΝΗ: 90΄+7 Ιγκλέσιας

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπαξεβανίδης, Βιτλής

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Πίτσου (65΄ Καστάνο), Αντζουλάς, Άλβαρες, Κανελλόπουλος (61΄ Ιγκλέσιας), Μουνάφο (80΄ Βαλιέντε), Σίτο (80΄ Σονί), Ριέρα, Μιχόπουλος (61΄ Κρεσπί), Μπαράλες.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Κότσαρης, Μπαξεβανίδης (88΄ Δούμας), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Βιτλής (81΄ Τουτουαρίμα), Κάστρο (60΄ Κραγιόπουλος), Σλίβκα (88΄ Παπαγεωργίου), Φατιόν, Μαρτίνες (60΄ Τσιλούλης), Ντάουντα, Ιωαννίδης.

Με το μυαλό στα μπαράζ η Λαμία

Ισόπαλο χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε στη Λαμία το παιχνίδι της τοπικής ομάδας με τον Ατρόμητο, για την 7η και τελευταία αγωνιστική των play out της Super League.

Ο σύλλογος της Φθιώτιδας έχει πλέον μπροστά του τα δύο ματς των μπαράζ με τη Βέροια, μέσω των οποίων θα προσπαθήσει να ανανεώσει την παρουσία του στη μεγάλη κατηγορία, ενώ οι Περιστεριώτες αφήνουν πίσω την απογοητευτική φετινή χρονιά και ελπίζουν να επανέλθουν στο δρόμο των επιτυχιών τη νέα περίοδο.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 11΄, αλλά η κοντινή προβολή του Κουλούρη σταμάτησε στο δοκάρι του Γκαραβέλη. Η Λαμία, που είχε εμφανώς το μυαλό της στα επερχόμενα μπαράζ, είχε ένα καλό σουτ του Λούκας στο 29΄ που απέκρουσε ο Μάριτς κι ένα άστοχο σουτ του Νούνιες από καλή θέση στο 31΄, αλλά σε γενικές γραμμές η αθηναϊκή ομάδα είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Στο 53΄ ο Κουλούρης πήγε να βάλει ένα φανταστικό γκολ με «τακουνάκι», αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία, με τον Μαρτίνεθ να μη βρίσκει στόχο με κεφαλιά από πολύ κοντά.

Στο 71΄ η Λαμία έφτασε «μια ανάσα» από το γκολ, όμως το σουτ του Σιμόν έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, και η τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα ανήκε στον Ατρόμητο, με τον Νταβιώτη στο 88΄ να βρίσκεται απέναντι από τον Γκαραβέλη, ο οποίος όμως απέκρουσε.

Διαιτητής: Ζαμπαλάς (Ηπείρου)
Κίτρινες: Γκέντσογλου, Μαρτίνεθ

Οι συνθέσεις:

ΛΑΜΙΑ (Τζιανλούκα Φέστα): Γκαραβέλης, Αντέτζο, Τζανδάρης (83΄ Βύντρα), Νούνιες, Αραμπούλι (62΄ Μανούσος), Μαρτίνεθ, Σιμόν, Μπανγκουρά (69΄ Προβυδάκης), Ρόμανιτς (70΄ Μανουσάκης), Γκέντσογλου (62΄ Τιρόνε), Λούκας

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόλμαν): Μάριτς, Καστεγιάνο, Μαυρομμάτης, Ερλινγκμαρκ (46΄ Στρούγγης), Βασιλαντωνόπουλος, Σάλομον (46΄ Σάλομον), Χαρίσης, Καρτάλης (63΄ Νταβιώτης), Μουνίθ (46΄ Ναμπί), Τζαβίδας (63΄ Μπεντινέλι), Κουλούρης

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags