Facebook Pixel Πως στόχευσε ο Αλμέιδα με τα πρώτα λόγια του όλα τα προβλήματα της ΑΕΚ
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-05 21:38:00

Πώς στόχευσε ο Αλμέιδα με τα πρώτα λόγια του όλα τα προβλήματα της ΑΕΚ

Sportdog Team
Πώς στόχευσε ο Αλμέιδα με τα πρώτα λόγια του όλα τα προβλήματα της ΑΕΚ

Follow up στην πρώτη συνέντευξη τύπου του προπονητή της ΑΕΚ και αποκρυπτογραφεί τους επείγοντες στόχους του

Η ΑΕΚ προέρχεται από ένα πολύ κακό διάστημα και ο Αλμέιδα καλείται να αλλάξει πολλά από τα πράγματα με τα οποία η ομάδα έχει συνηθίσει να ζει. Στις πρώτες του δηλώσεις ο Αργεντίνος έδειξε πλήρη αντίληψη της κατάστασης και ακόμα και οι λέξεις που χρησιμοποίησε «κούμπωναν» πάνω στην πραγματικότητα της ομάδας. Με βάση όλα όσα είπε μαζέψαμε τους στόχους τους οποίους θα προσπαθήσει να πιάσει μαζί με την ΑΕΚ της νέας σεζόν.

Πάμε λοιπόν να δούμε τι θα χρειαστεί να αλλάξει η προσπάθεια που ήδη ξεκίνησε να τίθεται σε εφαρμογή στα Σπάτα…

Νοοτροπία: Μετά από συνολικά τέσσερις πολύ κακές σεζόν οι δύο εκ των οποίων (με αποκορύφωμα την περσινή) ήταν από άσχημες έως και καταστροφικές, αντιλαμβάνεται κανείς πως η αφετηρία από την οποία καλείται να ξεκινήσει ο νέος προπονητής δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Σε όλο αυτό το διάστημα που προηγήθηκε, η κακή αποτελεσματικότητα της ΑΕΚ έκανε ζημιά και στη νοοτροπία του γκρουπ, ποτίζοντας με αρκετό αρνητισμό τα Σπάτα. Ο πρώτος στόχος του Αλμέιδα ο οποίος είναι ένας επαγγελματίας με θετική ψυχολογία που πιστεύει στον εαυτό και στο ταγμένο τιμ του, είναι να καταφέρει να αντιστρέψει αυτό τον αρνητισμό και να επαναφέρει στο γκρουπ την αυτοπεποίθηση. Δεν είναι απλό το εγχείρημα, όμως δεν είναι κάτι που δεν έχει ξανακάνει ποτέ, αφού η παρουσία του στο Μεξικό είχε συνδυαστεί με την αναγέννηση της Τσίβας η οποία όταν ανέλαβε ο Αλμέιδα βρισκόταν ακόμα πιο χαμηλά σε σχέση με το πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ.

Μεταδοτικότητα: Ο συγκεκριμένος στόχος είναι περισσότερο στόχος του ίδιου του Αλμέιδα ωστόσο είναι πολύ σημαντικός να τον πετύχει γιατί πρόκειται για μια παράμετρο που έχει ταλαιπωρήσει την ΑΕΚ με προηγούμενους προπονητές της. Ας πάρουμε σαν παράδειγμα τους προπονητές που έκατσαν στην άκρη του πάγκου της «Ένωσης» την προηγούμενη σεζόν. Ο Μιλόγεβιτς (παρότι έφυγε νωρίς και το δείγμα της γενικότερης δουλειάς του δεν ήταν επαρκές) ήταν ένας αρκετά υποτονικός προπονητής που είχε θέμα στη μεταδοτικότητα. Ο Γιαννίκης ήταν σε ακόμα χειρότερη μοίρα γιατί με το καλησπέρα είχε περαστεί στο ποδοσφαιρικό τμήμα ότι (για να το θέσουμε κομψά) ήταν μικρότερο μέγεθος από την πλειοψηφία των παικτών. Ο Αλμέιδα, από την άλλη, είναι μια προσωπικότητα βαρέων βαρών στο ποδόσφαιρο, έχει το επικοινωνιακό και έχει πίσω του ένα ιστορικό παρουσιών του σε ομάδες στις οποίες όχι απλά είχε την αποδοχή του γκρουπ αλλά που οι παίκτες είχαν τη διάθεση να «σκοτωθούν» για πάρτη του. Είναι σημαντικό ο προπονητής να σε ψήνει, να σε εμπνέει και όσο κι αν δεν είναι ποδοσφαιρική η παραπάνω διαπίστωση, είναι και αυτή ένα κομμάτι της δουλειάς του κόουτς.

Γκρουπ: Στις απαντήσεις που έδωσε ο κόουτς στην αίθουσα Τύπου του «Σεραφειδείου» το μεσημέρι της Κυριακής δεν ήταν λίγες οι φορές που αναφέρθηκε στη σημασία του γκρουπ. Ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να μιλήσει ποτέ για κανέναν ποδοσφαιριστή μεμονωμένα, περνώντας μια αίσθηση ότι οι παίκτες είναι απλά τα γρανάζια της ομάδας που πρέπει να λειτουργούν αρμονικά το ένα για το άλλο. Σε μια ομάδα όπως η ΑΕΚ που είχε καλούς παίκτες αλλά δεμένο γκρουπ δεν την έλεγες σε καμία περίπτωση, η επαναφορά της λειτουργίας της ξανά ως γκρουπ είναι ένας στόχος σχεδόν κοσμοϊστορικός, που αν τον πετύχει ο Αλμέιδα τότε θα βάλει τις βάσεις για να πάει το όλο εγχείρημα όσο καλύτερα γίνεται.

Χαρά: Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια ήταν ασταθής. Δεν μπορούσε να χαρεί ούτε τις λίγες και μικρές στιγμές… χαράς μέσα στη σεζόν, αφού πάντα κάτι την ταλαιπωρούσε. Μπορεί να κέρδιζε με 2-0 ένα παιχνίδι, να έδειχνε ότι ρίχνει τον αντίπαλο στο καναβάτσο και αντί να έλεγε «ευκαιρία να το ευχαριστηθούμε», στο πίσω μέρος του μυαλού της ξεπρόβαλλαν οι αμφιβολίες για το τι μπορεί να πάει στραβά, με αποτέλεσμα να χάνει 3-2. Έτσι είθισται να συμβαίνει σε μια ομάδα που συνήθισε να ξεκινάει στα λόγια για κάτι μεγάλο και στη συνέχεια να βρίσκεται να κυνηγάει το ελάχιστο. Όταν κυνηγάς το ελάχιστο, αν το καταφέρεις δε θα σου πει ποτέ κανείς μπράβο, αν δεν το καταφέρεις σημαίνει καταστροφή όπως… κακή ώρα την περσινή σεζόν. Μια τέτοια ομάδα δύσκολα μπορεί να ευχαριστηθεί το ποδόσφαιρο. Και αν δεν ευχαριστιέσαι το ποδόσφαιρο, τότε κατά πάσα πιθανότητα οι φόβοι σου θα επαληθευθούν. Στις πρώτες του δηλώσεις ο Αλμέιδα στάθηκε στην αναζήτηση της χαράς του ποδοσφαίρου από την ΑΕΚ, αφού προφανώς το εντόπισε ως πρόβλημα λαμβάνοντας υπόψιν το δείγμα της ομάδας που ο ίδιος μελέτησε.

Ανάδειξη νεαρών παικτών: Έχουμε αναφερθεί ξανά στο aek365 πριν από μερικές εβδομάδες για το ενδιαφέρον του Αλμέιδα για το πρότζεκτ της ΑΕΚ Β. Στην παρουσίασή του την Κυριακή ο Αργεντίνος αποκάλυψε πως έχει κάνει ήδη ένα ραντεβού με τον προπονητή της δεύτερης ομάδας, Σωκράτη Οφρυδόπουλο, δείχνοντας αρκετά ενεργός ως προς τη συνεργασία των δύο επαγγελματικών ομάδων του κλαμπ που (επιτέλους) θα λειτουργήσουν ως ένας οργανισμός. Είναι γνωστό πως ο Αλμέιδα είναι ένας προπονητής τον οποίο συγκινεί το ενδεχόμενο ανάδειξης παικτών που προέρχονται από τα σπλάχνα του συλλόγου. Δεν είναι θέμα μεγάλων λόγων αλλά και πράξεων που έχουν επιβεβαιωθεί από το παρελθόν του. Στην πράξη σίγουρα το εγχείρημα δεν είναι κάτι απλό, όμως και μόνο το γεγονός πως υπάρχει ήδη ουσιαστική σύνδεση με την ΑΕΚ Β, μαρτυρά του λόγου το αληθές: Ότι ο Αλμέιδα προσεγγίζει την ΑΕΚ συνολικά και όχι… καιροσκοπικά. Το παραπάνω εγχείρημα θα είναι σπουδαίο ακόμα και αν ο Αλμέιδα καταφέρει να βγάλει έστω και έναν ποδοσφαιριστή. Φτάνει βεβαίως να υπάρχει εκείνος ο ένας που να μπορεί να αρπάξει την όποια ευκαιρία του δοθεί…

ΠΗΓΗ: aek365.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags