Facebook Pixel ΑΕΚ - Νορντίν Άμραμπατ: Έτσι θέλει τον Άμραμπατ ο Αλμέιδα! Τί πρέπει να "σκοτώσει" ο Μαροκινός;
| 2022-07-18 13:50:00

Το μεγάλο σχέδιο του Αλμέιδα για τον Άμραμπατ - Τί πρέπει να "σκοτώσει" ο Μαροκινός;

του Γιώργου Θεοδωράκη
Το μεγάλο σχέδιο του Αλμέιδα για τον Άμραμπατ - Τί πρέπει να "σκοτώσει" ο Μαροκινός;

Το στόρι της επιστροφής του ποδοσφαιριστή στην Ένωση. Χαμόγελα και μακρυά από αγγαρεία. Παίκτης κεφάλαιο για τους "κιτρινόμαυρους" αλλά...

Η επιθυμία του να φύγει από την ΑΕΚ και να επιστρέψει στην Ολλανδία για οικογενειακούς λόγους ήταν εκπεφρασμένη εδώ και πολλούς μήνες, παρότι δεσμεύεται με έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο.

Στις αρχές Ιουλίου όλα έδειχναν, ότι οι δύο πλευρές θα χωρίσουν τους δρόμους τους, αν και αμφότερες τηρούσαν χαμηλούς τόνους. Ούτε ο Άμραμπατ φωνασκούσε την ανάγκη του να είναι κοντά στη φαμίλια του, ούτε η ΑΕΚ έδειχνε αδιάλλακτη στάση. Ίσα ίσα που η Ένωση, όπως ανέφεραν οι πληροφορίες, προσπαθούσε να βρει λύσεις, ώστε να ο Μαροκινός επιθετικός να συνεχίσει να φορά την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Ένας παίκτης με την εμπειρία του, άλλωστε, αποτελεί κεφάλαιο για την Ένωση. Με 490 ματς καριέρας, 65 γκολ, 90 ασίστ και μία τεράστια όρεξη για ποδόσφαιρο που φαίνεται από τον τρόπο που αγωνίζεται ο ποδοσφαιριστής, αφού παρά τα χρόνια του τα πνευμόνια του είναι ακούραστα, δεν είναι εύκολο να αποχωριστείς έναν τέτοιο αθλητή.

Υπήρχε μια στάση αναμονής, μήπως υπάρξει κάποια πρόταση για τον 35χρονο ποδοσφαιριστή, αλλά και επικοινωνιακά μεταφερόταν, ότι η ομάδα του «Δικέφαλου αετού» δεν είχε πρόθεση να φράξει τον δρόμο του, από τη στιγμή που επιθυμούσε να γυρίσει στην οικογένειά του. Δεν μπορούσε όμως ούτε να αποδεχθεί μία πρόταση συνιδιοκτησίας που είχε καταθέσει η Ουτρέχτη.

Εν τέλει το θέμα διευθετήθηκε και όπως ενημερωθήκατε από το Sportdog.gr, o Άμραμπατ ενσωματώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην αποστολή των «κιτρινόμαυρων» στην Ολλανδία, όπου πραγματοποιείται το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας και όπως φάνηκε από τα φωτογραφικά κλικς η διάθεσή του ήταν ανεβασμένη, αφίχθη στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η ομάδα στο Άλκμααρ με χαμόγελο, κάτι που δείχνει, ότι η επιστροφή δεν ήταν... αγγαρεία.

Ο παίκτης υπολογίζεται από σήμερα για προπονήσεις. Έτσι και αλλιώς, καθαρά αγωνιστικά, ο ποδοσφαιριστής ήταν στα πλάνα του Ματίας Αλμέιδα. Απλά ο Αργεντινός τεχνικός είχε ξεκαθαρίσει, πως επιθυμεί ποδοσφαιριστές που είναι αφοσιωμένοι στην ομάδα και συγκεντρωμένοι στο 100%. Το κομμάτι του παζλ που έλειπε από αυτήν την εξίσωση συμπληρώθηκε και πλέον ο Άμραμπατ είναι έτοιμος να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην ομάδα του Δικέφαλου αετού, αυξάνοντας την επιθετική δυναμική της Ένωσης.

Την περασμένη σεζόν, ο Άμραμπατ έπαιξε 31 παιχνίδια, (2.059 λεπτά παρουσίας μέσα στο γήπεδο) με 6 γκολ και 7 ασίστ. Μέτρησε 2.154 ενέργειες με ποσοστό επιτυχίας στο 45,3%. Επίσης είχε 46 τελικές με το 37% αυτών να είναι εντός εστίας.

Σύμφωνα με τα στατιστικά από το wyscout, τα xGoals του ήταν ιδιαίτερα υψηλά 6,14 (!), ενώ αρκετά καλό ποσοστό είχε στις μεταβιβάσεις του καθώς έβγαλε 827 πάσες με ποσοστό επιτυχίας 70,5%. Από εκεί και έπειτα, είχε 68 μακρινές μεταβιβάσεις (54,4% επιτυχημένες), 133 σέντρες με το 30% να βρίσκουν αντίκρισμα, 192 ντρίμπλες (51,6% επιτυχημένες), 875 μονομαχίες (37,9% κερδισμένες), ενώ τα λάθη του ήταν αρκετά υψηλά, καθώς μέτρησε 352 με το 14,2% να είναι στο δικό του μισό (της ΑΕΚ δηλαδή).Επιπρόσθετα, τελείωσε το πρωτάθλημα με 101 κλεψίματα, με περισσότερα από τα μισά (69,3%) να είναι στο αντίπαλο μισό.

Τα στατιστικά του εννοείται πως εντυπωσιάζουν, ιδιαίτερα για έναν ποδοσφαιριστή της ηλικίας του. Οι Ενωσίτες όμως ευελπιστούν από τον Ματίας Αλμέιδα να βγάλει από τον Νορντίν Άμραμπατ, περισσότερο ομαδικότητα στο παιχνίδι του. Να μην θέλει μία μπάλα μόνος του για να παίξει. Οπότε ο Μαροκινός πρέπει να "σκοτώσει" την ατομιστία του.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags