Facebook Pixel Sportdog.gr | Η σημαντικότερη στιγμή στην ιστορία της εθνικής Βορείου Ιρλανδίας
| 2022-06-27 16:25:00

Η σημαντικότερη στιγμή στην ιστορία της εθνικής Βορείου Ιρλανδίας

Sportdog Team
Η σημαντικότερη στιγμή στην ιστορία της εθνικής Βορείου Ιρλανδίας

Κανονικά τέτοια περίοδο θα κάναμε αναλύσεις για τα ματς του Μουντιάλ, αλλά η FIFA επέλεξε να μετακινήσει το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός στον επερχόμενο Νοέμβριο.

Δυστυχώς θα κάνουμε υπομονή μέχρι τότε, αλλά σήμερα θα σας διηγηθούμε μια όμορφη ιστορία από την εθνική της Βόρειας Ιρλανδίας.

Σαν εχθές πριν από 40 χρόνια, συνέβη η πιο σημαντική στιγμή στην ιστορία της εθνικής της Βόρειας Ιρλανδίας. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982 στην Ισπανία, οι Βορειοιρλανδοί αντιμετώπιζαν την οικοδέσποινα Ισπανία στη τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, οι Βορειοιρλανδοί κέρδισαν τους Ισπανούς με 1-0 χάρη στο γκολ του τότε παίκτη της Watford Gerry Armstrong.

Το αστείο στην όλη υπόθεση είναι το ότι ούτε οι ίδιοι μπορούσαν να πιστέψουν πως έχουν ελπίδες να κερδίσουν τους Ισπανούς και να περάσουν στον επόμενο γύρο, για αυτό και είχαν κλείσει την πτήση της επιστροφής στο Μπέλφαστ αμέσως μετά τον αγώνα. Αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τη πτήση, αλλά και να ψάξουν εγκαίρως για ξενοδοχείο! Τελικά έκλεισαν το ξενοδοχείο που είχε κάνει κράτηση η ομάδα της Γιουγκοσλαβίας, η οποία θεωρούσε σίγουρο πως θα περάσει!

Εκείνη την ημέρα συνέβη κάτι πολύ ιδιαίτερο στους δρόμους του Μπέλφαστ. Η περίοδος εκείνη ήταν αρκετά τεταμένη μεταξύ των οπαδών της ένωσης με την Δημοκρατία της Ιρλανδίας (Nationalists) και τον οπαδών της συνέχισης της ένταξης της Βόρειας Ιρλανδίας στο Ηνωμένο Βασίλειο (Unionists). Στους δρόμους του Μπέλφαστ, ακόμα και στις γειτονιές που κυριαρχούσε μία από τις 2 λαϊκές υποομάδες, ο κόσμος πανηγύριζε μαζί για το κατόρθωμα της εθνικής τους ομάδας ξεχνώντας για λίγο τα σοβαρά προβλήματα που είχαν.

Δυστυχώς η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο καλή για την ομάδα του (πρόσφατα εκλιπόντος Billy Bingham. Η εθνική αποκλείστηκε με μία ισοπαλία και μια ήττα και το όνειρο για ένα καλύτερο πλασάρισμα έσβησε ακαριαία.

Fun Fact - ο Billy Bingham υπήρξε προπονητής και της εθνικής Ελλάδας την περίοδο 1971-73 αλλά και της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ!

ΠΗΓΗ: thepubtales.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags