Facebook Pixel Sportdog.gr | Άυτό είναι η πιο καλή "μεταγραφή" του ΠΑΟΚ - Στήσιμο που γίνεται με πλάνο!
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-15 09:27:00

Άυτό είναι η πιο καλή "μεταγραφή" του ΠΑΟΚ - Στήσιμο που γίνεται με πλάνο!

Sportdog Team
Άυτό είναι η πιο καλή "μεταγραφή" του ΠΑΟΚ - Στήσιμο που γίνεται με πλάνο!

Ο ΠΑΟΚ, σύμφωνα με την στατιστική, έχει γίνει πλέον η δεύτερη πιο νεανική ομάδα της Σούπερ Λίγκας. Αυτός ήταν ο πρώτος στόχος της ριζικής αλλαγής που επιχειρείται αυτό το καλοκαίρι στο ρόστερ της ομάδας. Ιβάν Σαββίδης-Λουτσέσκου-Μπότο είχαν συμφωνήσει ότι η ομάδα των τίτλων, βιολογικά άνω απ’ όλα είχε κλείσει τον κύκλο της. Εμειναν ορισμένοι παίκτες όπως ο Βιεϊρίνια που είναι ο αρχηγός, ο παίκτης με το DNA νικητή και ΠΑΟΚ, και ο Μπίσεσβαρ, γιατί έχει ποιότητα που έστω και σε μικρές δόσεις, είναι απαραίτητη ακόμη στον Δικέφαλο μέχρι να βρεθεί νέος μαέστρος.

ΠΑΟΚ: Η μεγάλη πλειοψηφία των κινήσεων είναι νεαρής ηλικίας, παίκτες που έχουν πολλά ακόμη να δώσουν, προοπτική να εξελιχθούν και κουβαλάνε την στάμπα των πιθανών value for money μεταγραφών.

Επίσης, είναι παίκτες με χαρακτηριστικά που έλειπαν από την ομάδα και στοιχεία ότι μπορούν να σταθούν σε υψηλό επίπεδο. Αρχίζοντας από πίσω, ο Κοτάρσκι είναι τερματοφύλακας-λίμπερο που αν αποδειχθεί αποτελεσματικός και σε όλα τα άλλα στοιχεία του παιχνιδιού ενός γκολκίπερ θα δώσει στον Λουτσέσκου έναν ακόμη παίκτη για την ανάπτυξη σε κυριαρχικό παιχνίδι. Ο Κάργας έχει μάθει να παίζει αριστερά (όπως και Νάσμπεργκ), ο Ράφα Σοάρες είναι ο φουλ μπακ που θέλει πάντα να έχει ο Λουτσέσκου, πάνω από το επίπεδο του προκατόχου του (Σίνκτκλεϊ), ο Ντάντας έχει την ταχύτητα που δεν έχει άλλος μέσος του ΠΑΟΚ, ο Κουαλιάτα και ο Αντρέ Ρικάρντο είναι δύο παιδιά με ταχύτητα και ταλέντο και ο Μπράντον ο ταχύς φορ που δεν μοιάζει και άρα μπορεί να αλληλοσυμπληρωθεί με τον Ολιβέιρα και δεν πάμε και σε αυτούς που έπονται. Όλα αυτά προέκυψαν μετά από συνεννόηση προπονητή-αθλητικού διευθυντή. Τέτοια αρμονική συνεργασία, ο ΠΑΟΚ είχε να ζήσει από την εποχή Ιβιτς-Μίχελ όταν όλοι αντιληφθήκαμε ότι μπήκαν οι βάσεις για κάτι καλό.

Προφανώς, το πόσο ποιοτικοί είναι οι παίκτες που έχουν έρθει είναι το βασικό ζητούμενο και θα αποδειχθεί στο γήπεδο. Όμως, το ότι η επιλογή των παικτών γίνεται μέσω ενός σχεδίου που εκπόνησαν δύο ποδοσφαιράνθρωποι είναι από μόνη της μία μεγάλη μεταγραφή. Ίσως η μεγαλύτερη, γιατί ένα καλό πλάνο μπορεί να κάνει ακόμη και έναν μέτριο παίκτη να αποδώσει.

Πηγή: Metrosport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags