Facebook Pixel Ερνέστο Βαλβέρδε: Ποια ιστορική ομάδα τον ανακοίνωσε! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-06-30 14:28:00

Επίσημο του Βαλβέρδε: Ποια ιστορική ομάδα τον ανακοίνωσε! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Επίσημο του Βαλβέρδε: Ποια ιστορική ομάδα τον ανακοίνωσε! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Εκεί συνεχίζει ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέστρεψε στον πάγκο της Μπιλμπάο!

Ο Βάσκος επιχειρηματίας, Χον Ουριάρτε, εξελέγη πρόεδρος της Αθλέτικ και έγινε ο 33ος πρόεδρος στην ιστορία της ισπανικής ομάδας, η οποία σήμερα ανακοίνωσε την πρόσληψη του Βαλβέρδε στην τεχνική ηγεσία της.

Ο Ισπανός τεχνικός, που πέρασε δύο φορές (2008-09 και 2010-12) με επιτυχία από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, ήταν χωρίς δουλειά μετά την αποχώρησή του από την Μπαρτσελόνα στις 13 Ιανουαρίου 2020.

Ο Βαλβέρδε είναι ο προπονητής που έχει τους περισσότερους επίσημους αγώνες στον πάγκο της Μπιλμπάο, συνολικά 307 μεταξύ των σεζόν 2003-04 και 2004-05 και αργότερα σε εκείνες μεταξύ 2013-14 και 2016-17.

"Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο προπονητής με τα περισσότερα παιχνίδια στην ιστορία της Αθλέτικ (306) θα παρουσιαστεί επίσημα το απόγευμα της Πέμπτης στο Σαν Μαμές από το νέο πρόεδρο.

Οι επιτυχίες του στην ομάδα αποτελούν εγγύηση: εξασφάλισε πέντε φορές την έξοδο στην Ευρώπη σε έξι σεζόν, μία εκ των οποίων στο Champions League και έδωσε τέλος σε ένα αρνητικό σερί 31 ετών χωρίς τίτλο με την κατάκτηση του ισπανικού Supercup το 2015, που το σήκωσε στο Καμπ Νόου με συνολικό σκορ 5-1.

Είναι επίσης ο προπονητής που έχει κοουτσάρει την Αθλέτικ στα περισσότερα ευρωπαϊκά παιχνίδια (42). Επιπλέον είναι ο μόνος προπονητής που έχει καθοδηγήσει την ομάδα μας και στα δύο γήπεδά της, το παλιό Σαν Μαμές και στο νέο, όπου έκανε ντεμπούτο ως προπονητής μας σε ένα ματς πρωταθλήματος απέναντι στην Θέλτα", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Βάσκοι για τον "Τσινγκούρι".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags