Facebook Pixel Super League: Έτοιμος να... σπάσει αυγά ο Μπαλτάκος - Γι' αυτό τέλειωσε Κλάτενμπεργκ - Σωστή η απόφαση;
| 2022-07-12 17:50:00

Έτοιμος να... σπάσει αυγά ο Μπαλτάκος - Γι' αυτό τέλειωσε Κλάτενμπεργκ - Σωστή η απόφαση;

Έτοιμος να... σπάσει αυγά ο Μπαλτάκος - Γι' αυτό τέλειωσε Κλάτενμπεργκ - Σωστή η απόφαση;

Η διαφορά του Τάκη Μπαλτάκου από τους προκατόχους του στην προεδρία της ΕΠΟ και γιατί δείχνει ικανός να βοηθήσει έμπρακτα το ελληνικό ποδόσφαιρο να κάνει βήματα μπροστά.

Super League: Ο πιο παρεμβατικός πρόεδρος εδώ και χρόνια στην ΕΠΟ, μπορεί να βγει σε καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σαν «κεραυνός» έπεσε για τους περισσότερους η απόφαση του Τάκη Μπαλτάκου να ανακοινώσει τόσο (φαινομενικά) αναπάντεχα νέο αρχιδιαιτητή. Άλλον Άγγλο περίμεναν να ακούσουν (σ.σ. Κλάτενμπεργκ) και άλλον είδαν (Μπένετ) στην πράξη.

Το να κρίνουμε εκ των προτέρων την επιλογή του Στέφεν Μπένετ θα ήταν άκρως… ερασιτεχνικό.  Όπως και ο αποχωρήσας κι αποτυχημένος Μαρκ Κλάτενμπεργκ φεύγει με μηδενικό έργο πίσω του, έτσι και ο νέος Άγγλος αρχιδιαιτητής θα αξιολογηθεί όταν έρθει η ώρα του… αποχαιρετισμού.

Πάντως, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορούμε να συζήσουμε λίγο παραπάνω. Όπως την έντονη παρεμβατικότητα του Μπαλτάκου, σε κάθε τι που κρίνει ότι χρήζει αλλαγής.

Ήταν κουραστικό τόσα χρόνια να βλέπουμε προέδρους στην ΕΠΟ, οι οποίοι όσο κι αν το διατρανούσαν, δεν είχαν στην πραγματικότητα τη διάθεση να σπάσουν «αυγά». Ο Μπαλτάκος, όμως, δεν ανήκει σε αυτή τη κατηγορία. Δεν είχε λόγο να ανήκει άλλωστε ποτέ σε αυτήν, γιατί ο ΝΥΝ πρόεδρος της ΕΠΟ ούτε καριέρα θα κάνει στο ποδόσφαιρο, ούτε θα αναδειχθεί από την εμπλοκή στην ομοσπονδία. Γι’ αυτό και κάθε του ενέργεια, θα είναι για να αλλάξει πράγματα και καταστάσεις που υποβαθμίζουν το άθλημα στην Ελλάδα. Και ναι, η απόφαση για το τέλος του Κλάτενμπεργκ ήταν επιβεβλημένη στο παραπάνω πλαίσιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα "μπαμ" που έκαναν την Ευρώπη να ασχοληθεί με την Ελλάδα - Καρεμπέ, Σισέ ή... Μπερμπάτοφ; (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags