Ο Όσκαρ Εστουπινιάν είναι μία από τις περιπτώσεις που ακούστηκαν πολύ ηχηρά στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ.  Το όνομά του όμως δεν ακούστηκε μόνο στην ΑΕΚ, αλλά και στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Για τον Κολομβιανό όμως υπάρχουν σειρήνες και από άλλες χώρες. Όπως αναφέρει ο διεθνής Τύπος την Τρίτη (21/6), ο ποδοσφαιριστής έχει δύο καλές προτάσεις από Γαλλία και Πορτογαλία. Συγκεκριμένα, η Μπράγκα και η Οσέρ είναι οι δύο ομάδες που μπήκαν στο παιχνίδι διεκδίκησης του παίκτη που προέρχεται από εξαιρετική σεζόν στην Ιβηρική χερσόνησο

Την μεγάλη αποκάλυψη για τον Εστουπινιάν όμως την είχε η στήλη “Μιχείες” στο Sportdog. Αναφέρεται συγκεκριμένα: Κυκλοφορεί ελεύθερος μετά την Γκιμαράες, έγινε πρόσφατα (5/6) διεθνής με την Εθνική Κολομβίας, η χρηματιστηριακή του αξία έκανε limit up (3.500.000 ευρώ), πήγε και σε ένα top Γραφείο agents όπως η Wasserman (ομόσταβλος του Τζολη)! Έτσι εξηγείται που ο 25χρονος Κολομβιανός φορ κρατάει το κασέ του αρκετά πάνω απο το ένα εκατομμύριο ευρώ ετήσιες αποδοχές! Παναθηναϊκός και ΑΕΚ ασχολήθηκαν με την περιπτωσή του ενώ εσχάτως ο...Άρης! Και Καρυπίδης και Μπούργκος τον θέλουν για αντικαταστάτη του Αμπουμπακάρ Καμαρά. Για τον Μαυριτανό φορ εμφανίζεται πλεον στην πιάτσα σαν οριστικό πως θα πουληθεί στον Ολυμπιακό. Οπότε ο "Κάρυ" έχει βγεί ήδη στην...αγορά και ήθελε να κλείσει τον Εστουπινιάν για να κερδίσει και τις εντυπώσεις απο την απώλεια του Καμαρά. Μόνο που το κασέ του Όσκαρ Εστουπινιαν είναι υψηλότερο απο του Αφρικανού επιθετικού...

Ο Εστουπινιάν αγωνίζεται ως κεντρικός επιθετικός, αλλά μπορεί να καλύψει ακόμα και τις θέσεις του δεύτερου σέντερ φορ, αλλά και του δεξιού εξτρέμ, θέσεις στις οποίες ο ίδιος έχει αγωνιστεί ελάχιστα. Την χρονιά που πέρασε ο ίδιος αγωνίστηκε στην Πορτογαλία και την Βιτόρια Γκιμαράες, με την οποία είχε απολογισμό 33 συμμετοχές, 16 γκολ και 3 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Όσον αφορά την αξία του αυτή ανέρχεται στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Ο ίδιος ξεκίνησε την καριέρα του από την Κολομβία και την Ονς Κάλδας, απ΄όπου και τον αγόρασε η Γκιμαράες έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ το 2017.

Με τη Γκιμαράες έχει απολογισμό 79 συμμετοχές, 28 γκολ και 5 ασίστ. Τον Ιανουάριο του 2019 δόθηκε δανεικός στην κολομβιανή Μπαρτσελόνα όπου είχε 13 συμμετοχές, 5 γκολ και 1 ασίστ, ενώ τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς πήγε στην Τουρκία και την Ντενιζλισπόρ (είχε 33 συμμετοχές και 14 γκολ απολογισμό).