Facebook Pixel Δημήτρης Σαλπιγγίδης: Ατακάρες Σαλπιγγίδη για την Εθνική ομάδα - Γιατί δεν ασχολείται πλέον με το ποδόσφαιρο
| 2022-06-18 21:10:00

Ατακάρες Σαλπιγγίδη για την Εθνική ομάδα - Γιατί δεν ασχολείται πλέον με το ποδόσφαιρο

Sportdog Team
Ατακάρες Σαλπιγγίδη για την Εθνική ομάδα - Γιατί δεν ασχολείται πλέον με το ποδόσφαιρο

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μίλησε για την επιστροφή της Εθνικής στις νίκες, ενώ σχολίασε και την πίεση που δέχονται οι Έλληνες παίκτες εντός συνόρων.

Για την εικόνα της Εθνικής στο Nations League και το ταλέντο των παικτών που την απαρτίζουν μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Αναλυτικά, όσα είπε στην εκπομπή «Επίθεση από τα μπακ» με τον Σωτήρη Ταμπάκο:

Για την επιστροφή της Εθνικής στις επιτυχίες: «Μετά το 2014 η εικόνα δεν ήταν αυτή που είχαμε συνηθίσει. Υπήρχαν διαστήματα που είχε δείξει ότι είχε δυνατότητες αυτό που άλλαζε την εικόνα και άφηνε την πικρή γεύση ήταν η σταθερότητα. Υπήρχε μια προκριματική φάση που πήγαμε καλά, υπήρχαν άσχημες στιγμές και μέτριες. Στα τελευταία παιχνίδια έχει δείξει ότι πάει να αλλάξει. Αντιμετώπισε ομάδες που ήταν κατώτερης δυναμικότητας. Δεν είμαστε για το τρίτο γκρουπ, υπάρχουν αξιόλογοι παίκτες που μπορούν να σταθούν στο πρώτο γκρουπ. Υπήρχαν στοιχεία που έλειπαν, σιγά σιγά θα προστεθούν και θα επιστρέψει η Εθνική εκεί που μπορεί να είναι»

Για την εικόνα που δείχνει η ομάδα: «Δύσκολα φτάνεις στην κορυφή, εύκολα πέφτεις. Το δύσκολο είναι να διατηρηθείς. Μη γελιόμαστε, η θέση που είχαμε ήταν με κόπο. Είναι αλήθεια πως δεν γίνεται να φτάσουμε σε τοπ επίπεδο, δεν είμαι τόσο αισιόδοξος. Η Εθνική μπορεί να έχει πολύ καλή εικόνα σε βάθος χρόνου, να έχει σταθερότητα, γιατί έχει ταλέντο. Μπορεί μόνιμα να παλεύει να διεκδικεί τη θέση της στο γκρουπ των ισχυρών. Έχει παίκτες που παίρνουν τίτλους στο εξωτερικό. Αν καταφέρουν να χτίσουν τα θεμέλια, θα καταφέρουν να διεκδικούν τη θέση τους στους ισχυρούς και να επιστρέψουν στα μεγάλα τουρνουά. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος. Ξυπνάει το αίσθημα του Έλληνα, εξυψώνουν όλους τους Έλληνες. Είναι ό,τι πιο όμορφο για τα ίδια τα παιδιά να ζήσουν αυτές τις εμπειρίες».



Για το τι έλειπε ως τώρα: «Ως θεατής και χωρίς να ζω τα αποδυτήρια, θα ήταν άδικο να πω ότι γνωρίζω τι συμβαίνει. Αυτό που βλέπω είναι ότι είναι μια παρέα, παλεύει ο καθένας για τον εαυτό του, αποκτάει ταυτότητα. Είναι ένα ομοιογενές σύνολο με τον ίδιο σκοπό. Δεν θέλουν να χάσουν, δεν θέλουν να δεχτούν γκολ, όταν τα έχεις αυτά είναι δύσκολο μια κατώτερη ομάδα να σου βάλει γκολ. Ό,τι συμβαίνει στα αποδυτήρια δεν μπορώ να το ξέρω, το ξέρουν όσοι είναι μέσα στην ομάδα καθημερινά» .

Για το ότι πολλοί Έλληνες παίκτες αποδίδουν καλύτερα στο εξωτερικό: «Δεν έχω ζήσει την καθημερινότητα στο εξωτερικό. Πέρασα όμορφες στιγμές και δύσκολες. Αυτό που εισέπραξα ως ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα είναι ότι ο Έλληνας ποδοσφαιρόφιλος ασκεί μεγαλύτερη πίεση. Είναι ασύγκριτο. Νιώθουν πιο ελεύθερα τα παιδιά όταν παίζουν έξω. Όταν παίζεις σε μια ομάδα με ιστορία στην Ελλάδα υπάρχει πίεσης που ίσως κλειδώνει τον Έλληνα ποδοσφαιριστή».

Για το πλάνο που εμφάνισε η Εθνική στον αγωνιστικό χώρο: «Δεν πρέπει να υποτιμήσουν τη δουλειά του προηγούμενου προπονητή. Άφησε ένα καλό κομμάτι από τη δουλειά του και ο καινούριος προπονητής το έχει εκμεταλλευτεί. Μιλάμε για ολοκληρωμένους παίκτες που χρειάζονται απλά μια ώθηση από τον προπονητή. Το κλίμα φαίνεται καλό και προστίθεται σε αυτό το πλάνο που καταστρώνει κάθε προπονητής. Είναι αυτά τα παιχνίδια που πρέπει να έχεις το έλεγχο, να μην αφήνεις τον αντίπαλο να κρατήσει την μπάλα. Να τον πνίξεις για να μην αναπτυχθεί. Αυτό έκανε, επειδή μπορούσε να το κάνει σε αυτά τα παιχνίδια. Θα έρθουν και πιο δύσκολα, ματς που θα πρέπει να περιμένεις για να χτυπήσεις στην αντεπίθεση και να μην αφήσεις ευκαιρίες για γκολ στον αντίπαλο. Αν υπάρχει αυτή η φιλοσοφία στην ομάδα θα τα καταφέρει και στα πιο δύσκολα παιχνίδια και θα ανέβει επίπεδο, ώστε να διεκδικήσει μια θέση σε μεγάλες διοργανώσεις. Είναι ενθαρρυντικά τα μηνύματα, πρέπει να υπάρξει διάρκεια. Ακόμα και όταν δεν είναι σε καλή βραδιά πρέπει να βγάζει αυτή την ταυτότητα στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι. σε παιχνίδια με κακή βραδιά θα υπάρχουν καλά αποτελέσματα».

Για το ότι έλειψαν ατομικά λάθη: «Τα ατομικά λάθη δεν έρχονται μόνο από ένα παίκτη. Όταν μια ομάδα αφήνει τον αντίπαλο να έχει τον έλεγχο, θα γίνουν λάθη. Παρασύρεται όλη η ομάδα σε αυτό και κάποιος θα κάνει το λάθος, όταν αφήνεις περιθώρια στον αντίπαλο. Όταν υπάρχει αυτή η ενέργεια που είδαμε στα τελευταία παιχνίδια, δεν είναι εύκολο να αφήσεις αυτό το περιθώριο. Αυτό έχει αλλάξει και έχει βοηθήσει την ομάδα και κάθε παίκτη ξεχωριστά. Δεν έχει να κάνει με τους παίκτες, αλλά με την εικόνα της ομάδας».

Για το ότι δεν ασχολείται ενεργά με το ποδόσφαιρο: «Δεν είναι επιλογή μου, είναι οι καταστάσεις που με κρατάνε εκτός. Ίσως είναι και θέμα χαρακτήρα, δεν το κυνήγησα περισσότερο. Ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει σε σχέση με αυτό που κάνει. Όταν δεν κυνηγάς τα πράγματα, δεν μπορείς να περιμένεις κάτι παραπάνω. Δεν είναι παράπονο, είναι ρεαλισμός. Δεν λέω κάτι που δεν γνωρίζουν αυτοί που είναι στον χώρο. Είμαι ευτυχισμένος, δεν μου λείπει κάτι. Δεν είναι και επιλογή μου να είμαι μακριά από το ποδόσφαιρο. Αν δεν υπάρχουν οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες δεν υπάρχει λόγος να είσαι μέσα. Δεν χωράει αυτός ο χώρος όσους έχουν σταματήσει το ποδόσφαιρο. Θα ήμασταν περισσότεροι και από τους ποδοσφαιριστές».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags